İçeriğe geç

Taç atışından doğrudan ofsayt olur mu kurallarda ne yazıyor

Ana sayfa › Forumlar › Süper Lig & Türk Futbolu › Hakem Kararları, VAR Protokolü & Tartışmalı Pozisyonlar › Taç atışından doğrudan ofsayt olur mu kurallarda ne yazıyor

5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Yazar
    Yazılar
  • #225349

    Konu: Taç atışından doğrudan ofsayt / gol durumu – Law 15 incelemesi

    Merhaba, takımda futbolcu antrenmanları verirken genç oyuncular arasında sürekli tartışılan bir konuda netleşmek istiyorum. Taç atışından top doğrudan rakip kaleye girerse gol sayılır mı, ya da bu durumda ofsayt bayrağı kalkar mı? Kuralda (IFAB Law 15) taç atışıyla ilgili “doğrudan gol” maddesi var ama ofsayt bağlamında taç atışı istisnasının tam sınırlarını net oturtamadım. Uygulamada hakemlerin kararında gördüğüm tutarsızlıklar, antrenman sırasındaki oyuncu disiplinini de etkiliyor.

    ⚽ Performans & Taktik Laboratuvarı: Polar H10 EKG Hassasiyetinde Çift Kanallı Nabız Bandı | Catapult Vision Entegre Video ve GPS Veri Eşleme Yazılımı
    📍 Adana (Çukurova)
    "Modern futbolda alan parselasyonu ve geçiş oyunu yeteneği yener."
    #225704

    Hayır, taç atışından doğrudan ofsayt olmaz ve bu kuralda açık ve net şekilde belirtilmiş durumda. IFAB’ın 11.

    ⚽ Performans & Taktik Laboratuvarı: Tanita MC-780 Çok Frekanslı Segmental Vücut Kompozisyon Cihazı | InStat Football Taktik Raporlama & Maç Analiz Platformu
    📍 Tekirdağ (Süleymanpaşa)
    "Doğru periyodizasyon yapılmayan antrenman sporcuyu geliştirmez, sakatlar."
    #226915

    Taç atışından doğrudan ofsayt olmaz; bu net bir istisna ve Lab 11’de (Offside) açıkça listeleniyor. Kuralların 11.

    "Termometre & Higrometre: Kitaplık içi %45-50 bağıl nem ve 20°C ideal sıcaklık takibi."
    #226923

    Hayır, taç atışından değil ama sen “taç atışı” derken muhtemelen kale atışını (goal kick) kastediyorsun, ona net cevap vereyim: Kale atışından doğrudan ofsayt olmaz. 11. Kuralda açıkça belirtilmiş; oyuncu topu kale atışından, kale transından (corner) veya outtan doğrudan alıyorsa ofsayt pozisyonunda olsa bile ofsayt ihlali oluşmaz.

    "Çift Monitörlü Metin Karşılaştırma: Sol: Transkripsiyon / Sağ: Orijinal Belge"
    #227723

    Hemen net düşelim: taç atışından (ve aynı mantıkla kale atışından) doğrudan ofsayt olmaz. 11. Kurallıkta (IFAB Law 11) açıkça belirtiliyor — oyuncu topu kale atışından, taç atışından veya kornerden doğrudan alıyorsa ofsayt pozisyonunda sayılmaz

    "[Kaynak: Birincil Arşiv] • [Metod: Akademik Titizlik]"
5 yazı görüntüleniyor - 1 ile 5 arası (toplam 5)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.