Belirtilmiş vurucu Joc Pederson tekrar serbest piyasa adaylığına çıktı. ESPN’den Jesse Rogers, Pederson’ın Rangers ile 18,5 milyon dolarlık karşılıklı seçeneğinin kendisine ait kısmını kullanmadığını bildirdi. Artık serbest oyuncu.
Tüm karşılıklı seçenek kararlarında olduğu gibi, bu da temelde prosedürel bir hamle. Bu tür seçeneklerin iki taraf tarafından da kullanıldığından bu yana on yıldan fazla zaman geçti. Genellikle takımın, garanti sözleşmenin bir bölümünü sezon sonuna kadar ödenmeyen bir satın alma (buyout) biçiminde ödemeyi ertelemenin bir yolu olarak işlev görürler; aslında sözleşme süresi içinde resmiyetsiz bir erteleme sayılırlar.
Pederson’un seçeneği biraz farklıydı, çünkü satın alma (buyout) yoktu. Aslında Rangers’ın Pederson’ın geçen sezon sonu iki yıllık sözleşmesinden çıkma (opt out) hakkını kullanmasını engellemenin bir yöntemi olarak hayata geçirilmişti. Eğer çıkış hakkını kullansaydı, Rangers 2027 karşılıklı seçeneğini önceden tetikleyip onu 2026-27 sezonu için kadroda tutabilirdi. Bu noktada anlamsız hale geldi; Pederson 2025’in kötü geçen bir sezonunu zorla geçirdi ve bu yılın 18,5 milyon dolarlık maaşından ayrılmayı hiç düşünmedi.

Bu kez oldukça farklı bir durumda. Arlington’daki ikinci sezonunu çok daha iyi geçiren Pederson, takımda 26 ev sahibi (home run) ile ikinci sırayı aldı. Sağlak atıcıların önünde takımın birinci vuruucusu olarak, 396 vuruş fırsatında (.245/.338/.496) çift yönlü (platoon) avantajla oynadı.
Pederson sollak atıcıları hiç vuramadı. Bu sezon sadece 71 inning savunma katkısı sundu; birinci kaleci (63) ve sağı saha (sekiz) arasında. Sınırlı bir profil bu, ancak Pederson sağlak atıcılara karşı MLB’de genellikle 30-40 arasındaki en iyi vuruçular arasında sayılır. Sınırlı sayıda serbest oyuncu adayı olacak, ancak yine de sekiz haneli (eight-figure) bir sözleşme talep edebilir.
Eski takımı Arizona’da bir birinci koruma gerek ve sağlaklıklara karşı güçlenmek istiyor. Texas’in muhtemelen onu geri getirmeye ilgi duyması bekleniyor. Pirates, Padres, Blue Jays ve Orioles’ın birinci korama pozisyonundan zayıf katkı aldığı görülüyor. Reds, MLB’de sağlaklıklara karşı en zayıf hücum takımını oluşturdu ve Eugenio Suárez‘i yeniden imzalama ihtimali düşük.
Bu, Texas için üç karşılıklı opsiyon kararından biri; takım bir kaç gün içinde Kyle Higashioka ve Jakob Junis‘in piyasaya çıkacağını görecek.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
