New York Yankees, atıcı batman Giancarlo Stanton’ı kadroya dahil etmek için sağ kol Alexander Cornielle’ı atama (assignment) aşamasına aldığını takım açıklamasıyla duyurdu. Kulüp, Stanton’ı 40 kişilik kadroya almak için Cornielle’ı bu süreçten geçirdi; Cornielle ise Wild Card playoff kadrosunda Red Sox’a karşı forma giyecek olan batman Aaron Judge’ın geri dönüşüyle birlikte takıma katılacak.
Cornielle, MLB kariyerine bu sezon başında adım attı. Cuma günü Orioles’a karşı oynanan çift maçın ikinci maçında ilk kez büyükler seviyesinde sahneye çıkan 25 yaşındaki sağ kol, bir inning süresinde iki temizlenen run’a izin verdi. Tek başına atılan bir home run ve eşitliği sağlayan run’ı tabloya getiren bir RBI’li double’a imza atan Cornielle, ardından maçı kazanmak için iki oyuncuyu strikeout’a çekmeyi başardı. İlk büyükler deneyiminin beklediği gibi bir sonuçla tamamlanmaması doğal olsa da, bir galibiyetin son out’unu kaydetmek onun için unutulmaz bir an oldu.
Kariyeri ve istatistikleri
Bu yılın başına kadar tüm profesyonel kariyerini Milwaukee Brewers sisteminde geçiren Cornielle, kış aylarında Yankees ile minor league anlaşması imzaladı. Single-A, Double-A ve Triple-A arasında 21 maçta 3.39’luk ERA ortalamasına ulaşan Cornielle, dikkat çeken %24.1’lik strikeout oranına sahip olurken, dikkat çekici düzeyde olan %13’lük walk oranıyla eleştirilere de maruz kaldı.

Cornielle artık waiver listesinde yer alacak. Bu sezon dört farklı vuruş teknikinden yararlanan ve %12.1’lik swinging-strike oranına ulaşan Cornielle, başka bir takımın dikkatini çekebilir; ancak en olası senaryonun New York organizasyonunda kalmak olması bekleniyor. Kariyerinde hiç doğrudan minor league’a gönderilmeyen Cornielle, bu süreçte minor league ataşmanını kabul etmek zorunda kalacak.
Stanton, takıma geri dönerek playoff yolunda kritik bir güç katacak. Sağ elini kullanan batman, benchten sağlayacağı pop ile takıma katkı verecek.
New York Yankees Kulübü
Stanton’un geri dönüşü
Stanton, son kez Nisan’ın sonunda takıma katıldıktan sonra bu kez ilk kez geri dönüyor. Sezonun ilk ayında bir baldır kas zedelemesi geçiren slugger, iyileşme sürecinde aynı baldırını tekrar zorladı, ardından diğer baldırını zedeledi. Red Sox’a karşı oynayacağı maçta sağ elini kullanan batman, benchten takıma destek olacak.
Red Sox, ilk maçta sol kolu kullanacak. Bullpen’lerinde birkaç sol kol bulunan Boston takımı, uzun süredir beklenen dönüşünü yapan sol kolu da kadroda bulunduruyor.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
