İçeriğe geç
Formula 1

McLaren’ın Bakü’deki Yetersizliği Norris’i Merkeze Aldı

BirSpor Haber Merkezi·

Formula 1’in Azerbaycan Grand Prix’inde McLaren’ın yetersiz performansı, pilotu Lando Norris’in “kalbe saplanan bir bıçak” ifadesiyle gündeme geldi. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen etkinlikte, Norris’in teknik ekibiyle paylaştığı endişe, hafta sonunun ilk antrenmanlarında aracın hız eksikliğini açıkça ortaya koydu.

Norris, Perşembe günü düzenlenen ilk antrenman seansında 14. sırada tamamladı ve George Russell’in belirlediği referans zamanından 1,6 saniye geride kaldı. Aynı ekip arkadaşının Oscar Piastri ise tam bir saniye geride kaldı. Norris, ikinci antrenman seansında (FP2) altıncı sıraya ulaşırken 1,5 saniyelik eksikliğini taşıdı; Red Bull ve Ferrari ise Mercedes’e sırasıyla 0,8 saniye ve 1,1 saniye geride kalarak ekibe daha yakın konumdaydı. Norris, daha hızlı bir denemeyi de iptal etmişti.

Kalbe Saplanan Bir Bıçak

McLaren’ın yavaş temposu, FP1’de her iki alt kısımda da görülen olağandışı hasar dahil birkaç teknik sorunla da ağırlaştı. Russell’in aracının ne kadar hızlı olduğunu belirlediği referans, McLaren’ın kapanabileceği bir aralık olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi. Bu noktada Norris’in cevabı netti.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç
Lando Norris, McLaren

“Fikrimin hiçbir fikrim yok, bu yüzden bu akşam yapabileceğimiz işi göreceğiz. Aracın o kadar kötü hissetmediği söylenemez. Ne kadar geride olduğunuzu gördüğünüzde kalbe saplanan küçük bir bıçak gibi bir his oluşuyor.”

Lando Norris, McLaren

Aracın direksiyonunda hissettiği durumu anlatırken Norris, yalnızca ham performansın asıl önemli olduğunu vurguladı. “Araca ne kadar güvenikli hissettiğimden pek umrumda değil,” dedi. “Sadece tempoyu önemsiyorum ve biz çok hızlı değiliz. Bu yüzden umrumda değil, elimde ne verilirse onu sürerim. Sadece hızlı olmasını istiyorum ve şu an çok hızlı değil, ama yarın için değiştirebileceğimiz şeyleri göreceğiz.”

LANDO NORRIS: MCLAREN’S BAKU DEFICIT IS A “KNIFE IN THE HEART”

Bakü, Norris’in Zorlu Pisti

Bakü, tarihsel olarak Norris’in en zorlu pistlerinden biri olarak öne çıkıyor. Podiumda 49 kez yer alan İngiliz pilot, Azerbaycan’da her zaman ilk üçe giremedi. Bu hafta sonu, bu serinin sonuna yaklaşırken açıkça geride kaldığı görülüyor. Norris’in hafta sonu boyunca liderlik koltuğunda kalamaması, kariyerindeki en zorlu pistlerden birinde beklenenin altında bir performans sergilemesi anlamına geliyor.

McLaren’ın teknik ekibi, hafta sonu boyunca aracın alt kısımlarında görülen hasarın giderilmesi ve tempoyu artırma çalışmalarına odaklanıyor. Ekibin, Russell’in belirlediği referans zamanına yaklaşabilmesi için gece yapılacak çalışmaların verimliliği, yarınki yarış için kritik önem taşıyor. Takım, hafta sonunun geri kalanında aracın performansını artırma ve Norris’in liderliğe yaklaşma hedefine ulaşma çabalarını sürdürmeyi planlıyor.

İlginizi Çekebilir: Formül 1, 2026 Sezonunun İtalya’da Bitmesi İçin İmolaya Yeşil Işık Verdi →
Kaynak: Motorsport ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış