İçeriğe geç
Formula 1

1997 F1 Şampiyonu Jacques Villeneuve, Red Bull’un Bakü’deki stratejisini savundu: ‘Verstappen’e Isack’i yolundan geçirmesini

BirSpor Haber Merkezi·

1997 Formula 1 dünya şampiyonu Jacques Villeneuve, Azerbaycan Grand Prix’inde Red Bull’un Max Verstappen ile Isack Hadjar’ın yarış pozisyonlarını değiştirmeme yönündeki kararını açıkça destekledi. Kanada’lı eski sürücü, Bakü City Circuit’te yarışın sonlara yaklaştığı anda iki sürücünün ardışık konumda yarışması ve takımın dört kez dünya şampiyonu Verstappen’e takım arkadaşı Isack’i yolundan geçirmesini emretmemesi üzerine, bu taktik seçimin doğru olduğunu ve ekibin yarışı mükemmel okuduğunu Sky Sports F1 yayınında belirtti.

Yarışın kapanış aşamalarında, zorlu Bakü City Circuit’inde Verstappen ile takım arkadaşı Hadjar ardışık konumda yarıştı. Lastik avantajına sahip olması rağmen, Milton Keynes merkezli ekip, şampiyonu yolundan geçirmesini emretmedi. Verstappen, son turda geriye çekilerek yarışın kazananı George Russell’a meydan okudu. Dört kez dünya şampiyonu, Mercedes sürücüsü Russell’ın sadece 0,196 saniye gerisinde ikinci olarak yarışı tamamladı. Altı haftalık bilek yaralanması nedeniyle sahadan uzak kalan Hadjar ise üçüncü oldu.

“Mükemmelaldi, hiçbir gerekçe yoktu”

Sky Sports F1 yayınında konuşan Villeneuve, Red Bull’un sürücülerini yer değiştirmesi gerektiğine dair önerileri reddetti ve Laurent Mekies’in yönettiği ekibin yarışı okuma biçimini övdü.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

“Mükemmelaldi. Max’e Isack’i yolundan geçirmesini söyleyen hiçbir gerekçe yoktu. Hadjar daha iyi lastik üzerindeydi ve tur süresi Max’e benziyordu. Yani bir noktada lastiği değiştirirlerdi ve gördüğümüz gibi Max, son turda Hadjar üzerinde sekiz saniyelik bir fark açtı. Max’ın öne geçme şansı daha iyiydi, bu yüzden doğru şeyi yaptılar.”

Jacques Villeneuve, F1 sürücü

Villeneuve’in değerlendirmesi, takımın yarış içindeki lastik yönetimi ve konum stratejisine yönelik eleştirileri sönümlendiriyor. Sürücülerin biri diğerinin yerine geçse bile, ekibin uzun vadeli yarış okumasının bu kararı haklı çıkardığı vurgulanıyor.

Mekies: Tüm senaryoları değerlendirdik

Ekip yöneticisi Laurent Mekies, takım emirleri konusundaki seçenekleri değerlendirdiklerini onayladı ve bu kararın arkasında durduklarını belirtti.

“Dürüst olmak gerekirse tüm bu senaryoları inceledik ve sonra arabaları bu konumlarda tutmaya karar verdik. Her iki sürücü de bu konuda çok disiplinliydi. Isack’e de büyük teşekkürler, en iyi takım sonucunu almak için çok zekice yarıştı. Piastri ve Russell’a ulaşma konusunda en iyi şansı olduğumuzu hissettik. Burada güvenlik arabına belirli bir anda ihtiyaç duyulmaması çok zor. Hep güvenlik arabasını bekliyorduk. Max o aşamada orta lastikle zorlanıyordu ve yumuşak lastikte daha iyi şansı olacağımızı biliyorduk. Sonuçta olan da bu oldu. Bir ondalık eksik bırakıyoruz ama onunla mücadele etme şansı kazandık ve aynı hızda olduğumuzu gösterdik.”

Laurent Mekies, Red Bull Racing ekip yöneticisi

Mekies’in açıklamaları, ekibin son turlardaki lastik tercihini ve güvenlik arabası beklentisini açıkça ortaya koyuyor. Takımın, orta lastikle zorlanan Verstappen’in yumuşak lastikte daha rekabetçi olacağını öngördüğü ve bu tahminin de gerçeğe dönüştüğü anlaşılıyor.

JACQUES VILLENEUVE DEFENDS RED BULL TEAM ORDERS CALL AT F1 AZERBAIJAN GP

– main image (the header)
– – Max Verstappen, Red Bull Racing, Isack Hadjar (Photo by: Mark Thompson / Getty Images)
–

George Russell, Mercedes

– Azerbaijan Grand Prix – Saturday photos

I’ll place in the body where it makes sense. The is the header image which typically goes at the top. Let me include it appropriately.

Actually, looking at the format, the main image would be at the top. Let me place it. But the output format doesn’t explicitly show where to put media. Let me include naturally in the article.

For the media description, I’ll add descriptions:
–

İlginizi Çekebilir: Hadjar, Bakü’deki “olağanüstü” geri dönüşuyla Alex Brundle’dan övüş aldı: “Takım arkadaşına puan kazandırdı →
Kaynak: Motorsport ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış