Aryna Sabalenka, zorlu geçen 2026 sezonunun ardından WTA Finali’ni eski başarısını yakalamak için bir “sıçrama tahtası” olarak kullanabilir.
Bunu, dünya ikincisi Sabalenka’ın kritik anlarda maçlarda biraz daha sert mücadele etmesini istediğini belirten Andre Agassi’nin eski koçu Brad Gilbert açıkladı.
Sabalenka bu yıl bir dizi büyük avantajı kaçırdı; özellikle Fransa Açık’ta Diana Shnaider’a üç setlik mağlubiyette ve daha az ölçüde Avustralya Açık finalinin üçüncü setinde Elena Rybakina’ya.

Birinci maçta Belaruslu, bir set ve birden fazla top farkıyla öne geçtikten sonra üst üste 10 oyun kaybetti; ikinci maçta ise üçüncü sette 3-0’lık farkı harcadı ve ardından Rybakina unvanı kazandı.
28 yaşındaki oyuncu, Mart sonunda Miami Açık’ı kazanalı beri bir kupa kazanamadı ve sezon kapanırken WTA Finali’ne yaklaşan eski dünya birincisi iyi formda değil.
Daha fazla WTA Turu haberi
Iga Swiatek, 2027 sezonu için umut verebilecek akıllıca bir karar nedeniyle övüldü
Alex Eala, Pan Pacific Open’daki dönüş galibiyetinin ardından seyircilere mesaj verirken ne söyledi
Gilbert, The Big T podcast’inde, “Miami’den beri şaşırtıcı olan, Sunshine Double’ı gerçekleştirdikten ve Avustralya Açık finalinde Rybakina’ya üçüncü sette büyük bir farkı harcadıktan sonra sezonunun biraz savrulmasıydı.
“Oyuncuları yenerek büyük bir prestij kazanırsınız. Sonra kaybetmeye başladığınızda, oyuncular aniden ‘Bakın, yenilebilir’ diye düşünüyor. Bu maçların yakın olduğu anda tekrar [bunu] çözmeye başlamalı.
“Baptiste’e kaybettiği maçı hatırlayın? Altı ya da yedi maç topu vardı. Fransa Açık’ta Shnaider’a bir set ve 5-1 öndeydi [ve kaybetti]. Yani bazı büyük avantajları kaçırdı. Rekabete geri dönmeli ve maçların elinden kaybolmaması için bir yol bulmalı.
Rybakina ise formda olan oyuncular arasında yer alıyor. ABD Açık şampiyonu, Ningbo’daki unvanını koruma zaferinin ardından geliyor ve bu sezonki başarısının büyük bölümü, 2025 sezonuna güçlü bir kapanış yapmasından kaynaklanmış olabilir.
27 yaşındaki oyuncu, geçen yıl WTA Finallerine son katılımcı olarak girerek turnuvayı kazandı ve bunu ilk kez Australian Open unvanıyla destekledi. Bu nedenle, dört kez büyük turnuva şampiyonu Sabalenka için Indian Wells’deki yıl sonu etkinliği ciddi biçimde dikkate alınmalı.
“Bu turnovanın bir sonraki yıl için bir sıçrama tahtası olabileceğini düşünüyorum,” dedi Gilbert; 2023’te Sabalenka’ya karşı Coco Gauff’un ABD Açık finalindeki zaferinde ona koçluk yapmıştı. “Rybakina’nın WTA Finallerine giren son kvalifikasyonlu oyuncu olduğunu, unvanı kazandığını ve Avustralya’da bir zaferle başladığını gördük.
“Bu yüzden Sabalenka için, daha önce sahip olduğu bu azmi, bu rekabet seviyesini bulmasının gerçekten önemli olacağını düşünüyorum. Bazen yaşadığı sürpr kayıplarda, bu önderlikleri yaptıktan sonra ikinci ya da üçüncü sette nasıl kaybediğini gördük. Bu vites derecesine geri dönmesi gerekiyor.”
WTA Finalleri 7 Kasım’da başlayacak.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
