Zamanlama yarışının yıldızı Remco Evenepoel, 2028 Oyunları’na zaten bakıyor; Demi Vollering ve Kate Courtney da formalarını topluyor.
Remco Evenepoel, ilginç bir ara sezon geçirdi; ABD’yi ziyaret etti ve ayrıca 11 Ekim 2026’da Como 1907 ile AS Roma arasında oynanan Serie A maçına katıldı. (Fotoğraf: Mairo Cinquetti/NurPhoto via Getty Images) (Fotoğraf: NurPhoto)
Ara sezon, dinlenme ve toparlanma zamanıdır; ancak bu, Olimpik ve dünya zamanlama yarışları şampiyonu Remco Evenepoel’in daha fazla antrenman kilometresi kaydetmesini ve büyük bir hedefin yolunu keşfetmesini engellemedi.

Belçikalı sporcu şu anda bisiklet sponsoru Specialized’ın merkezini ziyaret etmek için Kaliforniya’da ve bu süreyi ilişkiler kurmak ve 2027 ve sonrasında iyi sonuç verebilecek bazı konularda çalışmak için kullanıyor.
Pazar günü Griffith Park ve LA Hayvanat Bahçesi yakınlarında başlayan, zamanlama yarışının 2028 LA Olimpik Oyunları’nın bazı bölümlerini içeren 65.34 km’lik bir sürüş gerçekleştirdi.
Tam rota henüz açıklanmadı, ancak yine de bu süreyi bölgeyle ve ulaşabildiği herhangi bir kurs detayıyla tanışmak için kullandı.
Sürüş ardından Santa Monica plajına yakın bir yerde sonlandı.
Evenepoel, LA’ya vardığından beri meşguldü; Cumartesi günü LA Jetlag ve Sunrise Run olarak nitelendirdiği bir koşuyu gerçekleştirdi ve ardından Specialized ile 48.08 km’lik sosyal bir sürüşe katıldı.
Son sürüşten gelen fotoğraflar @Shreddypendergrass tarafından paylaşıldı ve Evenepoel’in Avrupa yol şampiyonu mayosunda grup sürüşü yaptığını gösteriyordu.
Aynı zamanda orada bulunan FDJ Suez bisikletçileri Demi Vollering ve Kate Courtney’di. Dünya şampiyonu ve ABD milli şampiyonu da aynı zamanda Specialized destekli sporcular.
Bu gönderiyi Instagram’da görüntüle
Sporza’ya göre, bu yolculuk Evenepoel’i—ve muhtemelen diğer profesyonelleri—Morgan Hill’deki Specialized merkezinde ek rüzgar tüneli testleri yapacak.
Belçikalı sporcu yakın zamanda bir sonraki sezon için planlar üzerinde çalışırken, Red Bull-Bora-Hansgrohe antrenman kampında birkaç gün geçirdi.
2026’da günümüze kadar geçirdiği en iyi sezonu yaşayan Vollering, dünya takımlar yarışması ve Avrupa şampiyonası yol yarışı dahil 15 zafer elde etti ve Tour de France’da ikinci olarak madalya kazandı.
Vollering daha da etkileyici bir yıl geçirdi; 33 yarış günü içinde 16 zafer kazandı. Zaferleri arasında Tour de France Femmes avec Zwift, Giro d’Italia Women, dünya yol şampiyonası, Liège-Bastogne-Liège, Tour of Flanders ve daha fazlası yer aldı.
İkisi de son derece hırslı ve Courtney gibi, bu süreyi gelecek yıl daha büyük sonuçlara ulaşmak için kullanıyor.
Keşfe Devam Edin
Gravel bisiklet incelemeleriFTP’mi nasıl geliştirebilirim?En iyi tulumlu şortlar Velo’yu Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
