Alexander Zverev, Şanghay Açık’ta karşılaştığı Fransız oyuncu Quentin Halys’in servis yeteneğine dair övgüler yağdırdı. ABD Açık şampiyonu, rakibinin “şu anda erkek tenisinde en iyi beş serviden birine” sahip olduğunu söyledi.
İki oyuncunun da 29 yaşında olduğu karşılaşma, bu yıl içersinde üst üste dördüncü kez oynadıkları maç oldu ve Alman oyuncu her dört karşılaşmada da üstün geldi. Buna rağmen dünya sırasındaki 45’inci Halys, Zverev’i sık sık zorladı; son ay içindeki ABD Açık’ta Roland Garros şampiyonunu beş sete götürdü ve geçtiğimiz hafta Roland Garros’ta da dördüncü sette oynadılar.
Üçüncü tur galibiyetinin ardından konuşan Zverev, 1,90 metrelik boyuna rağmen servis konusunda belki de kimse kendisinden iyi demeyecek kadar üstün olduğunu belirtti. Dünya birincisi Jannik Sinner ile aynı boyda olsa da Alman oyuncu bunun farkında görünmedi.

Zverev maç sonrası Tennis TV’ye şunları söyledi: “İnanılmaz agresif oynadı. Servisi inanılmaz. Yani, boyuna göre şu anda erkek tenisinde muhtemelen en iyi servise sahip. Sinner’ın biraz daha uzun olduğunu düşünüyorum, değil mi? Belki de birazcık. Topu çok farklı şekilde değiştirebiliyor ama her noktaya isabet ettirebiliyor, yani ne yapacağını bilemiyorsun.”
“Servisini gerçekten tahmin edemez veya okuyamazsın ve işi zorlaştıran da bu. Servisinden sonra ilk forehand’ı inanılmaz. Kendisine teşekkürler, bu yıl muhteşem tenis oynuyor ve sıralamada yükseliyor. Önümüzdeki yıllarda onu seed görmek istiyorum çünkü ikinci turda artık onunla karşılaşmak istemiyorum.”
bağlantı ATP’nin Servis Liderleri’ne göre Sinner, son 52 haftanın en iyi servis kullanan oyuncusu; burada ilk servis yüzdesi, servis puantları kazanma yüzdesi, oyun kazanma yüzdesi ve maç başına ortalama as ve çift hatanın ortalaması birleştiriliyor.
İtalyan oyuncunun servis derecesi 306,6 iken, 1,98 metrelik Zverev 301,4 ile ikinci, 1,93 metrelik Ben Shelton ise 299,4 ile üçüncü sırada yer alıyor.
1,90 metre ve altındaki oyuncular arasında Brandon Nakashima (289,1), Novak Djokovic (288,9) ve Jiri Lehecka (288,9) servis tablolarının son üç üst 10 sırasını oluşturuyor.
Carlos Alcaraz 285 ile 15’incide, Arthur Fils, Alejandro Davidovich Fokina ve Casper Ruud ise hepsi 1,85 metre ve altında üst 20 içinde yer alıyor; Halys ise 280,1 ile 24üncü sırada.
Ancak ilk servis puantları kazanma yüzdesi açısından Sinner birinci (%81,1), Halys dördüncü (%78,5). Fransız oyuncu maç başına ortalama as konusunda yedinci (11) iken, Sinner 18’incide (8,8).
Maç sonrası basın toplantısında Zverev ekledi: “Sert zeminde benim için dünya çapında en iyi servis kullananlardan biri çünkü servisini topu çok iyi gizleyebiliyor. Servisle çok şey yapabiliyor.”
“Yani servisi ve sonrasındaki ilk vuruş muhtemelen dünyada üst 5 içinde. Yani kendisine teşekkürler, muhteşem tenis oynuyor ve tekrar benim için zorlaştırdı.”
bağlantı Dolayısıyla Zverev’in Halys hakkındaki iddiasının tamamen temelsiz olmadığı görülüyor.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
