Altı kez büyük turnuva şampiyonu Rory McIlroy, İrlanda Açık’ta (Amgen Irish Open) birinci yılını koruyamadı; son turda 67’lik üç alt par skoruyla toplamda bir alt par bitirdiği turnuvada, lider Shane Lowry’den 15 vuruş geride kaldı. Başarısız olmasına rağmen İskoç golfer, oyununun bir sonraki hafta oynanacak BMW PGA Şampiyonası’na kadar “çok uzak olmadığını” vurgulayarak umut dolu bir değerlendirme yaptı.
McIlroy, bir yıl önce bu turnuvada ikinci kez şampiyon olurken sergilediği efsanevi oyunu yeniden yaşayamadı, ancak oyununun durumundan moralini bozmak istemedi. Son turunda yedi birdie yakalayan golfer, haftanın en iyi turunu oynasa da iki bogey ve bir çift bogey ile “karışık bir hafta” olduğunu itiraf etti.
Oyunun Nerede Durduğunu Değerlendiren Golfer
Wentworth’ta bir sonraki hafta oynayacağını belirten McIlroy, “Genel olarak bu hafta yeterli iyi şeyi gördüm ve bilinmeyen bir golfsağında değil, bana başarı getiren bir golfsağında oynayacağım” ifadelerini kullandı. Bir önceki yılın şampiyonu olan İrlandalı Lowry için de sözlerine yer verdi: “Tabii ki istediğim hafta olmadı ama aynı zamanda ‘çok uzak değilim’ hissediyorum ve Wentworth’a girmekten iyi bir hissiyatla bekliyorum.”

“Bir kısmında topu oldukça iyi vurdum sanırım. Dün tee’den birkaç kötü karar, ama genel olarak demir oyunu çok daha iyiydi. Bu noktaya yaklaşıyor. Wedge oyunu bu hafta büyük ölçüde oldukça iyiydi. Açıkçası yeşilliklerde zorluk çektik. Bu zordu ve kendimi contender konumuna getirememenin nedeni buydı.”
Rory McIlroy
Golfer, yeşilliklerdeki performansı konusunda daha az memnun kaldı ve “Bir sonraki birkaç günde putting yeşiline biraz vakit ayırıp Wentworth’un yeşilliklerine tekrar aşina olmaya çalışacağım” şeklinde bir çalışma planı açıkladı.
Arkadaşı Lowry İçin Tebrik Edeceklerini Söyledi
McIlroy, arka arkaya ikinci İrlanda Açığı elde edemedi ama arkadaşının şampiyon olmasını diledi. “Bu kesinlikle muhteşem olurdu. Bu yılın başında Honda ve Cognizant’ta büyük şansları vardı. Onun sezonunu o noktadan sonra biraz geri çektiğini hissettim. Onu orada contender konumunda görmek, tabii ki tüm ülkenin bunu görmesini isteyeceği gibi benim de isteyeceğim bir durum,” dedi.
Lowry kazanırsa McIlroy bunu izlemek için orada olmayacak. Golfer, “Hayır, kızlarımı Londra’da göreceğim. Hemen buradan çıkacağım. Onlar bu sabah Londra’ya girdi, oraya gideceğim, geri dönüp bir sonraki haftaya hazırlanacağım” şeklinde planını paylaştı.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
