AC Milan’ın 2026-27 UEFA Europa Ligi yolculuğunun Avrupa’daki ilk ayağında Portekiz temsilcisi Benfica ile karşılaşacağı San Siro’da, Amerikan yıldızı Christian Pulisic’in maç kadrosunda olması beklenen bir sürprizle karşı karşıya. Son haftalarda forma şansını geri kazanan 27 yaşındaki forvet, teknik direktör Ruben Amorim’in rotasyonel yaklaşımı nedeniyle başlama onayını alamadı ve maça yedek kulüvesinden başlayacak.
Pulisic’in Lazio karşısındaki geri dönüşü Milan için umut verici olsa da, Rossonerilerin Avrupa’daki ilk karşılaşmasında farklı bir yol izlenecek. Amerikan oyuncunun bench’ten girerek etkisini göstermesinin ardından San Siro’da daha büyük bir rol alacağı düşünülüyordu; ancak Amorim farklı bir plan yaptı.
Milan’ın formu ve Pulisic’in Lazio etkisi
Serie A’da ilk üç maçını galibiyetsiz tamamlayan Milan, iki galibiyet ve iki beraberlikle Avrupa sahnesine giriş yaptı. Son iki karşılaşmada Juventus ve Lazio ile berabere kalan ekip, özellikle Lazio’ya 2-0 geriden döndüğü maçta dikkat çekti. Diego Moreira’nın attığı iki golün ardından sahneye giren Pulisic, takımın ruhu canlandırdı.

Pulisic, sezonun ilk kez Romada forma giydi ve hemen Milan’a ofansif orta sahadaki katkısını hatırlattı. Zekice hareketleriyle Lazio’nun savunma yapısını bozarken, Moreira’nın ilk golüne katkıları, Amorim’in forvet oyuncularından beklediği bağlantılı oyun tipini gösterdi.
Bu performans başlangıçta 27 yaşındaki oyuncunun Benfica maçında oynaması için güçlü bir argüman oluşturuyordu. Hatta Amerikan’ın, eski takımıyla karşılaşan Goncalo Ramos’un arkasında Alphadjo Cisse ile birlikte ilk onbirde yer alacağına dair önceki haberler vardı.

Amorim’in planları ani bir dönüş yaptı
Ancak Sky Italia’nın aktardığı bilgilere göre Rúben Amorim, Benfica maçında yoğun fikstürü göz önünde bulundurarak rotasyona gitti ve Christian Pulisic’i maça ilk 11’de başlattı.
Bunun yerine Omari Hutchinson ilk kez başlıyor ve 3-4-2-1 dizilişinde Ramos’un arkasında Cisse ile birlikte yer alıyor. Yunus Musah ve Ardon Jashari orta sahada takıma katılırken, Filippo Terracciano ve Davide Bartesaghi da ilk dakikadan fırsat bulabilir.
Bu değişiklik, Pulisic’in Lazio performansıyla bir başlama hakkı kazandığına rağmen yine yedekten başka şans beklemesi gerektiği anlamına geliyor. Aynı zamanda Rossonerilerin ofansif pozisyonlarında ne kadar rekabet olduğunu da ortaya koyuyor; Hutchinson, Cisse, Moreira ve Pulisic hepsi forma için yarışıyor.
Pulisic’in kadrodan uzaklaşmasının ardındaki sebep
Amerikan oyuncunun dikkatli kullanımının ardında önemli bir açıklama var ve bu durum Amerikan’ın zorlu yazına geri dönüyor. Pulisic, ABD’nin Dünya Kupası yolculuğu sırasında baldırının etrafında bir mikro kırık yaşadı; ardından Milan antrenmanlarına döndüğünde ise başka bir aksaklıkla karşılaştı. Portekizli hoca durumu daha önce net biçimde açıklamıştı: “Yazın bir sakatlığı vardı, sonra ilk antrenmanda bir darbe aldı ve durdu.”

Bu geçmiş, oyuncunun kadroya dahil edilmesine rağmen kulübün ilk üç Serie A maçında kullanılmamasını açıklıyor. Hoca, tekrarlayan biçimde ününden dolayı bir oyuncuyu geri getirmeyeceğini vurguladı: “Grubu yönetme şeklim bu; iyi giden کسی’yi sahay’a bir ‘isim’ koymak için kadrodan almıyorum.” diye ekledi Amorim.
Amerikan millî takım yıldızının Benfica maçında yedek bırakılması kararı, dolayısıyla oyuncuyla ilgili daha geniş açıklamalarıyla birlikte değerlendirilmeli. Portekizli hoca Pulisic’i değerlendirdiğini ve onu Milan’ın sezonu için önemli bir parça olarak görmeyi beklediğini açıkça belirtti.
Pulisic, sonunda fırsat bulduğunda Lazio karşısında olumlu yanıt verdi. Sezonun ilk asistini gerçekleştirmesi, hareketliliği ve ofansif zekâsı, Amorim’e onu rotasyonun içinde sıkıca tutması için yeni bir neden verdi; bu durumda Benfica maçı onun yedekler arasında başlamasıyla sonuçlanabilir.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
