İçeriğe geç
Olimpik & Bireysel Sporlar

Breanna Stewart’dan zaman aşımı tartışması: Liberty, Game 3’e odaklanıyor

Can Eren·

New York’ta New York Liberty, Atlanta Dream ile oynayacağı Cuma akşamı maçı için hazırlanırken, overtime’ın son saniyelerinde yaşanan zaman aşımı karmaşası konuşuluyor. Takımın yıldızı Breanna Stewart, maçın kazandığı kritik bir karşılaşma öncesinde bu konuyu kapatmak istediğini belirtti.

New York Liberty seride 2-0 geriden dönemez durumdadır ve Cuma akşamı oynayacağı maç zorunlu bir mücadeledir.

Stewart, maç sonrası yetkililerle yaşadığı görüşme ile sporcuların verdiği raporda ortaya çıkan tutarsızlığa değinmek istemediğini söyledi. “Bunu çok konuşmak istemiyorum, asıl odaklanmam gereken Game 3. Ancak şunu söyleyebilirim ki oyuncularla hakemler arasında saygı olmalı ve bu saygının olması için güven inşa etmek gerekiyor,” dedi Stewart.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

Liberty yıldızı, güvenirliği inşa etmenin dürüstlükle geldiğini vurguladı: “Beni dürüstlüğüme şüphe altında bırakacak bir duruma sokmak gerçekten hayal kırıklığı yarattı. Ben kim olduğumu ve neye inandığımı biliyorum. Duuduklarım bu kadar, yoluma devam edeceğim.”

Karmaşa, overtime’ın son saniyelerinde yaşandı. New York bir puan geriden oynuyordu ve Angel Reese serbest atış çizgisindeydi. Stewart, takımın sıfırlama zaman aşımının (reset timeout) hâlâ kullanılmamış olup olmadığını sordu. Stewart’a hakemin hayır cevabını verdiğini belirtti. Ancak maç sonrası raporda başhakem bunun tersini söyledi ve New York’un zaman ashımı kullandığını ifade etti.

Reese’in iki serbest atışı da başarılı oldu ancak New York’un topu orta sahadan geri oynamasını sağlayacak o zaman aşımı olmadığı için Stewart, düdük çalındığı anda umutsuz bir şut denedi ve takım 101-98 kaybederek elendi.

Liberty, WNBA’ye bu konuyla ilgili resmi bir sorgulama yaptı ancak bundan ne çıkacağı belli değil. Stewart, maç sonrası WNBA Lig Operasyonlarından sorumlu olan Bethany Donaphin’den bir mesaj aldığını belirtti.

New York’un oyun kurucusu Sabrina Ionescu da sıfırlama zaman ashımı hakkında bir hakeme sorduğunu ve yine çelişkili bir cevap aldığını söyledi. “Bir hakem bana evet dedi, diğerinin başını sallayarak hayır dedi; ben de kafamın karıştığını düşünüyorum,” diye konuştu Ionescu. “Bunu kendi sorumluluğuma alıyorum çünkü biraz daha net olmalıydım.”

Liberty koçu Chris DeMarco, takımın bench’inde zaman aşımlarını takip etmekle sorumlu birinin bulunduğunu söyledi. “Olanları hepimiz gördük ve böylece oldu. Şimdi yapabileceğimiz hiçbir şey yok,” dedi. “Yine de odak noktamız bu akşam. Kuralları biliyoruz, daha fazla direnmeliydik ve sadece talihsiz bir durumdu.”

DeMarco, kendisinin daha fazlasını yapabilmesi gerektiğini kabul etti: “Olanları hepimiz gördük ve yolumuz devam ediyor, odak noktamız bu akşam. Olması gereken de bu. Bu yüzden bunun bir dikkat dağılmasına istemiyoruz. Binamızdayız ve onlar yapmaları gerekeni yaptılar, biz de yapmamız gerekeni yapmalıyız.”

İlginizi Çekebilir: NHL’deki erken sezon sakatlıkları: Hangisi takımlara en çok zarar verir? →
Kaynak: Sportsnet ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış