UFC orta sıklet yıldızı Colby Covington, bir sonraki ağırlık şampiyonluğu mücadelesinde Islam Makhachev’ye karşı çıkması beklenen isim olan Brezilyalı Carlos Prates’in rakibi için hiçbir şans taşımadığını iddia etti. Helwani kanalına röportaj veren Covington, 7 Ekim 2026 tarihinde sosyal medya hesabından paylaştığı değerlendirmede, Prates’i Makhachev’nin kariyerindeki en kolay rakip olarak nitelendirdi ve Brezilyalı ismin teknik üstünlüğün nasıl kullanılacağını gösteren somut bir tahmin verdi.
Covington’a göre, 24 galibiyet 7 mağlubiyet kaydıyla UFC ağırlık sıfasının gelecek şampiyonluk adaylarından biri olan Prates’in Makhachev önünde durdurulması kolay olacak. Eski orta sıklet şampiyonu, Brezilyalı rakibin sadece düz vuruşlarla ilerlediğini ve bu yüzden mücadelenin teknik açıdan Makhachev için neredeyse bir yük olmayacağını savundu.
“Carlos’un onun için yapacak hiçbir şeyi yok”
Covington, Makhachev’nin Prates’i kolayca yere indireceğini ve onu teslime uğratacağını öngördü. İngiliz spor muhabiri Ariel Helwani’ye konuşan Covington, iddiasını şu sözlerle detaylandırdı:

“Carlos’un onun için yapacak hiçbir şeyi yok. Sadece düz vuruşlarla ilerleyen bir dövüşçü. Bu, Makhachev’nin kariyerindeki en kolay maç olacak. Onu yere indirip kimura veya kafa-kol boğmasıyla teslime uğratır diye düşünüyorum.”
Colby Covington
Covington’un değerlendirmesi, Makhachev’nin yer dövüşü ve teslim tekniğindeki üstünlüğünü öne çıkarıyor. Brezilyalı ismin sadece ayakta mücadele etmeye yönelmesi halinde, dünya şampiyonunun bu mücadeleyi kendi alanında çözmesi bekleniyor.
Morales için ise temkinli yaklaşım
Kaydedilemeyen ağırlık sıkleti dövüşçüsü Michael Morales de 170 pound sınıfında Makhachev’ye karşı aday isimlerden biri. Ancak Covington, Ekvadorlu ismin Makhachev önünde nasıl bir performans sergileyebileceği konusunda kesin bir yorum yapmadı ve son üç mücadelesinde güreş becerilerini gösterme fırsatı bulamadığını vurguladı.
“Onun [Morales’] yere inmeyi reddetme (takedown defense) becerisini görmemiz gerekiyor. Onu hiçbir büyük maçta, üst düzey beş rauntluk mücadelede görmedik, bu yüzden kendisinden ne bekleyeceğimizi bilmiyoruz. Bence hâlâ kanıtlanmadı ve o isimden görülmeyi beklenen çok şey var.”
Colby Covington
Covington’un Morales’e yönelik bu temkinli yaklaşımı, Ekvadorlu dövüşçünün henüz yüksek seviyeli uzun mücadelelerde kendini kanıtlamadığı yönündeki görüşü destekliyor. Son üç mücadelesinin tamamında ilk rauntta kaybetmesi, onun deneyim eksikliğini ortaya koyan bir detay olarak öne çıkıyor.
Yıl başında şampiyonluk mücadelesi bekleniyor
Prates ile Makhachev arasındaki olası şampiyonlık müsabakasının, Ramazan Bayramı’ndan önce yılın başlarında düzenlenebileceği konuşuluyor. Bu arada Morales de yakın zamanda gelecek bir müsabaka açıklamasına işaret ederken, aynı zamanlarda kaydedilemeyen ağırlık sıkleti dövüşçüsü Shavkat Rakhmonov da Ekvadorlu rakibiyle olası bir karşılaşmaya dair ipuçları verdi.
Her iki isim de 19-0’lık kusursuz kaydıyla ağırlık sıfasının gelecek şampiyonluk adayları arasında yer alıyor. Makhachev’nin ise Prates ile Morales arasındaki bu rekabeti değerlendirerek bir sonraki rakibini belirlemesi bekleniyor.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
