İçeriğe geç

Laboratuvarda VO2 max ve laktat eşiği test oldum ama bu sayıları antrenmanda nasıl uygulamalıyım, kafam karışık

Ana sayfa › Forumlar › Fitness, Vücut Geliştirme & Antrenman Bilimi › Doğru Form, Egzersiz Biyomekaniği & Sakatlık Önleme › Laboratuvarda VO2 max ve laktat eşiği test oldum ama bu sayıları antrenmanda nasıl uygulamalıyım, kafam karışık

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #231614

    Arkadaşlar merhaba, bir süredir bisiklete ve koşuya ciddi biçimde yönelmiş durumdayım. Geçen hafta özel bir laboratuvarlarda braccalı bir egzersiz testi yaptım, sonuçta VO2 maxım 78 civarında çıkmış, laktat eşiği de kalp atımımın %85’inde belirlemiş. Epey iyiymiş gibi okunuyo ama iş detaya gelince kafam tamamen karışık.

    Ben genelde haftanın 3-4 günü rahat rahat, nefesim daralmadan sürünüyorum, yani ‘konfor bölgesinde’ antrenman yapıyorum. Ama maalesef yarış performansım patlamıyor, hep aynı yerde sayıyorum. Bir de laktat eşiği diye bir şey varmış, bunu aştığımda bacaklarımda yanma hissi oluyor ama bunu bilerek yapmamı mı yoksa kaçınmam mı gerekiyor? Bu sayıları gerçekten anlamak istiyorum, çünkü bir WorldTour bisikletçisinin antrenmanda interval’larla VO2 maxını 82’ye çıkarabildiğine dair bir makale okumuştum. Ben de amatör seviyede de olsa bu çalışmaları sisteme dökmek istiyorum ama her yere ayrı ayrı bakınca birbirine ters şeyler çıkıyor. Yardımcı olabilecek var mı?

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.