İçeriğe geç
Bisiklet

Chris Froome’dan 2027 Tur Fransıza ‘Daha Sıkı Mücadele’ Tahmini

Derya Şahin·

Dört kez Tour de France’ı kazanan Chris Froome, Perşembe günü Paris’te açıklanan 2027 rotasına dair ilk değerlendirmesini sunarken, sarı formanın yarışının daha yakın geçebileceğine inanıyor.

Rota, 2012’den bu yana en yoğun birezel zaman yarışını içeriyor; o yıl Froome, takım arkadaşı ve hemşehri Bradley Wiggins’in ardından ikinci olmuş, bu podyum beş yıl içinde üst üste dört Tour zaferine zemin hazırlamıştı.

71 kilometrelik birezel zaman yarışları, iki etaplık Alpler ve iki etaplık Pireneler ile ortada oldukça sert arazilerle tam dengelenmiyor.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

Son Videolar

Cyclingnews

Froome için Tadej Pogačar, rekor olan altıncı unvanını kazanmada favori olmaya devam ediyor ancak geçmişteki üç yılda olduğu kadar rahat kazanamayabilir.

“Yine aynı zamanda acımasız bir Tour de France. Gerçekten her şeyden var,” dedi Froome, Paris’teki Palais des Congrès’te sahilde hazır bulunmuş ve sahne arkasında toplanan basına, arasında Cyclingnews‘in de bulunduğu, görüşlerini açıklamıştı.

“Daha fazla birezel zaman kilometresi var, bu da ilginç. Pınarlarda Tadej’in ne kadar fark yarattığını gördük, o yüzden birezel yarışlarda favoriler arasında biraz daha yakın bir yarış görebiliriz. Bu, yarışa yaklaşımı değiştirecek.”

Yine de favori değişmeyebilir; Pogačar bu yaz rekoru eşitlediği beşinci unvanıyla zaten Froome’un dört unvanını geride bıraktı.

“Geçen birkaç yılda Tadej’in yaptıkları gerçekten inanılmaz,” dedi Froome. “Geçen yıl Tour de France için baş favori olarak sahneye çıkacak ve altıncı unvan için yarışacağından şüphe yok.”

Froome aynı zamanda evi Büyük Britanya’da, İskoçya’nın Edinburgh şehrinde başlayıp İngiltere üzerinden Galler’in başkenti Cardiff’e, oradan da Fransa’ya geçişe kadar uzanan Grand Départ hakkında da soruldu.

“2014’teki gibi olursa, İskoçya’daki start harika olacak,” dedi Froome, 12 yıl önce Tour’un Yorkshire’da başladığı son seferde savunma şampiyonu olarak yarışmıştı.

“İngiltere toprağındaki ilk üç etap gerçekten özel bir şey olacak. 2014’teki gibi olursa, milyonlarca milyon insan dışarı çıkacak.

“2014’ten daha büyük bir Tour de France Grand Départ’ı hiç görmedim, o yüzden geçen yılın benzer olacağını düşünüyorum. Çok fazla renk, çok fazla insan gerçekten Tour de France’ı deneyimlemek için dışarı çıkacak – yarışı izlemek için Fransa’ya hiç gitmemiş insanlar. Milyonlarca insan yollarda olacak.”

Yol sezonu sona ermiş olabilir, ancak Cyclingnews hızını almıyor. Kapsamlı haber kapsamımız, sektörde önder CN Labs testlerimiz, uzman köşebentlerimiz ve daha fazlasına sınırsız erişim için abone olun. Ayrıca Cyclingnews uygulaması, nereye giderseniz gidin güncel kalmayı sağlıyor! Bugün katılın.

İlginizi Çekebilir: Cerrahım, boyun ve omuzlarımın etrafındaki kas kütlesi olmadan muhtemelen ölecektim: Her bisikletçinin antrenmanına güç çalışması eklemesi gerekmesi için neden →
Kaynak: Cyclingnews ↗Kaynak yazarı: Patrick Fletcher
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış