Los Angeles Dodgers (2) ile Milwaukee Brewers (1), saat 20.00’de karşılaşıyor.
LAD:
(12-7, 2.72 ERA, 70 DRA-)

MIL:
(16-5, 1.80 ERA, 59 DRA-)


İki yorucu 5. maç kaybının ardından Tarik Skubal nihayet en büyük rakibini yenmeyi başardı: Seri. Belki sorun Tigers’dı; belki de sadece Amerikan Ligi’ni saran kötü enerjiydi. Ya da evren onu mütevazı tutmaya çalışıp Cy Young ödüllerini dengelemek istedi ve bu yüzden Lane Thomas’a grand slam, Jorge Polanco’ya ise iki vuruş verdi. Nedeni ne olursa olsun, artık geçmişte kaldı—artık bir lig şampiyonluğuna ilk kez ulaşma şansına sahip ve Joey Ortiz’in dörtlü vuruş yapmasına izin vermediği sürece (ki Ortiz kariyerinde ona karşı 11 faul içinde sadece 0 vuruş yaptı ve 8 kere out oldu) bu zaferi kazanma şansı oldukça yüksek.
Eğer nadir görülen playoff vuruları Skubal’ın doğasıysa, artık belki de sisteminden atılmıştır—yılda yalnızca bir vuruşçuya home run verme hakkı vardır ve Sean Murphy bunu zaten kazandı. Bu olay dışında, 1. maçtaki açılışı oldukça güçlüydü; altı ayakta sadece iki vuruşa izin verdi ve beşinci ayğın sonuna kadar üç toplu sayıdan kaçındı. Toplam hızı tüm silahlarında bir tam mile daha yüksekti ve dördüncü topuyla 101 mile ulaştı. Kaygı yaratabilecek tek konu, bu fast ballda swing-and-miss eksikliği; tüm gün yalnızca bir whiff aldı. Bu maçta dördüncü ayğından itibaren izlenmesi gereken yer burası, çünkü Skubal geçmişte en çok burada zorlandı.
Brewers’ın tabanlardaki tehdidi defalarca dile getirildi ve Skubal koşu oyununu kontrol etmede kötü değilse de dünyadaki en iyisi de değil. Geçmişdeki bazı başarıları Tigers’ın yakalama ekibine bağlanabilir; son yıllarda koşmaya özellikle zorlanan bu ekip, Dodgers’a katıldıktan sonra Skubal’a karşı deneme oranı 0.6’dan 1.3’e çıktı ve hiç yakalanmadı.
Jacob Misiorowski hakkında konuşma anlaşıldığı kadar kalabalıklaştı, o yüzden odadaki fili ortaya çıkarma zamanı: sezon sonundaki kısa süreli ve düşük kaliteli performansları ile NLDS’nin 1. maçındaki biraz ham görünüşü endişe için gerçek bir neden. seri önizleme‘de belirtildiği gibi, bu yıl düzenli sezondaki Dodgers’a karşı güzel bir performans sergiledi; ayrıca geçen yılın NLCS’inin 3. maçında onlarla karşılaştı ve beş ayakta yalnızca bir temiz koşu verdi. Bu “kötü” olmayacak ama muhtemelen yeterli de olmayacak—eğer hücum bu kez destek vermeye karar vermezse. Ve Brewers’ın bullpen’i güçlü olsa da, tüm takımlar arasında en çok Dodgers’a karşı kısa ve zayıf bir açılışı karşılayamazlar.
İbaleta benzese de, fast ballının Padres’e göre nispeten zayıflığı göz önüne alındığında, bu kez onu daha az kullanması mümkün. Altı strikeout’unun tamamı muhteşem etkili curveballıyla geldi; sol el vuruşçularına neredeyse %20 oranında attı; postseason’daki en verimli iki vurucuları da sol el olduğu için Miz’in bu kez daha iyi sonuçlar umarak o curve’a biraz daha fazla güvenmesi görülebilir. Genel whiff oranı %22, büyük ölçüde fast ballıyla ve cutter’ıyla sınırlı olan 37.3’lük sezon ortalamasının altında kaldı. Savunması onu daha birçok zor durumdan kurtarmış olabilir; evet, ama sonsuza kadar yapamazlar. Oyunda swing-and-miss’i yeniden kurmak, bunu baskın bir performans haline getiren en kritik malzemedir.
Bu makaleye tam erişim Premium Baseball Prospectus aboneleri içindir.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
