İçeriğe geç
Formula 1

Max Verstappen’den Red Bull’a sert uyarı: ‘Bu kadar berbats bir çıkışla Pazar yarışı bitti

Derya Şahin·

Formula 1

Red Bull Racing pilotu Max Verstappen, Singapur’da ilk kez sprint yarışını kazanmasının kendisi için pek anlam taşımadığını vurgularken, takımın başlatma (start) konusundaki sorunlarını Pazar yarışı için kritik bir tehdit olarak değerlendirdi.

Singapore GP

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

Marina Bay Street Circuit’te cuma günü ilk kez pole pozisyonunu alan Max Verstappen, bir gün sonra aynı pistde sprint yarışında da zafer kazandı. Her iki sprint seansının da, Red Bull’un bu yıl Singapur’da son derece rekabetçi bir araca sahip olduğunu gösterdiğini belirten Verstappen, yine de bu başarıları abartmıyor.

Dört kez dünya şampiyonu olan Hollandalı pilot, sprint zaferinin önemi sorulduğunda, bunun kendisi için çok az anlam taşıdığını açıkça belirtti. “Yarın kazanmak istiyorum,” dedi. “Bunu gerçek bir Grand Prix kazandığım bir başarı olarak görmüyorum.”

Verstappen, uzun süredir hayranı olmadığı bilinen sprint formatında yarış kazanırken herhangi bir duygu hissetmediğini daha önce belirtmişti. Yine de Singapur’daki sokak pistinde son yıllarda zorlanan Red Bull göz önüne alındığında, burada kazananın biraz daha fazla anlam taşıdığı savunulabilir. Ancak Motorsport.com bu konuyu Verstappen’e sorduğunda durum böyle çıkmadı.

“Duygum aynı,” diye ekledi Verstappen. “Spareda önce kazanmış olmam ya da olmamanım benim için önemli değil.”

Bu ifadeler, Verstappen’in dikkatini tamamen Pazar’ın Grand Prix’ine yönelttiğini gösteriyor. Singapur’da sollama işinin ne kadar zor olduğu düşünüldüğünde, doğal olarak pole pozisyonu çok kritik; ancak Verstappen Red Bull için başka bir büyük soruna da işaret ediyor: başlatmalarına.

Malezya’da Mercedes arabalarının ikisinin de onu geçtiğini görmüştü ve aynı şey Singapur’da Cumartesi günü George Russell için de yaşandı. “Start feci bir şekilde tekrar oldu, bu kesinlikle geliştirmemiz gereken bir konu,” diye kabul etti Verstappen. “Yarın böyle bir şeyle karşılaşırsanız, eğer hiçbir çılgınlık olmazsa yarışınız bitti demektir.”

Ne olduğuna sorulduğunda Verstappen şu yanıtı verdi: “Her zamanki gibi, çizgiden çıkamıyor. Araba gitmiyor, çizgiden ivmelenemiyoruz.”

Red Bull bu konuda uzun süredir zorlanırken, Pazar için olası bir çözüm olup olmadığı ya da takımın sadece en iyisini umması gerekip gerekmediği sorusu akla geliyor. “Çalışmamız gereken bazı sınırlamalarımız var ve bu muhtemelen bizim tarafımızdan da,” dedi Verstappen. “Daha iyi bir iş çıkarmalıyız çünkü Racing Bulls bazen bizden daha iyi başlatmalar yapıyor, yani sadece daha iyi olmamız gerekiyor.”

Cumartesi günü kötü start nihayetinde maliyetli çıkmadı; Verstappen, ilk turun sonunda Russell’ın kendi önünde kaza yaparak yarıştan çekildiğini gördü. “İlk turda zaten birkaç kez yanlıştı, sanırım ilk turda oldukça sert sürüyordu,” dedi Verstappen. “Sonra son virajda beyaz çizgiye değdi ve tabii ki duvara gönderdi. Sanırım yapılması kolay bir hata ve aynı zamanda talihsiz.”

Verstappen’in böyle riskler alaktan kaçındığı biliniyor, çünkü biri bir hata yapmadıkça sollamanın neredeyse imkansız olduğu Singapur’da bu daha da önemliydi; özellikle kısmen ıslak bir pistte sadece bir yarış hattının olması sürücüler tarafından deneyimlendi.

“Sakin kal ama önündeki yola dikkat et, lastiklerin aşındığı ve bazı yerlerde yolun kuruduğu, diğerlerinde kaygan olduğu bir durumdasın. Sadece sabırlı olman gerekiyor.”

Verstappen bunu başardı, ancak – sprint yarışının aksine – kendisi için gerçekten önemli olan zaferi kazanmak adına attığı iki adım kaldı: haftanın ikinci seans pole pozisyonunu doğru almak ve startını iyileştirmek. 5 dakikalık anketimizi alın.

İlginizi Çekebilir: McLaren’dan Singapore sprinti sonrası umut verici açıklama: Baku öncesi formumuza dönüyoruz →
Kaynak: Motorsport ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış