Serbialı tenisçi Novak Djokovic, Çin Açık’ın ilk turunda Nuno Borges ile oynadığı maçta, kariyerinde daha önce hiç gerçekleştirdiği bir hamle yaptı. 24 kez Büyük Kelime şampiyonu olan 39 yaşındaki oyuncu, ilk seti 6-3 kazanmasının ardından maç uzadıkça form düşüşü yaşadı ve ikinci set ortasında sahadaki fiziksel yorgunluğunu belli ederek antrenörünü çağırdı.
Djokovic, son dönemde yaşadığı en zayıf performans döneminden sonra Pekin’deki turnuvaya geldi. Daha önce Cincinnati Açık ve Amerik Açık’ın ilk turunda sırasıyla Thiago Agustin Tirante ve Mariano Navone’a yenilerek elenmişti. Çin Açık’ta ise üst üste rekor seviyede altı kez kupayı kaldıran Djokovic, turnuvadaki yüzde yüz kazanma oranını sürdürme fırsatını değerlendirmek istedi.
İkinci set ortasında ortaya çıkan hamle
Djokovic, Borges ile maçına oldukça güçlü bir açılış yaparak başladı ve ilk seti 6-3 ile tamamladı. Ancak 2026 sezonunun büyük bir bölümünde olduğu gibi, maç uzadıkça oyunda dalgalanmalar yaşadı. İkinci set ortasında sahadaki antrenörünü çağıran Djokovic, Sky Sports Tennis yorumcusu Annabel Croft’un da dikkatini çeken bir hamle yaptı.

“Djokovic’in böyle bir şey yaptığını gördüğümü sanmıyorum. Tekrar söylüyorum, bu sadece onun oyun tarihinin en iyi geri dönüş yapanlarından biri olduğunun bir göstergesi. Ancak bu bir vücut servisindi ve ayağını kaldırıp kenara kaçacak o canlılık yoktu. Sertleşip orada kaldı.”
Annabel Croft, Sky Sports Tennis yorumcusu
Croft, maç sırasında Djokovic’in rakibinin vücut servisine dönüş yapamadığı bir anda bu hamleyi gerçekleştirdiğini belirtti. Oyuncunun hareket kabiliyetinde belirgin bir düşüş olduğunu ve fiziksel olarak maçı takip etmekte zorlandığını ifade etti.
Sahadaki fiziksel belirtiler
Croft, Djokovic’in genel sağlık durumundan de endişe duyduğunu ve oyuncunun tekrar sahada kusma sınırında göründüğünü öne sürdü. Oyuncunun maç sırasında çok sık boğazını temizlediğini belirten yorumcu, bunun içilen toz, jel ve benzeri ürünlerden kaynaklanabileceğini açıkladı.
“Oyuncular bazen bu tür tozlar, jeller ve benzeri ürünleri alır ve bunlar sizi biraz mide bulantısına uğratabilir. Son iki maçında sahada birkaç kez mide bulantısı yaşadığını gördük. Çok sık boğazını temizliyor ve bu içeceklerin kendisine iyi gelmediğini düşündürüyor. Noktalar arasında çok yavaş yürüyor. Normalde etrafta geziniyor, kontrolda oluyor. Ancak şu an tam tersi bir durum.”
Annabel Croft, Sky Sports Tennis yorumcusu
Bu durum, Djokovic’in sezon boyunca sahada yaşadığı uzun sağlık sorunlarının devam ettiğini gösteriyor. Cincinnati ve Amerik Açık’taki ilk tur yenilgilerinin yanı sıra, İtalyan Açık’ta da ilk turda rakibine mağlup olmuştu.
Sezon boyunca düşük maç sayısı
Bunların sonucunda Djokovic, tüm sezon boyunca yalnızca 21 maç oynadı. Sezonun üçte ikisi daha bitmeden bu, 39 yaşındaki oyuncu için inanılmaz derecede düşük bir sayı. Çin Açık’ın ardından Djokovic’in ayrıca Shangay Masters’ı oynaması bekleniyor.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
