İçeriğe geç
Bisiklet

Le Tour de Langkawi’de “En İyi Asya Bisikletçisi” yarışında gurup savaşı: Aiman Rosli’nden Yuhi Todome’ye beyaz mayoda mücadele

BirSpor Haber Merkezi·

Malezya’nın Langkawi adasında düzenlenen Le Tour de Langkawi bisiklet yarışında, en iyi Asya bisikletçisine verilen beyaz mayo için sürücüler arasında yoğun bir mücadele yaşanıyor. Yarışın ilk etabını ev sahibi ekibi Terengganu’dan Aiman Rosli kazanırken, ikinci etapta dağlara çıkılan bölgede Japonya’lı Yuhi Todome bu mavi-beyaz mayoyu devraldı ve sonuna kadar korudu. Yerel ekiplerin ana vatanlarında gösterdikleri performansla gurur duyması, yabancı sürücüler için ise kariyerlerinde yeni kapılar açması nedeniyle anlam taşıyan bu kategori, yarışın en dikkat çeken mücadelelerinden biri haline geldi.

Bu yıl Avrupa’nın WorldTour ve Pro takımlarının katılımıyla düzenlenen yarışta Avrupalı etap ve genel klasman galipleri öne çıkarken, Asya bisikletçileri için ayrı bir podyum savaşı devam ediyor. Yarışın ilk etabında beyaz mayo giyen Terengganu’lu Aiman Rosli’nin kazancı, uzun yıllardır faaliyet gösteren Malezyalı kıta takımının geçen yıldan beri hedeflediği ikinci derecenin tahtını geri kazanması anlamına geldi.

Evinde gururu temsil etmek

Yarışın ilk etabında beyaz mayo giyen Aiman Rosli’nin başarısı, ev sahibi ekip için büyük önem taşıyor. Terengganu takımının spor direktörü Mohd Saiful Anuar Aziz, kategorinin takıma anlamını şöyle açıkladı: “Çok önemli çünkü bu bizim ana memleketimiz, dolayısıyla Malezyalı halka Malezya’daki en iyi takım olduğumuzu göstermeye çalışıyoruz ve elimizden geleni yapıyoruz.” Bu açıklamayı yarışın dördüncü etabının başında Cyclingnews’e yapan Aziz’in sözleri, yerel ekibin bu mücadeleye verdiği önemi ortaya koyuyor.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

Asya Tur sıralamasında şu anda dördünç sırada bulunan Malezya’nın en üst sıradaki takımı, yarışta ev sahibi sürücü Zhe Yie Kee ile üçüncü dereceye ulaşarak bu kategorideki başarısını tahtladı. Yerli ekiplerin yanı sıra yabancı takımlar için de önem taşıyan Asya Bisikletçisi Klasmanı, yol kenarında seyircilerin sürücülerini alkışlaması ve podyum törenlerinde coşku yaratması açısından yarışa ekstra bir boyut katıyor.

Kariyer için yeni fırsatlar

Amerikalı St George takımı bu mücadelenin en iyi örneklerinden biri. Avustralya menşeli takım olsa da kadrosundaki Malezyalı sürücü Ren Bao Tsen sayesinde bu kategori öncelikli hedefleri arasında yer alıyor. Geçen yıl senkte beşinci olan Tsen, bu kez tekrar yarışa katılarak hedefini yeniden belirledi.

“Geçen yıl Instagram gönderimimde buraya o podyum için geri geleceğimi söylemiştim, şimdi üçüncüyüm ve mayoyu istiyorum,” dedi Tsen, Cyclingnews’in üçüncü etap öncesinde kendisiyle görüşmesinde. “Elbette genel klasmanda iyi bir derece yapmak istiyorum ama bunu başarırsam Asya mayo’su otomatik olarak elimde olacak.” Sonuçta genel klasmanda 25., en iyi Asya bisikletçisi kategorisinde ise ikinci olan Tsen, ev yarışında Malezyalı sonlanan sürücüler arasında en üst sırayı aldı. Üst sıra ulaşılması güç kalsa da yerel medyanın odağındaki Tsen, podyum derecesini hak etti.

“Kariyer açısından muhtemelen hiçbir şey değiştirmez ama kişisel hedefim için aslında layık olduğumu gösterdiğim bir şey başardım, yine de daha yükseğe ulaşmaya devam edeceğim,” dedi Tsen yarışın erken dönemlerinde. İkinci olarak bitirmesi nedeniyle önündeki tek adım, gelecek yıl onu daha da yukarı taşıyacak en üst sıra.

Finishing second Puck Pieterse suggests herself as a champion of the future.

Bu başarı yalnızca sürücü için değil, aynı zamanda Avustralya kıta takımının da işine yarıyor. Sürücülerine daha büyük hedeflere ulaşmaları için basamak sağlayan bu takımlar için Le Tour de Langkawi tam bir fırsat sunuyor ve ekip bu fırsattan yararlanarak sürekli katılmaya devam ediyor.

“Asya kategorisinde üçüncü olursak, gelecek yıl davetin gelmesine yardımcı olur.”

Yarışın spor direktörlerinden Stuart Boyce

Tsen’in bu kez kapamayı başaramadığı en üst sıra ise ikinci etapta dağlara çıkılana kadar Japonya’lı Yuhi Todome’nin elinde kald. Aisan Racing takımından Todome, geçen gün kazandığı mayo gibi bunu bırakmaya kararlıydı; Malezya’ya doğrudan evindeki Asya Oyunları’ndan gelmişti ve yol yarışında üçüncü olmuştu. Yarış ilerledikçe daha da güçlenen Todome için bu mayo önemliydi.

“Gün gün bacaklarım iyi gidiyor,” dedi Todome dördüncü etap sonrası basın konferansında, başta sıcak koşullara uyum sağlamakta zorlandığını belirterek. “İlk gün çok zordu, ikinci gün biraz iyiydi, dördüncü etap iyiydi, şimdi iyiydi. Belki yarın saldırıya geçebilirim.”

Todome, Genting Highlands’taki bir sonruki etapta 15inci dereceye ulaşarak genel klasmanda 18inci sıraya yükseldi ve en iyi Asya bisikletçisi kategorisinde geri dönüşü imkansız bir önde oldu. Sekizinci etap sonrasında Tsen’e 3:44’lük farkla bu mayoyu güvence altına aldı.

İlginizi Çekebilir: Avrupa’nın En Büyük El Yapımı Bisiklet Sergisinden Seçtiğimiz 7 Bisiklet →
Kaynak: Cyclingnews ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış