İçeriğe geç
Futbol

Antigua ve Barbuda’dan iki oyuncu, Anguilla oyuncusunun ömrülerini çekmesi nedeniyle kırmızı kart gördü

BirSpor Haber Merkezi·

Concacaf Uluslar Ligi’nde Anguilla ile Antigua ve Barbuda arasında oynanan maçta, Karayipler ülkesi Antigua ve Barbuda’nın iki futbolcusu, Anguilla’nın forveti Aedan Scipio’nun uzun ömrülerini çekmesi nedeniyle ardışık olarak kırmızı kart görerek oyun dışı bırakıldı. 69. dakikada oyuna giren 36 yaşındaki Scipio, sahaya çıktığından sadece üç dakika sonra rakibi Keon Greene’in ömrülerini çekmesiyle yeşil kart görmeye neden olurken, maçın uzantısında Shalon Knight’ın aynı hamleyi tekrarlamasıyla Antigua ve Barbuda dokuz oyuncuyla devam etmek zorunda kaldı.

Sir Vivian Richards Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada, deplasman takımı Anguilla’nın 5-0’lık skorla geride olduğu bir anda oyuna giren Scipio, beklenmedik biçimde maçın gidişatını etkiledi. Son derece uzun, baldırına kadar inen ömrülere sahip olan futbolcu, rakipleri için operasyonel bir risk unsuru haline geldi.

Baldırına kadar inen ömrüler

Baldırına kadar uzanan ömrüleriyle dikkat çeken Scipio’nun saçları o kadar uzundur ki, vücuduna bağlayıp tutturmak için beline bir bant sarmak zorunda kalıyor. Forvetin uzun ömrüleri, onu sahada ayırt edici kılan en belirgin özellik olurken, maça çıkarken aynı zamanda operasyonel bir tehlike de oluşturuyor.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

69. dakikada oyuna giren Scipio, Anguilla’nın 5-0 gerisinde olduğu maçta sahaya çıktığından üç dakika sonra istemsiz biçimde bir etki yarattı. Rakip oyuncu Keon Greene, onun ömrülerini çekmesi üzerine doğrudan kırmızı kart görerek stadyumdan uzaklaştırıldı.

İkinci kırmızı kart ve dokuz oyunculu Antigua ve Barbuda

Saç çekme olayı maalesef burada sona ermedi. Maçın uzantı dakikalarında Scipio, arkadan yaklaşan Shalon Knight’ın ömrülerini çekmesiyle yere serildi ve Antigua ve Barbuda dokuz oyuncuyla oynamaya zorlandı. Bu gelişmeyle birlikte, 5-0’lık üstünlüğüne devam eden Antigua ve Barbuda, geri dönüş şansını da büyük ölçüde yitirdi.

Anguilla, FIFA’nın uluslararası sıralamasında 210. sırada yer alıyor ve sadece San Marino bu sıralamanın altında bulunuyor. Bu durum, sahadaki teknik üstünlüğün, fiziksel avantajın önüne geçtiği nadir anlardan birini ortaya koyuyor.

FIFA Uluslararası Sıralaması

Maçın istatistiksel tablosuna bakıldığında, taraflar arasındaki teknik ve fiziksel fark net biçimde ortaya çıkıyor. 210. sırada, sıralamada yalnızca San Marino’nun altında bulunan Anguilla, sahada rakibinin iki oyuncunu daha oyun dışı bırakarak dikkat çekerken, bu olay Karayipler futbolunda unutulmaz bir an olarak kayıtlara geçti.

Olayın yansımaları

Maçın ardından sosyal medya ve futbol çevrelerinde büyük yankı uyandıran saç çekme olayı, oyuncuların fizik Özellikleriyle ilgili güvenlik endişelerini de yeniden gündeme getirdi. Uzun ömrülü oyuncuların maç sırasında rakipleri için bir hedef haline gelebileceği, bu bağlamda alınması gereken önlemler konusunda tartışmaları başlattı.

Concacaf Uluslar Ligi’nde devam eden yarışta, Anguilla’nın bu ağır skorla karşılaşması ve sahadaki olağanüstü olaylar, turnuvanın beklenmedik sürprizleriyle hatırlanacak maçlarından biri olarak geride kaldı.

A graphic of Premier League players from every team in the division in 2025-26 season, with the Premier League trophy in front of them.
İlginizi Çekebilir: Giannis Antetokounmpo Miami Heat’e geldi: “Kendimi çok iyi bir yerde hissediyorum →
Kaynak: BBC ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış