İçeriğe geç
NHL (Buz Hokeyi)

Fantasy Hockey: Michkov ve Martone Flyers İçin Isınırken Kimler Formda, Kimler Değil

Kerem Arslan·

Görsel Kaynağı: The Hockey News

Kyle Ross-Imagn Images

Kyle Ross-Imagn Images

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

Jason ChenOrtak

26 Ekim 2026 17:24

Fantezi hokey sezonu iyi bir şekilde başladı ve hangi oyuncuların ısındığı, kimin ise beklentilerin oldukça altında kaldığına dair bir değerlendirmeye zaman geldi.

Philadelphia Flyers’ın zorlu bir sezon başının ardından, Matvei Michkov ve Porter Martone gibi iki genç isim, sezonlarını toparlamaya çalışırken sağlam performanslar sergiledi. Buna karşılık, Anaheim Ducks’ın golcüleri Cutter Gauthier’in gol krizi fantezi değerini etkilemeye devam ediyor.

Isınanlar ve ısınmayanlara bir göz atalım:

Flyers hücumu nihayet uçtu

Matvei Michkov, Philadelphia Flyers: 5 maç, 6 gol 2 asist 8 puan, 4 üstün sayı, 11 vuruş

Porter Martone, Philadelphia Flyers: 4 maç, 2 gol 2 asist 4 puan, 2 üstün sayı, 8 vuruş, 7 faul

Mevcut sekiz maçında yalnızca iki gol atan Michkov artık beş maçlık puana devam ederken, Martone da sezonun beş puanının dördünü son dört maçında kaydetti. Bu iki genç kanat, Flyers’ın üstün sayı oyununun yardımıyla hücumda ritmini buldu; Flyers, Buffalo Sabres ve Anaheim Ducks’a karşı oynadığı iki maçta üstün sayıyı 12 denemeden 3’ü başarıyla tamamladı.

Çok sayıda üstün sayı fırsatı, Michkov ve Martone’a sıradanından daha fazla dakika oynama imkanı sağladı; ancak bu iki ismin, artan normal sayı dakikaları için Rick Tocchet’in güvenini kazanıp kazanmadığı henüz belli değil.

Her iki oyuncu da fantezi liglerinde geniş şekilde kullanılabilir durumda. Erken dönem Calder favorisi olan Martone, Yahoo liglerinin %63’ünde kadroda yer alırken, yavaş bir başlangıç sonrası Michkov yalnızca Yahoo liglerinin %46’sında kadroda.

Maple Leafs ‘Superman Hattı’ Büyüsünü Yeniden Canlandırdı

Jack Roslovic, Toronto Maple Leafs: 13 maç, 5 gol 7 asist 12 puan, 36 vuruş

Sharing the ice on the same line in training camp, just like their junior days, Toronto Maple Leafs forwards Auston Matthews and Jack Roslovic tell a story about their "Superman Line" with the U.S. NTDP.

Roslovic ve Auston Matthews, ABD NTDP’de birlikte oynadılar ve büyülerinin bir kısmını yeniden canlandırdılar. Roslovic her sezon, üst sıralar hücumcusu gibi gol atmayı ve sizi tüm sezon boyunca bunu başarabileceğine ikna etmeyi başarıyor; ancak bu genellikle yalnızca bir ya da iki sürüyor.

Yıllık soğumayan serisi erken başladı, ancak Matthews ile tüm sezon birlikte oynamanın Roslovic’e sıcak kalmayı ve tüm alanlarda kariyerinin en iyi istatistiklerini yakalamayı sürdürüp sürdüremeyeceği merak uyandırıyor. Matthews, Roslovic’in bu sezon attığı 12 puanın 7’sine katkı sağladı.

Gorsel Kaynagi: The Hockey News

thehockeynews.com’dan “Bizi Bire Öldürecekti”: Maple Leafs’tan Auston Matthews ve Jack Roslovic, “Superman Hattı” Hikayesini Anlatıyor: Toronto Maple Leafs forvetleri Auston Matthews ve Jack Roslovic, gençlik yıllarında olduğu gibi antrenman kampında aynı satırda buzda paylaşırken, ABD NTDP’deki “Superman Hattları” hakkında bir hikaye anlatıyor.

Roslovic, üst üste iki sezonda 20 gol attı, ancak 10 yıllık kariyerinde 22’den fazla gol ya da 45 puandan fazla atamadı. Şimdi neredeyse Yahoo liglerinin yarısında kadroda (46 yüzde) ve son iki haftanın en sıcak transferlerinden biri. Bu tempoda gol atmaya devam edebilmesi görülüyor.

Sharks Tekrar Başa Dönüyor

Dmitry Orlov, San Jose Sharks: 12 maç, 2 gol 3 asist 5 puan, 3 üstün sayı, 12 vuruş, 19 faul, 14 blok

Luca Cagnoni ve Sam Dickinson, hücum yetenekleriyle ölümcül bir San Jose Sharks üstün sayı hücumunu yönetmeye hazırdı, ancak bu pozisyonda tekrar deneyimli Dmitry Orlov oynuyor. 35 yaşındaki oyuncu tutarlılık ve sakin bir el sağlıyor ve geçen sezon kariyerinin en iyi 37 puanına ulaştı; bunların yarısı üstün sayıdan geldi.

Bu sezon 12 maçta beş puana ulaştı, bunlardan üçü üstün sayıdan; geçen sezondaki yoluna devam ediyor. Orlov, hücum becerisiyle bilinmez, ancak üstün sayıda Macklin Celebrini ve Will Smith ile buzda paylaşırken, puana ulaşma konusunda iyi bir konumda. Sadece Yahoo liglerinin 18 yüzde’sinde kadroda.

En Uğranmaz Kahramanlar

Devin Cooley, Flames: 3-0-0, .962 kurtarış yüzdesi, 1.33 ortalama gol yeme

James Reimer, New York Rangers: AHL’de 35 kurtarışlı maçı kapatma

Cooley alev alev, Flames için; Dustin Wolf’un sezon başında zorlanması üzerine takımın ilk kalecisine geçti. Maç sonu röportajlarında her zaman eğlenceli olan Cooley, buz üzerinde izlemeye değer bir performans sergileyerek Flames’in üst üste üç maç kazanmasına katkı sağladı. Geçen hafta Cooley’den daha iyi sonuç veren başka bir kaleci çıkmadı.

Edmonton ve Colorado’daki zorlu karşılaşmalar bekliyor; Cooley’nin bu göreve yüklenip yüklenmeyeceğini göreceğiz. Eğer öyleyse ve ilk kaleci pozisyonunu korursa, sezonun geri kalanında fantasy için kadroya almak değer olabilir.

Görsel Kaynağı: The Hockey News

thehockeynews.comDüşünme, Gülümseme, Sadece Kaleyi Koru: Devin Cooley’nin Kalecilik FelsefesiKaleciler her zaman biraz… farklı olagelmiştir.

Rangers, Reimer bir AHL denemesi kapsamında kapıyı kapatarak kazandığı bir maçta 35 müdahale yaptıktan sonra onu kadroya kattı. Dylan Garand, 14 günde yedi maç başladı; bu, sıradan bir kaleci için bile büyük bir yük, bir yenisine göre daha da fazla. Reimer, Pazartesi Los Angeles Kings’e karşı başlayacak ve Rangers’ın bir sonraki maçına Pazar’a kadar oynayacak.

Reimer geçen sezon Sens için katıldı ve onların play-off’a yükselmesine katkı sağladı; Rangers, Igor Shesterkin’in sezonu kapatan sakatlığıyla büyük bir darbe aldı ve umut, Reimer’in onların için aynısını yapması yönünde. İyi oynarsa, ileride başlangıçları Garand ile paylaşabilir.

Gauthier’in gol krizi sürüyor

Cutter Gauthier, Anaheim Ducks: 8 maç, 0 gol 2 asist 2 puan, -7, 25 şut

Ducks, Philadelphia’da üst üste beş maçlık kayıp serisini böldü ve nihayet iki golen fazla atmayı başardı, ancak Gauthier’in soğuk serisi geçmiş sekiz maçında sıfır golle devam ediyor.

Bu sezon 10 maçta iki gol atan Gauthier, geçen sezonki 41 gollük performansın oldukça altında; ancak 5.9’luk şut isabeti oranı, kariyer ortalaması ve benzer rakipleriyle karşılaştırıldığında oldukça düşük.

Gauthier’in kısa sürede toparlanması bekleniyor, ancak Joel Quenneville’in sürekli satır düzenlemeleri onun bir ritim bulmasını zorlaştırabilir. Fantasy yöneticilerinin yapması gereken sabırlı olmak.

Sakatlık Kalecilere İsabet Etti

Senators, Linus Ullmark’sız; Oilers da Devon Levi’siz olacak. Her iki kaleci de sakatlandı ve sakat listeye alındı. Ullmark (7-1-0, .945 SP, 1.33 GAA) ve Levi (6-1-0, .887 SP, 3.11 GAA) güçlü başladı; ikisinin de yokluğu çoğu fantasy kadrosunda büyük bir boşluk bırakacak.

Bu arada, geçen hafta Panthers kalecisi Jacob Markstrom sakatlanmış; bu da Akira Schmid’i başkaleci rolüne taşımıştı.

Sens için başkaleci rollerini Samuel Ersson ve Jonas Johansson’ın paylaşması bekleniyor; ikisinden biri diğerinden daha iyi olduğunu kanılayana kadar. Ersson bu sezon üç başlangıcında henüz bir maç kazanamadı ve .835 SP ile 4.59 GAA ile mücadele ediyor; her başlangıcta en az dört gol yiyor.

Görsel Kaynak: The Hockey News

Johansson sezonun ilk başlangıcında kazanmayı başardı ancak 28 vuruşta dört gol verdi (.857 SP). Her iki kaleci de fantasy için pek cazip değil ve Sens’in Ullmark’ın çok geç olmadan geri dönmesini umması gerekiyor. Sens bu hafta Vegas ve California’ya giden zorlu bir karayaşını yolculuğa çıkıyor.

Bu arada Tristan Jarry, Oilers’ın Cumartesi ve Pazar günündeki ardışık maçlarına kadar muhtemelen işin çoğunu görecek. Yedek Matt Tomkins 17 Nisan 2024’ten beri NHL’de bir dakikası bile oynamadı ve sadece altı başlangıcı var.

Jarry, Maple Leafs’a karşı en son başlangıcında 30 vuruşta dört gol verdi (.800 SP); ancak Oilers inanılmaz bir gol desteği sunduğu için her gece maç kazanma şansı yüksek. Bireysel rakamları ise muhtemelen pek hoş olmayacak. Yahoo liglerinin %26’sında kadrosunda yer alıyor.

50’den az Yahoo liginde kadrosunda yer alan ve kısa süreli yedek olarak değerlendirilebilecek kaleciler: Dan Vladar ve Joseph Woll, Flyers; John Gibson, Red Wings; Adin Hill, Golden Knights; Akira Schmid, Panthers; Anthony Stolarz, Maple Leafs; Devin Cooley, Flames; James Reimer, Rangers

Görsel Kaynağı: The Hockey News

Merakla beklenen numaralar için tüm dergi arşivine erişim ve ücretsiz bir numara almak üzere The Hockey News’e THN.com/free adresinden abone olabilirsiniz.

The Hockey News’in Google üzerindeki diğer içeriklerini görüntüleyin ve bizi tercih edilen kaynak olarak kaydedin. En güncel haberleri ve popüler konuları buradan bültenimize abone olarak takip edebilirsiniz. Ayrıca makalenin altındaki yorum bölümünden görüşlerinizi paylaşabilir ya da topluluk forumumuzda kendi yazınızı oluşturabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Metro Notları: Rangers, Capitals ve Hurricanes →
Kaynak: Thehockeynews ↗Kaynak yazarı: Jason Chen
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış