İçeriğe geç
Futbol

İrlanda’nın İsrail maçı öncesinde kısa kesilen basın toplantısı: “Soğuk başlar” çağrısı

BirSpor Haber Merkezi·

İrlanda Milli Takımı Teknik Direktörü Heimir Hallgrímsson, Sırbistan’da İsrail’e karşı oynayacakları UEFA Uluslar Ligi ikinci maçının arifesinde düzenlediği basın toplantısını, İsrail gazetecilerinin sorularını yanıtlaması nedeniyle kısa kesti. Maçtan önceki gün düzenlenen toplantıda, taraflar arasındaki gerginliğin tırmanması ve ırzlılık iddialarının “kesinlikle gerçeğe dayanmadığı” şeklinde reddedilmesiyle sonuçlanan tartışmalı ortam, takımın maça hazırlık sürecindeki hassas atmosferi gözler önüne serdi.

İrlanda, Salı günü Macaristan’da İsrail’e 3-0’lık galibiyetle ayrılmıştı. Ancak bu karşılaşma, Gazze’deki savaş nedeniyle takımdaki rahatsızlıkların da yaşandığı karmaşık bir hazırlık sürecinin ardından geldi. Takım üyeleri, maçta bu zorlu koşullara rağmen karşılaşmayı yerine getirmeye oybirliğiyle karar vermişti.

Maçtaki tepkiler ve diplomatik tartışmalar

Bu ilk karşılaşmada İrlandalı oyuncular kollarına band açmış ve İsrail milli marşı çalırken başlarını alçaltarak işaret etmişti. Maçtan önce iki takım kaptanları arasında herhangi bir el sıkışması yaşanmadı. Dönüş maçı, İrlanda Futbol Federasyonu (FAI)’nun güvenlik gerekçeleriyle karşılaşmayı evinde düzenlemeyi reddetmesinin ardından Pazar günü Bačka Topola’da oynanacak.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

Sabah saatlerinde düzenlenen basın toplantısında bir muhabir, Çarşamba günü Birleşik Arap Emirliklerinden İsrail’e giden bir Flydubai uçuşunda yaşanan olayla ilgili Hallgrímsson’un görüşlerini sordu. “Desteklediğiniz insanlar için ne söylüyorsunuz? Ideolojileriniz katillemeye dayanıyor” diyen bir gazeteci, “Bu hafta biri 27’si masum çocuk olmak üzere 170 İsrail yolcusunu öldürmeye çalıştı” şeklinde soru sordu.

Bugün böyle sorular yanıtlamıyoruz. Futbol soruları yanıtlayacağız.

İrlandalı basın sorumlusu

Basın toplantısının kesintiye uğraması

Diger bir gazeteci ise teknik direktöre hitaben, “Oyuncularınız maçta oyuncularımıza maymun diyor” derken, FAI’lı yetkili tarafından anında kesildi ve “bu kesinlikle gerçeğe dayanmıyor” diye tekrarlayan şekilde vurguladı. Mikrofon muhabere alındığında, İrlanda heyeti basın toplantısını ani bir şekilde sonlandırdı.

“Bana dokunmayın, bana dokunmayın” diyen gazeteci, İrlanda delegasyonunun basın toplantısını aniden kesmesinin ardından ortamdan ayrıldı. İsrail yetkilileri, İrlandalı oyuncuların attığı adımları kırdı ve İsrail dışişleri Bakanı Gideon Saar, Dublin’i “tarihin yanlış yanında” olmakla suçladı.

Takım içi hazırlık ve manevi destek

Hallgrímsson, takımın bu süreçten sağ çıkmasının önemine dikkat çekti. “Bunu atlatmak, birlikte bir bütün olarak ortaya çıkmak benim için büyük bir zafer olur. Bu kalpten geliyor” dedi. “Bu takımın geçirdiği tüm zorluklar, tüm eleştiriler. Sadece bu maçtan sonra bir grup olarak ayakta kalmak, benim için, bu ekip için ve federasyon için büyük bir kazanım olur.” Teknik direktör, İrlanda’daki insanların konuyla ilgili birçok duyguya sahip olduğunu ve bunun oyunculara da yansıdığını belirtti.

İyi yapmak istiyoruz, ancak ortam bu kadar gürültülü olduğu sürece her zaman bir zorluk olacak. Bu yüzden futbol tarafına odaklanmaya çalışıyoruz ve bu alanda çok şey yaptık.

Heimir Hallgrímsson

Teknik direktör, son maçlarda uyguladıkları bir değişikliğinden de bahsetti. Saha önüne çıkmadan önce oyuncularla ve tüm personel ile küçük bir dua ve grup toplantısı yaptıklarını belirten Hallgrímsson, “Sahaya çıkmadan önce soğuk başlar için bunu yapıyoruz” açıklamasını yaptı.

Bu uygulamanı yürüten Conor Coventry’nin artık takımda “Kardeş Coventry” olarak anıldığını aktaran Hallgrímsson, yüksek yoğunluklu ve büyük baskılı maçlara girerken soğuk başlarla maça başlamanın ne kadar iyi olduğunu vurguladı.

İlginizi Çekebilir: Milliy Takım Habercisi Jayla Kuzak, 2027 Sonbaharı için Pittsburgh Üniversitesi’ne imza attı →
Kaynak: The Guardian ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış