Formül 1’de dört kez dünya şampiyonu olan Max Verstappen, Red Bull Racing’in eski takım patronu Christian Horner’ın ayrılmasının ardından takım içindeki atmosferin daha sakinleştiğini ve artık eskisi kadar strese neden olacak gerilimin bulunmadığını belirtti. Milton Keynes merkezli takımda Fransız Laurent Mekies’in sorumluluğundaki dönemdeki bu değişimi değerlendiren Hollandalı pilot, basın kuruluşuna verdiği demeçte rekabet ortamında iç ve ekipler arası tartışmaların sürmesinin kendisi için rahatsız edici bir durum olduğunu söyledi.
Son dönemde takımda yaşanan krizlerin ardından Horner’ın görevden ayrılmasıyla başlayan süreç, Mekies’in takım patronu ve CEO olarak göreve gelmesiyle netlik kazandı. Verstappen, bu hafta Singapore’daki yarış öncesi, Malaysia’de elde edilen başarılı sonuçun ardından şansını sürdürmek isteyen bir sürücü olarak, Horner’ın paddock’a dönüş ihtimali sorulduğunda da kapıyı açık bıraktı.
Tartışmaların sürmesinin kendisi için rahatsız edici olduğunu söyledi
Verstappen, Horner ile ilgili sorulara yanıt verirken insanların uyum içinde olmasını tercih ettiğini vurguladı. Dört kez dünya şampiyonu olan pilot, “Dürüst olmak gerekirse, insanların birbiriyle kaynaşmasını görmeyi seviyorum. İnsanlar arasında sürekli bir gerilim olması iyi değil” dedi.

Dışarıdan bakınca insanlar bunu sevmiş gibi görünüyor ama dürüst olmak gerekirse, ekipler arasındaki ilişkilerde sadece samimi bir ilişki olduğunda durum daha iyi oluyor.
Max Verstappen
Pilot, takımın şu anda Mekies yönetiminde olduğunu ve bu sezon ilk zaferini de aldığını hatırlatarak Milton Keynes’deki hayatından memnun olduğu izlenimini verdi. “Çok da baharatlı değil ama tabii ki şeylerin şu an nasıl gittiğinden oldukça hoşlanıyorum, herkesin davranışlarından, böyle söyleyelim” ifadelerini kullandı.
Daha az çatışma, daha az dikkat dağılması anlamına geliyor
Sürücü, bu tercihinin mantıklı bir temele dayandığını da açıkladı. Azalan çatışmanın dikkatin dağıtıcı unsurları azaltacağını belirten Verstappen, “Daha az stresli. Hepimiz stresteli bir hayat sürüyoruz ve zaman zaman stresten biraz indirip when alabilmek iyi” dedi.
Takım, geçen yıl tartışmalı bir dönemin ve farklı sonuçların ardından Horner’ı kadrosundan çıkarmıştı. Fransız pilot Mekies ise kardeş takım Racing Bulls’daki sağlam dönemden sonra takım patronu ve CEO olarak bu görevi devralmıştı.

Verstappen, Horner için kapıyı açık bırakıyor
Malaysia’daki başarılı sonuçun ardından bu hafta Singapore’da şansını sürdürmek isteyen Verstappen, Horner’ın paddock’a dönüş ihtimali üzerine sorular aldı. Dört kez dünya şampiyonu pilot, “İyi bir iş çıkardığını gösterdi. Tabii ki insanlar çok fazla dedikodu yayıyor ve bunun ne kadarının doğru olduğunu bilmiyorum. Kaba görünmek istemiyorum ama bu benim sorunum ya da ilgim değil de. Geri dönmek istiyorsa ve iyi bir fırsat varsa, yapacağından eminim ama bunun nerede olacağını bilmiyorum” şeklinde konuştu.
Formül 1 drama üretmeye devam edebilir; Verstappen’in tek isteği, bu dramanın ofise sokulmaması. Sürücü, profesyonel ortamın yalnızca bir sonraki yarışı kazanmaya odaklanması gerektiğini ima ederek, sürücülerin bakış açısının rekabet hikayelerinden çok yarış sonuçlarına yöneldiğini ortaya koydu.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
