İçeriğe geç
E-Spor

siuhy serbest bırakıldı, Team Liquid’in CS2’deki kadro yeniden yapılanması sürüyor

BirSpor Haber Merkezi·

Team Liquid, Kamil “siuhy” Szkaradek’i serbest duruma getirerek Counter-Strike 2 kadrosundaki boşluğu doldurmak için hamle yaptı. Polonyalı oyuncunun organizasyondaki zorlu 16 aylık dönemi böylece sona erdi; bu gelişme Dust2.us’un haberine dayanıyor.

Liquid’in siuhy’yi kadrodan indirmesi, Temmuz ayında yaşanan yönetim değişikliğinden sonra geldi. Bu dönemde takım, onu yedekletip oyun içi lider (IGL) görevini Johnny “JT” Theodosiou’ye devretti. Polonyalı oyuncuya dair henüz bir isimlendirme yapılmadı.

Liquid’in beşlisinde zorlu bir dönem

siuhy, ilk olarak Nisan 2025’te MOUZ’dan kiralık olarak Liquid’e katıldı. Casper “cadiaN” Møller ve Russel “Twistzz” Van Dulken’in önderliğinde şekillenen organizasyonun önceki dönemlerinden sonra oyun içi liderliğini üstlendi. MOUZ’daki performansıyla umut vadetan isim, Liquid’te kazanma formülünü bulamadı.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

Döneminde takımın en iyi sonucu, FISSURE Playground #2 turnuvasında çeyrek final öncesinde bir ilk dört sıraya ulaşmasıydı. Liquid, bu süreçte katıldığı üç büyük organizasyonda (Major) hiç playoff aşamasına çıkamadı ve CS2’nin en önemli etkinliklerinde 5-11’lik bir galibiyet-delibilans kaydetti.

Bireysel istatistikleri de zorlu bir süreci yansıttı. siuhy, Liquid’teki dönemini 185 harpte 0.87 değerinde bir rating ile tamamladı. Bu rakamlar, serbest duruma geçişinden önce yaşanan köklü yeniden yapılanmanın boyutunu gözler önüne seriyor.

siuhy’nin Liquid dönemindeki temel veriler

Liquid’e MOUZ’dan Nisan 2025’te kiralık olarak katılan oyuncu, Temmuz 2026’da yedekletilip oyun içi liderliğini JT’ye devretti. Döneminde elde ettiği en iyi sonuç FISSURE Playground #2’deki ilk dört sıradaydı; üç büyük organizasyonda playoff oynamadı ve CS2’nin en önemli etkinliklerinde 5-11’lik bir denge yakaladı. Liquid’teki rating ortalaması ise 185 harpte 0.87 olarak kaydedildi.

Liquid’in yönetim değişikliği, Dust2.us’un siuhy’nin etrafındaki birkaç güçlü oyuncudan bahsetmesine rağmen, organizasyonun kadrosunu tutarlı sonuçlara dönüştürmekte zorlanması sonrasında geldi. Oyuncunun serbest bırakılması, yedekletilmesiyle başlayan süreci tamamlarken, takımın planlarındaki ilk değişikliği işaret etmiyor.

Bu hamle, Counter-Strike genelinde sürmekte olan kadro yapılanması bağlamında gerçekleşiyor; 100 Thieves’in Counter-Strike kadrodan çıkarılma süreci buna örnek gösterilebilir. Oyuncuların müsaitliği de bu tür kararlara etki edebilir; s1mple’nin BC.Game’ye transferi konusundaki geniş tartışmalar bunu ortaya koyuyor.

Sonrasında neler bekleniyor?

siuhy artık yeni bir takım kurmak için serbest durumda, Liquid ise ayrılığının bıraktığı boşluğu doldurmak zorunda. Raporda ne bir isimlendirme ne de bir sonraki turnuva taahhüdü belirlendi; bu da organizasyonun kadrodaki bir sonraki adımını belirsiz bırakıyor.

Liquid, farklı espor dallarında kadro değişiklikleriyle daha önce yüzleşmişti; bunlar arasında Dota 2’deki midOne kadro boşluğu da yer alıyor. Counter-Strike açısından ise kesin tablo çok dar: siuhy serbest oyuncu, Liquid ise çözülmeyi bekleyen açık bir kadro yerine sahip.

İlginizi Çekebilir: Bu Absürt”: ABD Milli Takım Kaptanı, Del Toro-McNulty Dünya Şampiyonluğu Komplo Teorisini Reddediyor →
Kaynak: Esportsinsider ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış