Liverpool’un bu yaz forvetlerinden birini satması muhtemel görünüyor.
Kırmızılılar, yaz döneminde hücum hattına yoğun yatırım yaparak Bradley Barcola için 100 milyon pound’un üzerinde bir meblağ ödedi ve Victor Munoz’u da kadrosuna kattı; ayrıca dokuz yıllık hizmetin ardından Mohamed Salah’a veda etti.
Bununla birlikte, yeni Liverpool hâibi Andoni Iraola’nın ön hattında seçim yapacak çok sayıda oyuncusu bulunmasına rağmen hafif bir dengesizlik oluştu ve bu durum kış döneminde giderilebilir.

Liverpool yıldızı Ocak’ta ayrılabilir
Arsenal, hafta sonu Liverpool’a karşı isabetli hiçbir vuruşa izin vermedi (Görsel kredisi: Carl Recine/Getty Images)

Liverpool’un hücutt hattında ne kadar derin bir kadrosu olursa olsun, Iraola’nın hâlâ en iyi 11’ini çözmeye çalıştığını söylemek güvenli; son haftalarda ön hattın takılması ve İspanyol teknik direktörün takımının hafta sonu Arsenal’e karşı isabetli bir vuruşu bile kaydedememesi bunun göstergesi.
Alexander Isak formda olurken ve Cody Gakpo yeni yönetici altında yeniden doğmuş gibi görünürken, Barcola’nın bu tabloya nasıl uyduğu, Florian Wirtz’den en iyi şekilde nasıl yararlanılacağı, Munoz’un mu yoksa Rio Ngumoha’nın mı sağ kanatta oynayacağı ve Hugo Ekitike sakatlıktan döndüğünde nerede oynayacağı gibi cevaplanmayı bekleyen sorular hâlâ mevcut.
Bununla birlikte, bu sezon forma bulmada zorlanan yıldızlardan biri Federico Chiesa; TEAMtalk‘un aktardığına göre kulübeden ayrılma aşamasına geldi.
“Ezilen” olarak nitelenen İtalyan, 2024’te Anfield’e geldi ancak ilk sezonunda tüm müsabakalarda yalnızca 14 maçta sahaya çıkarak, Premier League’i kazanan tarihteki ikinci İtalyan oyuncu oldu.
Sakatlıklar, 29 yaşındaki oyuncunun İngiltere’deki süresini ciddi şekilde etkiledi ve artık, Iraola altında sezon boyunca yalnızca bir kez sahaya çıkmasının ardından memleketine dönmesi olası görünüyor.
Chiesa, Merseyside’daki iki yılında ilk takımında düzenli olarak forma giyemediği için Serie A takımlarıyla sürekli olarak ilişkilendirildi; Liverpool’un artık sahip olduğu oyuncular göz önüne alındığında, bu ayrılığın giderek daha olası göründüğü düşünülüyor.
FourFourTwo, Merseyside ekibinin bu yaz sağ kanatta güçlendirmek için Yankuba Minteh’i transfer etmeye neredeyse kadar geldiğini, ancak Gambiyeli oyuncunun yaşadığı sakatlık nedeniyle işlemin sonlandırıldığını aktarıyor.
Mohamed Belloumi, bu sezon Hull için iyi performans gösteriyor (Görsel kredisi: Getty Images)

Liverpool hâlâ geçiş sürecinde; Alisson, Virgil van Dijk ve Alexis Mac Allister gibi birkaç yıldızın geleceği belirsizliğini koruyor.
Transfermarkt’ın bilgisine göre Chiesa’nın değeri 10 milyon euro. Liverpool, Bu hafta Şampiyonlar Ligi’nde önemli bir yolculuğa çıkarken, bu hafta ligdeki mücadeleleri devam edecek.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
