Irlanda’nın arka sıralarda görev yapan oyuncusu Aoife Wafer, Pazar günü Japonya ile oynanacak WXV Global Serisi karşılaşmasından sakatlık nedeniyle elendi. Galway’de düzenlenen bu maçta sakatlık yaşayan Wafer, antrenman sırasında meydana gelen hafif bir sakatlığın ardından forma giyemedi ve takımın bu önemli rövanş maçına çıkamayacak.
Scott Bemand Altı Değişiklik Yaptı
Irlanda teknik direktörü Scott Bemand, serinin açılış maçında geçen hafta yaşanan şaşırtıcı 40-36 mağlubiyetin ardından altı değişikliğe giderek kadroyu yeniledi. Connacht’li Beibhinn Parsons, Anna McGann ve Aoibheann Reilly arka sıraya alındı, ön sıradaki Eilís Cahill ise kariyerindeki ilk Irlanda formasını giydi. Hooker mevkiinde Neve Jones kadroya dahil edilirken, arka sıraya Brittany Hogan seçildi.
Bemand, henüz lisanslı olmayan hooker Beth Buttimer’i de ilk kez maç günü 23’üncü kadroya kattı. 21 yaşındaki Buttimer, Kadınlar İnterprovincial Şampiyonası’nda Munster formasıyla dikkat çektikten sonra yedeklerle oynayarak test maçlarındaki ilk çıkışını gerçekleştirecek.

Antrenman sırasındaki bu sakatlık, Wafer’ın maçın ilk dakikalarından itibaren oynayamayacağını gösteriyor. Takım, bu eksikliği telafi etmek için kadroda derin bir yenileme uyguladı.
Irlanda Teknik Direktörü Scott Bemand
Geçen Hafta Japonya Maçı
Wafer, geçen hafta Tallaght’ta Amerika Birleşik Devletleri’ne kaybedilen maçta bir dengelemeye (try) imza atmıştı. Bu performans, oyuncunun kadroda yerini almasını haklı çıkarıyordu. Ancak sakatlığın ardından bu maçtan uzak durması, teknik heyetin zorlu bir kadro yönetimiyle karşı karşıya olduğunu gösteriyor.

Irlanda’nın başlangıç kadrosunda Flood; Parsons, McGann, Higgins, Elmes Kinlan; O’Brien, Reilly; O’Dowd, Jones, Cahill; Wall, Tuite-O’Sullivan; Hogan, King (kaptan), Adams Verling yer aldı. Yedek koltuklarında Buttimer, McGrath, Djougang, Clohessy, Moore, Lane, Dalton ve Gallagher hazır bekletildi.
Amerika Birleşik Devletleri’nin Geri Dönüşü
Geçen hafta Amerika Birleşik Devletleri, Tallaght’ta Irlanda’yı unutulmaz bir başarıya taşıdı. Irlanda ilk yarıda 31-12 önde bulunurken, Amerikalılar ardışık dört dengeleme atarak ikinci yarıda dikkat çeken bir geri dönüş gerçekleştirdi. Bu sonuç, serinin açılış maçında Irlanda’nın moralini etkileyen bir yenilgi olarak kaydedildi.
Pazar günü Japonya ile oynanacak bu maç, Irlanda’nın seride toparlanma çabasının ilk adımı niteliğinde. Wafer’ın eksikliği, teknik heyetin genç ve lisanssız oyunculara şans vermesi açısından da önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
