David Raya (sağ) ve Gabriel Magalhães, Mayıs ayında Arsenal’in Şampiyonlar Ligi finalindeki mağlubiyetinin ardından Avrupa Kupası’nın yanından geçiyor. Fotoğraf: Xinhua/Shutterstock
David Raya (sağ) ve Gabriel Magalhães, Mayıs ayında Arsenal’in Şampiyonlar Ligi finalindeki mağlubiyetinin ardından Avrupa Kupası’nın yanından geçiyor. Fotoğraf: Xinhua/Shutterstock
-
“Bu yıl bunu daha iyi yapma sorumluluğu bizde,” kaleci itiraf ediyor
-
Kararlı kurtarışları yapmanın anahtarının kendine inanmayı övüyor
David Raya, Arsenal’in geçen yılın Şampiyonlar Ligi finalinde Paris Saint-Germain’e karşı penaltılarda kaybettiği acıyı, “bu yıl bunu daha iyi yapmak” için kullandığını söyledi.

İspanyolkaleci, Çarşamba günü Slavia Prague’e karşı muhteşem bir kurtarış yaparak Arsenal’in lig tablusunda 10 puandan dört maçla üçüncü sıraya yükselmesine yardımcı oldu.
Arsenal, bu ay evinde önce Borussia Dortmund’u konuk edecek, ardından 9 Aralık’ta Real Madrid’i ağılayacak. Bu karşılaşma, ilk iki sırada bitme şansları ve ilk eleme eşleşmesinin ve ardından gelecek herhangi bir eşleşmenin ikinci maçının Emirates’te oynanması açısından kritik öneme sahip olabilir.
Bu geçen sezon böyle olmuştu; Arsenal, lig aşamasındaki tüm sekiz maçı kazanan ilk takım oldu ve Budapeşte’deki finale yükseldi. Raya, PSG’nin üst üste iki kez şampiyon olmasının bu deneyiminin onu hala takip ettiğini kabul ediyor.
“Bunun sistemden tamamen çıkmayacağını düşünüyorum,” dedi. “Bizimle yaşamaya devam edecek bir şey bu ve umarız Şampiyonlar Ligi’ni kazanarak bunu içimizden atabiliriz. Ama bu damarlarımızda olmalı. Bu yıl bunu daha iyi yapma sorumluluğu bizde olmalı.”
Raya, maçın ikinci yarısında Slavia’ın 2-0’lık geriden geri dönmeye cesurca çalışması üzerine Arsenal’i kurtardı. Oskar Kubiak’ın kafa vuruşunu uzaklaştıran dalarak yaptığı kurtarış, Avrupa’daki üst üste on deplasman maçında yenilgisiz olmalarını sağladı. Ballon d’Or’daki en iyi kaleci ödülü Yashin’i, İspanyol takımı arkadaşı Unai Simón’a kaybeden Raya, sıradışı kurtarışları düzenli olarak yapabilmesinin anahtarının kendine inanma olduğunu övüyor.
“İnanç gerçekten çok önemli ama zorlu çalışma da o kadar,” dedi. “Bu tür gecelerde takıma olabildiğince yardımcı olabilmek için hafta içi çok sıkı çalışıyorum. Asıl mesele kendime dair inancım, hocaların, kaleci koçunun ve takımın bana dair inancı. İnsana her hafta bunu sürdürmek için gereken o ekstra keskinliği ve motivasyonu veren de bu oluyor. Yıllardır gösterdiğim istikrar da bizim için kritik bir faktör.”
Bu konularda daha fazlasını keşfedin
- Arsenal
- Şampiyonlar Ligi
- haber
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
