İçeriğe geç
Bisiklet

Jolanda Neff’den Sürpriz Hamle: Fenix-Premier Tech’e Katılıyor, “Daha İyi Bir Bisikletçi Olmak İçin Kalbimi ve Ruhumu Vereceğim

Derya Şahin·

Eski dağ bisikleti dünya ve olimpiyat şampiyonu Jolanda Neff, 2027’den itibaren iki yıl boyunca Fenix-Premier Tech takımında yarışacak, Belçikalı takım bunu açıkladı.

33 yaşındaki İsviçeli sporcu, hem yol hem de cyclo-cross’ta deneyimli olsa da, en çok dağ bisikletindeki başarılarıyla tanınıyor; bu disiplinde pek çok başarıya imza atmış durumda.

Sadece Tokyo’da olimpiyat altınını kazanmakla kalmadı, 2017’de cross-country dünya şampiyonu oldu ve bir yıl önce de cross-country MTB Marathon dünya şampiyonluğunu taşıyan rainbow formayı giydi. Kariyerinde ayrıca 16 elit Dünya Kupası zaferine sahip.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

Neff, cyclo-cross sahasında pek o kadar başarılı olmasa da, toplam 11 zaferi var; geçen sezon yarıştığı her yarışta rekabetçi bir performans sergiledi.

Yolda ise Neff, .2 seviyesinin üzerinde bir zafer kazanamadı, ancak 2014’te o dönem üst seviye bir Dünya Kupası olan Trofeo Alfredo Binda’da üçüncü oldu; ayrıca 2021 ve 2022’de sırasıyla UCI Kadınlar WorldTour etap yarışı Tour de Suisse genel klasmanında dördüncü ve beşinci oldu.

Nff, son iki dağ bisikleti sezonunu Cannondale Factory Racing takımında geçirdi, ancak takımın dağılması — şirketin Hollanda’ya taşınmasıyla örtüşen bu durum — onun başka bir takım aramasına yol açtı ve Fenix-Premier Tech iyi bir uyum gibi görünüyor.

“Fenix-Premier Tech’e katılmaya çok heyecanlıyım; dağ bisikleti, cyclo-cross ve yol yarışını dünya seviyesinde birleştiren bir takım,” dedi Neff takım açıklamasında.

“Her açıdan daha iyi bir sporcu olmak için kendimi tamamen vereceğim, ayrıca tüm deneyimimi diğer sporcularla paylaşacağım. Bu takımın kadınlara ve onlar için profesyonel yapılar oluşturmaya olan güçlü odaklanmasını, genç sporcuları uzun vadeli bir vizyonla geliştirmesini her zaman hayranlıkla izledim. Fenix-Premier Tech’e büyük bir katkı sağlayacağımı umuyor ve yarışmaya başlama konusunda sabırsızlanıyorum!”

Fenix-Premier Tech ve kardeş takımları Alpecin-Premier Tech, kadrosundaki birçoğu hem hem de yol ve off-road yarışan birkaç sporcuyla gerçek bir çok disiplinli takım. Sadece kadınlar tarafında takım, cyclo-cross Dünya Kupası zaferleri Aniek van Alphen ve Puck Pieterse ile eski dünya şampiyonu Ceylin del Carmen Alvarado’ya sahip. Pieterse aynı zamanda geçmiş bir dağ bisikleri dünya şampiyonu ve Tour de France Femmes avec Zwift’te en genç sporcu ve dağ yarışlarını kazanmasının yanı sıra bir dizi üst düzey Klasik yarışında da zafer kazandı.

Yol sezonu sona ermiş olabilir, ancak Cyclingnews hızını almıyor. Kapsamlı haber kapsamımız, sektöre öncülük eden CN Labs testlerimiz, uzman köşe yazarlarımız ve daha fazlasına sınırsız erişim için abone olun. Ayrıca Cyclingnews uygulaması, her gittiğiniz yerde güncel kalmayı sağlıyor!Bugün katılın.

İlginizi Çekebilir: Tour de France 2027 İçin Pogačar’a Uygun Olmayan Rotayı Açıkladı →
Kaynak: Cyclingnews ↗Kaynak yazarı: Owen Rogers
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış