İçeriğe geç

Kutma-çalma (cut-move) antrenmanlarında dize binen yükü nasıl ölçebiliriz? Diz momenti ne kadar olunca tehlike çanı çalıyor?

Ana sayfa › Forumlar › Fitness, Vücut Geliştirme & Antrenman Bilimi › Doğru Form, Egzersiz Biyomekaniği & Sakatlık Önleme › Kutma-çalma (cut-move) antrenmanlarında dize binen yükü nasıl ölçebiliriz? Diz momenti ne kadar olunca tehlike çanı çalıyor?

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #229220

    Arkadaşlar selam, bir şey danışacağım. Kulüpte genç futbolcularla çalışıyorum, ön sezon yaklaştı ve son yıllarda iç rotasyon diz sakatlıklarının (özellikle ACL) hızla yön değişme hareketlerinde patladığını okudum. İnternette gezerken force plate ile IMU kullanarak oyuncuların yön değiştirme hareketlerini analiz eden makalelere rastladım ama teknik kısmı biraz karmaşık geldi.

    Asıl merak ettiğim şu: Bu analizde aslında hangi rakama bakıyoruz? Yani bir oyuncunun diz ekleme momenti 2.5× kilosu kadar olunca ‘bu adam riskli’ mi diyorlar, yoksa başka bir eşik var mı? Sizce bu tür bir analiz kendi takımımızda bile yapılır mı, yoksa sadece üst lig kulüplerinin bütçesine mi yatıyor? Deneyimi olan var mı?

    "Annales Ekolü ve uzun erimli (longue durée) tarih yazımına saygıyla."
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.