“Üç puandan çok daha fazlasını ifade ediyor. Bu tüm kulüp için. Bu tüm bölge için. Bu Tottenham’ın tamamı için.” Tottenham Hotspur’un oyuncusu Cathinka Tandberg’in yanında birkaç dakika geçirmek, bu hafta sonu gerçekleşecek kuzey Londra derbisine geldiğinde içinden fışkıran tutkuyu hissetmek için yeterlidir. Bir ömür boyu Spurs taraftarı olan ileri gelen oyuncu, kendi ekibiyle Arsenal arasındaki rekabetin yoğunluğunu, çoğu insandan daha iyi anlıyor ve Cumartesi günü yeniden deneyimlemek için sabırsızlanıyor.
“Sadece inanılmaz bir his olacak,” diyor Moving the Goalposts’a. “Normal bir maçta hissetmediğiniz birkaç gerginliği hissetmeniz mümkün ama bu iyi.”
“Tüm Spurs taraftarları Arsenal’den nefret ediyor ve Arsenal de Spurs’den nefret ediyor. İş böyle. En iyi ekip olduğunuzu göstermek istiyorsunuz. İş sadece bu kadar basit. Sadece kulüp için, arma için ve etrafınızdaki insanlar için mücadele etmek istiyorsunuz.”

“Tottenham benim için her zaman Bir Şampiyonlar Ligi kulübüydü,” diyor. “Ama bir taraftarım, bu yüzden diğer oyuncular adına gerçekten konuşamam. Kulübe geldiğimde, üst sıralara (ilk üçe) çıkmak istediğimi söyledim. Ama aynı zamanda gerçekçi olmanız ve takımın daha önce nerede olduğunu görmeniz gerekiyor. Martin’in bir sezonde yaptığı dönüşüm inanılmaz. Bence başka kimse bunu yapamaz. Bu, onun hakkında her şeyi söylüyor. Çalıştığım en büyük antrenörlerden biri ve buraya gelen herkesin nedenlerinden birinin de o olduğunu düşünüyorum. Hepimiz ona ve sürece güveniyoruz.”
‘Tottenham benim için her zaman Bir Şampiyonlar Ligi kulübüydü. Ama bir taraftarım, bu yüzden diğer oyuncular adına gerçekten konuşamam. Kulübe geldiğimde, üst sıralara (ilk üçe) çıkmak istediğimi söyledim. Ama aynı zamanda gerçekçi olmanız ve takımın daha önce nerede olduğunu görmeniz gerekiyor.’ Cathinka Tandberg’in kulübü için hedefleri yüksek. Photograph: Leila Coker/WSL/WSL Football/Getty Images
Bu güven şu anda sınanıyor. Yenilgisiz başlayan Tottenham, ardışık iki mağlubiyet yaşadı; hem London City Lionesses’e hem de Chelsea’ye altı gol verdi.
“Form düşüşü diyebilirsiniz ama bu maçlarda yine de kalitelerimizi gösterdiğimizi hissediyorum,” diyor Tandberg. “Mesele sadece kendimiz. Belki de bu üst düzey takımlarla oynadığımızda biraz mentalitemizi değiştirmemiz, o ateşi bulmamız ve biraz daha derine inmemiz gerekiyor. Belki de gelmesinin iyi olduğunu hissediyorum çünkü bir noktada gelmek zorundaydı. Mesele nasıl tepki verdiğimizde.”
“Ayrıca bu takımın nereden geldiğini fark etmeliyiz. İki yıl önce bu bir küme düşme adayıydı. Ne kadar hızlı değiştiğini anlamalıyız. Ancak tabii ki ulaşmak istediğimiz beklentiler ve seviyeler var ve bunun başarabileceğimizden eminiz. Çok iyi çalıştığımızı hissediyorum… Sadece herkesin üzerine güvenmemiz gerekiyor.”
Tandberg için, zor durumda bir Arsenal’e ev sahibi seyirci önünde bunu göstermek mükemmel bir tesir olurdu. “Her zaman tutkulu bir oyuncuydum ve aynı zamanda bir taraftardım” diyor. “Taraftarlar için oynuyorum çünkü bunu keyifle yapıyorum ve tribünlerde olmanın ne demek olduğunu biliyorum. Bu bağın çok önemli olduğunu düşünüyorum çünkü biz onların arkasındayız, onlar da bizim. Onlara bir şeyler geri vermek önemli ve her seferinde onları gördüğümüzü ve duyduğumuzu göstermek.”
Bizimle iletişime geçin
Bültenlerimizle ilgili herhangi bir soru veya yorumunuz varsa lütfen moving.goalposts@theguardian.com adresine e-posta gönderin.
-
Bu, kadın futbolu konulu ücretsiz e-postamız Moving the Goalposts’un bir alıntıdır. Tam bülteni almak için bu sayfayı ziyaret edin ve verilen talimatları takip edin. Moving the Goalposts her salı ve çarşamba günleri e-posta kutularınıza ulaştırılmaktadır..
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
