İçeriğe geç
Amerikan Sporları

Tigers İki Pitcher İçin Kulüp Seçeneğine Karar Verecek: Anderson’ın Dönüşü Umut Verici

Derya Şahin·

Kulüp ve oyuncu seçenekleri, offseason’ın (kış dönemi) ilk işlerinden biri. Herhangi bir kulübün ve oyuncunun sözleşme içindeki opsiyon hükümleri, World Series’in bitiminden itibaren beş gün içinde karara bağlanmalı. Bu kararların büyük çoğunluğu formalite niteliğinde olacak; oyuncuların “walk year” denilen son yıl performanslarına dayanan net seçimler. Yine de her yıl birkaç tartışmalı kararı beraberinde getiriyor.

Tigers, bu sezon sonunda iki kulüp seçeneğine daha sahip — ikisi de sekiz haneli maaş alacak pitcher’lar.

Baseball Prospectus sitesinde aktarılan bilgilere göre, Anderson geçen Aralık’ta bir yıllık 7 milyon dolarlık sözleşme imzaladı. Anlaşma, buyout (geri ödeme) olmayan ve gelecek sezon için 10 milyon dolarlık bir opsiyon içeriyordu. Anderson başta rotasyon spotu için yarışması beklenirken, ardından gelen imzalar nedeniyle uzun relief görevine itildi. Seyrek başlayan Anderson, aslında geç saat rolüne kendini kanılayamadı. Birkaç yüksek riskli görev aldı ama aynı zamanda makul düzeyde “mop-up” (temizlik) işleri de yaptı.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

Sezon başında Jansen ve diğerleri daha büyük görevler alırken, orta seviye bir reliever için sekiz haneli maaş biraz pahalı görünüyor. Yine de Anderson, sezonun sonunda daha büyük bir rol üstlendi; deadline (sınır) ticaretlerinden sonra rotasyona dahil oldu.

32 yaşındaki (Mart’ta 33 olacak) oyuncu son dokuz maçına başladı ve 44 1/3 innings boyunca 2.84 ERA’ya ulaştı. Periferal istatistikler o kadar etkileyici değildi; Anderson bu dönemde rakiplerinin %20’sini strikeout’a çekti ve %11 walk oranıyla karşılaştı. Ortalamanın üzerinde bir home run veriyordu ve bir diziyi iki defadan fazla geçemedi. Anderson’ı üçüncü kez gören rakipler 9-22 ile oynadı, iki home run ve çiftlik vuruşlar yaptı.

Starter olarak sonuçları karışıksa da, Anderson major ligideki dönüşünde beğenilecek şeyler gösterdi. Fastball’ında dakikada 95 mil ortalamasına ulaştı ve curveball’u ile Korea’daki SSG Landers ile geliştirdiği kick-changeup’iyle vuruşları kaçırdı. Bullpen içinde çalıştığında rakiplerinin neredeyse %27’sini, genel olarak da batters faced’in (karşılaşılan vurucuların) dörtte birini strikeout’a çekti. Toplam 108 innings boyunca 3.67 ERA ile oynadı ve bahsedilen changeup sayesinde sol el vurucuları etkisizleştirdi.

Anderson’ı, maaş artışı olmasına rağmen Detroit’in geri getirmesi için makul bir argüman var. Kavram kanıtı (proof of concept) elde etmeden önce ona 7 milyon dolar vermeye hazırdılar. 10 milyon dolarlık maaş, geçen kış sakatlıkla kısaltılan sezonların ardından serbest bırakılan oyuncuların talep ettiği tutarla eşleşecek. Rays, bu yıla kadar swingman olan oyuncuyu 13 milyon dolara imzaladı. Bu aralıkta bir yıllık anlaşma yapan diğer serbest pitcher’lar arasında 8 milyon dolar (8MM), 7.5 milyon dolar (7.5MM) ve 12.5 milyon dolar (12.5MM alan oyuncular yer aldı. Lorenzen kariyerinin beşinci starter’i, May ve Soroka ise sakatlık endişeleriyle daha yüksek potansiyele sahip oynadılar.

Detroit, Anderson geri dönmese de dönse de mutlaka rotasyon pazarında olacak. Skubal ve Mize gitti. Valdez proje edilen kadro lideri olsa da Tiger olarak ilk yılında özellikle iyi bir sezon geçirmedti. Dönen starter’ların en iyi yılını yaşayan oyuncu belli oldu. İyi oynayan ve arka uç spotu için yarışabilecek başka bir isim var. Üç isim potansiyel taşıyor ancak 150 innings’e güvenilemiyor. Anderson, kampa starter olarak hazırlanabilir ve kışın ilerleyen döneminde Detroit’in kimi satın aldığına bağlı olarak relief görevine dönebilir.

Bullpen’in de yeniden yapılandırılması gerekecek. Vest ve Finnegan kötü sezonlar geçirdi. Maaşı 12 milyon dolarlık opsiyon veya 2 milyon dolar buyout ile gelen Jansen, geri dönmeyeebilir. Uzun top’la mücadele etti ve kurtarış fırsatlarının sadece 22’sini 28’de değerlendirdi. Jansen’in 3.20 ERA ve %28 strikeout oranı güçlü işaretlerdi ve (kendi onuruna) sezonu bir kazanılmış run olmadan 12 üst üste görünümlerle kapattı. Yine de artan home run oranı ve walk’larda patlama, kariyerinin bu aşamasında dokuzuncu inningle biraz daha sallantılı görünmesini sağlıyor.

Jansen, lig tarihinde üçüncü oyuncu olarak 500 kurtarışa ulaşmak için iki kurtarış uzakta. Nereye giderse gitsin, muhtemelen tam süreli closer olmak isteyecek. Tigers bu olasılığı açığa alsalar da, muhtemelen offseason’ın ilk haftası içinde kendini bu yönde bağlamak istemeyecekler. Bullpen pazarının nasıl şekillendiğini gördükten sonra daha ucuz bir anlaşma için Jansen’in kampıyla temasta kalarak seçeneği reddedebilirler.

İlginizi Çekebilir: Matt Renshaw’ın tarihi ikili ası Avustralya’yı Durban’da ilk Test galibiyetine yaklaştı →
Kaynak: Mlbtraderumors ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış