Carolina Hurricanes kaptanı Jordan Staal, kısmen yırtılan baldır sakatlığı nedeniyle yaklaşık bir ila iki ay süreyle sahaları terk edecek. Bu bilgi, takımın baş antrenmanı Rod Brind’Amour’un açıklamasıyla ortaya çıktı.
[kaynak] sitesinde aktarılan bilgilere göre, Brind’Amour Staal’in “biraz süre” sahalardan uzak kalacağını belirtti. Kaptan, son karşılaşmada Flyers’a karşı alt vücut sakatlığı nedeniyle oynanamadı ve bu sürpriz haber, maç başlamadan yarım saat önce takımdan paylaşıldı.
O zamana kadar Staal’in neyle uğraştığı belirsizdi; merkez oyuncu Chicago’daki galibiyette 14:12 buz süresi almıştı. Sonrasında, bu durumun Hurricanes maçından önceki ısınmalarda gerçekleştiği ortaya çıktı. Takım Philadelphia’ı 4-1 yenmişti.

[kaynak] sitesinde Walt Ruff imzasıyla aktarılan bilgilere göre, Brind’Amour AHL’deki affiliated takım Chicago Wolves’tan bir forvok çağrılması bekleniyor.
Beklendiği gibi, Nicolas Deslauriers eski takımı karşısında neredeyse dokuz dakika oynayarak biraz süreye ulaştı. Mark Jankowski Staal’in 3’üncü merkez rolünde kalmaya devam ederken, Jesperi Kotkaniemi tam ortada onun altında oynayacak. Sakatlıktan dönmeye çalışan Seth Jarvis ise Hurricanes forvok grubunda yedek oyuncu olarak antrenmanlara katılıyor.
14 yıl önce Hurricanes’a katılan efsanevi deneyimli oyuncu Staal, uzun süredir sağlıklı ve son yıllarda her sezon 30-40 puan bandına ulaşmasıyla biliniyor. 29 Eylül 2019’dan beri takımın kaptanı konumunda bulunan 38 yaşındaki oyuncu, bu yıl altı maçta henüz ilk puana ulaşamadı; bu yıl ofansif performansının yavaşlamaya başlaması muhtemel görünüyor.
Yine de her yıl Stanley Cup’ın savunma yönündeki en değerli oyuncusuna verilen Selke Ödülü adaylarından biri olan Staal, yüz yüze mücadelelerde hala üstün bir performans sergiliyor; 2026-27 sezonunda şu ana kadar faceoff’ların %55,6’sını kazanmış durumda.
Staal, geçen sezoon Hurricanes’daki rolünde çok başarılıydı; 2025-26’da 75 maçta 20 gol ve 16 asistle 36 puana ulaştı ve 19 playoff maçında 8 gol atarak 12 puana çıktı, bu süreçte Conn Smythe Trophy’yi kazanmayı başardı.
Hurricanes’ın kusursuz 12-1-0 lig kaydı rağmen, ilk üç serideki playoff performansı istatistiksel olarak sınırlı kaldı. Doğu Konferansı Finalinde Montreal’e karşı Staal, yalnızca iki gol ve beş puana imza atıp +4 denge endeksi kaydederken 64 faul yaptı ve faceoff’ların %52,1’ini kazandı.
Sonrasında Stanley Cup Finalinde Vegas Golden Knights’a karşı yeniden gençleşen Staal, altı maçta altı gol ve yedi puana ulaşırken +2 dengesiyle 22 faul yaptı ve dikkat çekici bir şekilde faceoff’ların %68,0’ını kazandı. Conn Smythe Trophy’yi kazanan en yaşlı oyuncu oldu; bunu 216 gün önce yapan oyuncudan ileride geçti.
Bu offseason’da Carolina, Staal’i 2027-28 sezonu için bir yıllık sözleşme uzatmasıyla bağladı. Dört yıllık ve ortalaması $2,975MM olan mevcut sözleşmesinin son yılında bulunan Staal’in yeni uzatmasının kap hit’i $4,9MM olacak; $900K temel maaş, $4MM imza bonusu bulunacak ve performans bonuslarıyla birlikte potansiyel olarak $10MM kazanabilir. Bu muhtemelen onun için son sezon olacak; yeni sözleşmesi bitdiğinde 39 yaşında olacak ve NHL’deki 22’nci sezonunu oynayacak, bunun 16’sını Carolina’da geçirmiş olacak.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
