İçeriğe geç
Futbol

Jorge Jesus, Ronaldo’nun Portugal’dan ayrılığını maç sonrası açıklayacağını söyledi

BirSpor Haber Merkezi·

Portekiz millî takımının başantrenörü Jorge Jesus, Cristiano Ronaldo’nun takımdan ani şekilde ayrılmasının ardından düzenlediği basın toplantısında konuyu açıklamaya hazır olduğunu belirtti. Efsanevi forvetin milli takımdaki durumuna ilişkin soruların cevaplanacağını belirten Jesus, uluslararası maç arası sonrası ilk olarak sahada vereceği performansın ardından tüm ayrıntıları ortaya koyacağını söyledi.

2026-27 UEFA Uluslar Ligi’nin 3. haftasında Danimarka ile oynanacak karşılaşma öncesinde konuşan Jesus, Ronaldo’nun çıkışına ilişkin her şeyi netleştireceğini vurguladı ve bu konuyu gizlemeyeceklerini ifade etti.

“Her şeyi son maçtan sonra açıklayacağım. Futbolda birçok yıla sahibim ve işlerin farklı gitmesine yol açacak bir şey yapmadığımı biliyorum.”

Jorge Jesus, Portekiz millî takımının başantrenörü

Masaya yatırdığı açıklamada devam eden Jesus, Norveyle oynanacak maçtan sonra bu konuyu görüşeceklerini belirtti. “Bunu gizlemeye veya kaçmayacağım” diyen koç, Ronaldo’nun Portekiz için temsil ettiği değerin kimse tarafından alınamayacağını vurguladı ve efsanevi oyuncunun bir simge olduğunu, bunun tartışılmaz olduğunu kaydetti.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

Jorge Jesus yoğun eleştirilerin hedefinde

Çarşamba günü Cristiano Ronaldo, Jorge Jesus’in düzenlediği tartışmalı basın toplantısının ardından milli takım kampından ayrılma kararı aldı. Edinilen bilgilere göre forvet, yöneticinin Danimarka maçında kendisini yedeklere alması kararna itiraz etti.

Jorge Jesus coach of Portugal

Ayrılığının duyurulmasının ardından Ronaldo sosyal medyadan yakında kendi tarafını paylaşacağını açıkladı. Bu gelişme, Jesus’in üstüne yoğun baskı kurarken taraftarların önemli bir kısmının efsanevi kaptanıyla ilgili yönetim şeklini eleştirmesine neden oldu.

Ronaldo’nun yokluğunda kadro düzenlemeleri

Ronaldo’nun kesin ayrılığının ardından Jesus, takım içinde acil yapısal düzenlemeler yapmak zorunda kaldı. Takımın yeni kaptanı olarak görev alan oyuncu Danimarka maçında ilk 11’de sahaya çıktı.

Liderlik rolüne gelince, Jorge Jesus kaptanlığı resmen Bruno Fernandes’e devretti. Birçok kez Ronaldo’nun arkasında ikinci kaptan olarak görev yapan orta saha oyuncusu artık Seleção’nun birinci kaptanı olarak kalıcı biçimde bu görevi üstlendi.

İlginizi Çekebilir: Pep’in mirası, Ronaldo’nun veda mı yoksa Xavi’nin Hollanda’daki “toplam futbol” hayalı mı? →
Kaynak: Worldsoccertalk ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış