Fransa Milli Takımı’nın yıldızı Kylian Mbappé, Alman yayıncı Bild’e verdiği röportajda, 41 yaşında hâlâ Portugal Milli Takımı forması giyen Cristiano Ronaldo’nun kariyer uzunluğuna ulaşamayacağını dürüstçe belirtti. UEFA Milletler Ligi A kapsamında Türkiye ile oynayacakları maça hazırlanan Fransa’nın kampında konuşan Mbappé, aynı yaşta millî takım için oynamayı hayal edemediğini söyledi.
Real Madrid’li forvet, 41 yaşında hâlâ uluslararası sahada oynayan bir futbolcunun ne kadar ulaşılmaz bir başarı gösterdiğini kabul ederken, bunun kendisi için gerçekleşmeyeceğini ifade etti. Çocukluğundan Ronaldo’yu idol olarak gören futbolcu, beş kez Ballon d’Or ödülünü kazanan Portekizli yıldızın, ço futbolcunun emekliye ayrıldığı bir yaşta ne başardığını vurguladı.

“Fransa bana 41 yaşına kadar oynamaya izin vermeyecek”
Röportajda doğrudan kendi yaşında millî takım için oynamayı soran muhabire Mbappé, önce mizahı yüzünden karşı verdi. “Ben, onun gibi 41 yaşında hâlâ sahada ve millî takımda mıyım? Millî takımımın durumunu da hesaba katarsak, dürüst olmak gerekirse Fransa bana 41 yaşına kadar oynamaya izin vermeyecek” dedi.

“Ancak Cristiano, fiziksel ve zihinsel olarak fit olduğunuzda, uzun süre inanılmaz yüksek seviyelerde oynamanın mümkün olduğunu gösteriyor. Benim durumumda ise bunun gerçekleşmeyeceğini düşünüyorum.”
Kylian Mbappé
Mbappé, Ronaldo’nun ömrünü bir istisna olarak değerlendirdi ve bunu kendisinin eşleşmeyi umduğu bir standart olarak görmediğini belirtti.
Ronaldo’nun Portekiz’deki rolü solmuyor
Cristiano Ronaldo, yeni koç Jorge Jesus yönetiminde Portugal’ın önünde bulunan Milletler Ligi A karşılaşmalarına tekrar çağrıldı. Fiziksel uygunluğu ve uzun vadeli rolü etrafında süren tartışmalar sürse de, 41 yaşında kadrodaki yerini koruyan Ronaldo, kadrodan uzaklaştırılmaktan çok uzakta. Yeni sistemde Ronaldo’nun devam eden katkısını açıkça destekleyen koç Jesus, futbolcunun bu rolüne güveniyor.
Ronaldo, uzun süre oynayacağını geçtiğimiz günlerdeki basın toplantısında belirtti ve millî takım için olabildiğince katkı sağlamaya, Portekiz’in artık ona ihtiyaç duymaya kadar devam etmeyi planladığını söyledi.
Şimdilik bu senaryo çok uzak görünüyor: Hem Jesus hem de Portekiz futbol federasyonu, Ronaldo’yu projenin önemli bir parçası olarak görmeye devam ediyor. Bu güven, fiziksel olarak bu seviyeyi ne kadar süre koruyabileceği konusunda sorular sürse de, tekrar tekrar çağrılmasında ortaya çıkıyor.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
