Michigan State University’nin yeni 50 metrelik havuzu neredeyse kullanıma hazır.
Üniversite, yeni Öğrenci Spor ve Sağlık Merkezi’nin fitness merkezi kısmını 15 Nisan’da açtı ve şimdi havuz son aşamada; yeni yakın zamanda bir eyalet sağlık denetçisi tarafından ziyaret edildi ve eyaletten alınacak son onaya bağlı olarak önümüzdeki ay içinde kullanıma hazır olması bekleniyor.
Havuz 10 havuzdan oluşuyor, 50 metre 25 yard boyutlarında ve iki çıkarılabilir bölme duvarına sahip. Üniversite ayrıca iki ayrı video ekranı da kurdu.

Fotoğraflar Alex Lee’nin izniyle.


293.000 metrekarelik tesis ayrıca birkaç spor salonu, kapalı yapay çim saha, kapalı koşu parkuru ve 47 feetlik tırmanma duvarını da içeriyor.
Michigan State Yönetim Kurulu, 200 milyon dolarlık spor merkezini Haziran 2023’te onayladı ve o dönemde Kurul Başkanı Rema Vassar, tesisin Spartans’a erkek ve kadın yüzme ve atlama programlarını yeniden kurmaları için bir “fırsat penceresi” açabileceğini söylemişti.
Michigan State, yüzme ve atlama programlarını Ekim 2020’de kaldırdığını açıkladı ve son altı yılda takımları canlandırmaya yönelik Battle for Spartan Swim and Dive savunuculuk grubundan büyük bir çaba gösterildi; bu kapsamda 2023’te 5 milyon dolar toplanıldı.
Yeni havuzun gelmesine rağmen, programların yeniden canlanmaya yaklaştığına dair son zamanlarda herhangi bir işaret yok.
Son olarak, Michigan State yeni Spor Direktörü Dan Bartholomae‘nü atadı; Bartholomae, destekçileri dinlemeye hazır olduğunu söyledi ancak programların yakın gelecekte geri getirileceğini öngörmediği için, Detroit News’a göre, “Genellikle soru, ‘Programı yeniden kurabilir misin?’ oluyor. Benim cevabım, bunu yapamam. Kesinlikle şu an değil.” dedi. “İşe başladıktan altı hafta sonra bir programı yeniden kurma konusunda bir veremem, ve şu an manzarada bunun yapmamız gereken bir karar olduğunu gösteren pek bir şey görmüyorum, hatta önümüzdeki 18 ila 24 ay içinde bile.
“Onların bakış açısını dinledim. Buna saygı duyuyorum. Yapabileceğim şey, o programı onurlandırmak, onların bizim tarihimizde bir yere sahip olduğundan emin olmak, sizin bakış açınızı dinlemek ve bu işlerin tümünü yaptığımı düşünüyorum,” dedi Bartholomae.
“O program bizim tarihimizin bir parçası ve onların hiç yaşanmamış gibi davranmayacağız. Birbirleriyle buluşmalarının olmasını istiyorum, bu buluşmaların başarılı olmasını istiyorum, onların program hakkındaki bakış açılarını paylaşabilecekleri bir platforma sahip olmalarını istiyorum. Ve her zaman dinlemek için burada olacağım.”
Okul, yeni “eğlence” havuzunun derslerde, serbest yüzmede ve su sporları egzersizlerinde kullanılacağını belirtiyor.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
