İçeriğe geç
Formula 1

Franco Colapinto: “Kimse Sosyal Medya Takaletilerine Maruz Kalışım Hakkında Konuşmaz”

BirSpor Haber Merkezi·

Formula 1’de Alpine takımının Arjantili sürücüsü Franco Colapinto, Bakü’deki Azerbayran Grand Prix’sinde yaşanan ilk viraj çarpışmasının ardından aldığı sosyal medya tacizleriyle ilgili olarak “kimse benim bu duruma nasıl maruz kaldığım hakkında konuşmaz” dedi. Colapinto, geçen hafta sonu Bakü’de güvenlik arabası sonrası yeniden başlayan yarışta fren yapması ve takım arkadaşı Pierre Gasly ile McLaren sürücüsü Lando Norris’in çarpışmasına yol açmasının ardından gelen tepkilerden rahatsız olduğunu belirtti.

Son şampiyon Norris, yaşanan olaydan sonra öfkeli bir şekilde sürücülerin bu tür kazalara neden olan hatalar için yarış yasakları alması gerektiğini söyledi. Bu açıklamadan sonra sosyal medyada kendisine yönelik taciz dalgası başladı ve bu tacizlerin büyük kısmı Colapinto’nun kendi memleketi Arjantili taraftarlardan geldi.

Alpine’den Tacize Karşı Açıklama

Araba üreticisi Alpine, böyle bir nefretin kınanması için bir açıklama yayınladı ve bu Colapinto takımına başlangıcının ardından (2025’in başında) böyle bir şey yapmanın dördüncü kez olduğunu belirtti. Ancak 23 yaşındaki sürücü, kendisinin de bu tür tacizlere karşı korunmasız olduğunu ve bunun geçen hafta sonu yaşanan Grand Prix’in ötesinde çok daha geniş bir sorun olduğunu hatırlattı.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

“Mesajım her zaman aynı: Bazen klavyenize yazarak ne yaratabileceğinizi fark etmiyorsunuz. Hepimiz çok mantıklıyız, biz insanlarız. Bizim için bu tür şeyler geldiğinde kolay değil. Sanırım bunlar hep Arjantilere gidiyor. Onlardan sadece gelmediğini unutuyoruz.”

Franco Colapinto, Alpine, Lando Norris, McLaren, Pierre Gasly, Alpine

Franco Colapinto, Alpine sürücü

Colapinto, tacizin çoğunun Arjantililerden geldiğini kabul etmekle birlikte bunun tüm dünyadan ve diğer birçok taraftar grubundan geldiğini belirtti. “Çok tutkulular ve beni çok destekliyorlar. Bu kötü. Bazen kötüler. Ama bu dünyanın her yerinden geliyor ve birçok başka taraftar grubundan. Sanırım bunu görmüyoruz. Çok fazla alıyorum. Kimse bunun hakkında konuşmaz.”

Sürücüler Birlikte Çalışmalı

Colapinto, sürücülerin durumu iyileştirmek için “birlikte çalışmaları” gerektiğini ve söyledikleri şeylere dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyor. Norris’in sonradan yaptığı açıklamadan sonra bu konuyu daha da detaylandırdı. “Sanırım o anda öfkeliydi tabii ki, ne yorumların yarattığını biliyor çünkü bunun acısını çekti. Belki de birkaç yıl önce, sadece birkaç sezon önce nefret hakkında en çok konuşan sürücüydü.”

“Biraz şaşırdım ama sonra tabii ki özür diledi. Maalesef o da çok fazla nefret aldı. Dış dünya ile ilgili zor bir durum. Bu yüzden söylediklerimizle içeride güvenli olmamız gerektiğini düşünüyorum. O anda böyle şeyler söylemek için anları anlayabiliyorum.”

Franco Colapinto, Alpine

Franco Colapinto, Alpine sürücü

Sürücülerin bu durumu kendi başlarına iyileştirmenin zor olduğunu belirten Colapinto, “Geçen yıldan beri bunun hakkında konuşuyorum. En iyi çabamı yapıyorum ama değiştirmek zor. Bu yüzden sürücülerin birlikte çalışmaları gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Formula 1 bu hafta sonu Malezya’daki Bahreyn Grand Prix’sine ev sahipliği yapacak ve Colapinto, Bakü’deki hatası için beş pozisyon, motor değişimi için ise on pozisyon ceza alarak yarışmaya başlayacak.

İlginizi Çekebilir: Bahreyn GP’si Malaysia’de: Leclerc ikinci antrenmanda en hızlı, Mercedes üst sıralardan uzak →
Kaynak: Motorsport ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış