İçeriğe geç
Olimpik & Bireysel Sporlar

Carlos Alcaraz ve Jannik Sinner’a “hırs eksikliği” iddiası: Büyük Üçlü ile karşılaştırma

Derya Şahin·

Dünyanın en iyi iki tenisçisi olarak görülen Carlos Alcaraz ve Jannik Sinner’ın, zorlu geçen 2026 sezonu ardından “hırs eksikliği” ile suçlanması dikkat çekti.

İki isim 2024 ve 2025 yıllarında tenisin hakimiyetini üstlendi; büyük turnuvalarda (Grand Slam) dört dört eşit sayıda zafer kazandı. Ancak 2026’da sakatlık sorunu, iki yıldızın ATP Turundaki baskınlığının azalmasına yol açtı.

Alcaraz bilek sakatlığı nedeniyle Roland Garros ve Wimbledon’ı; Sinner ise diz sorunları nedeniyle sezonun ikinci yarısını kaçırdı. Sakatlıklarından önceki dönem, iki oyuncunun Novak Djokovic, Rafael Nadal ve Roger Federer gibi tenisi domine ettiğini düşündürdü. Bu üçlü, 2000’lerin başlarından 2010’ların sonuna kadar zirvede kaldıkları için “Büyük Üçlü” (big three) olarak anılıyordu.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç
Pictured: Carlos Alcaraz and Jannik Sinner in Monte Carlo

ATP Turunda 2000-2016 arasında mücadele eden ve sıralamada dünya 26.sına ulaşan Victor Hanescu, Alcaraz ve Sinner’ı bu “Büyük Üçlü” ile karşılaştırdı.

Ubitennise verdiği mülaketta Hanescu, iki dönemin temel farkının tutarlılık olduğunu belirtti: “Belirli bir noktadan itibaren Alcaraz ve Sinner’ı anlıyorum; genç olmalarına rağmen zaten birkaç önemli turnuvala kazandılar. Belki de aynı hedeflere sahip değillerdir, belki de Büyük Üçlü kadar çok kazanma hırsı eksiktir.”

Hanescu, aralarındaki 61 Grand Slam unvanını toplayan Djokovic, Nadal ve Federer’in kurduğu tutarlılığa bugün kimse yaklaşamadığını düşünüyor. “İmpresan olan tam da bu tutarlılıktı” diyen eski rumenli oyuncu, şunları ekledi:

Günümüzde Grand Slam’lerin son aşamalarında sırayla sahne alan genç oyuncular var. O döneme dair izlenimim şu şekildeydi: Yarı finale yükselmek neredeyse imkansızdı çünkü üst sıralar her zaman bu üçlü tarafından işgal edilmişti. Onlarla karşılaşmak uç bir deneyimdi; kendilerine özgü özellikleri vardı.

Victor Hanescu

Sakatlıklarından önce Sinner ve Alcaraz’ın, Büyük Üçlü’nün kariyerinde ulaştığı kadar Grand Slam unvanına ulaşması bekleniyordu. Ancak uzun kesintilerin ardından, İtalyan ve İspanyol’un 2024-2025’te gösterdikleri forma dönebilip dönmeyecekleri belirsizliğini koruyor.

Yine de Sinner ve Alcaraz’ın, diğer isimlerle birlikte 2027 sezonuna Grand Slam zaferlerinin baş adayı olarak girmesi muhtemel; sporda her şey olabiliyor. Ancak Federer, Nadal ve Djokovic’in zirvedeyken şok etkisi yaratacak yenilgiler, iki yıldızın başına gelebilecek önemli mağlubiyetler bugün sürpriz karşılanabilir.

İlginizi Çekebilir: Coco Gaff’in yaşadığı taciz, Andy Roddick’i ‘iğrenç ırkçı’ yorumuna itti →
Kaynak: Tennis365 ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış