Czech dövüşçü Jiri Prochazka, 21 Kasım’da Doha’da düzenlenecek UFC Katar etkinliğinin baş maçında, galibiyet yolunda hızla yükselen yenilmez Navajo Stirling ile karşı karşıya gelecek. Hafif ağır sıklette beş raunt süreceği tahmin edilen bu mücadele, eski şampiyonlardan genç umutlara ve taraftarların favori isimlerinden oluşan geniş kartın en üst sırasında yer alıyor. Prochazka, 205 poundluk unvanını koruduğu dönemde ulaştığı başarıları geri kazanmak için bu mücadeleden kazanması gereken bir sonuç bekliyor.
ABHA Arena’da gerçekleşecek etkinliğin kartı, UFC tarihinin farklı dönemlerinde kemer taşımış isimlerle, yükselişindeki yetenekleri ve dünya çapında taraftar kitlesi olan dövüşçüleri bir araya getiriyor. Prochazka’nın yanı sıra Aljamain Sterling, Brian Ortega ve Kyoji Horiguchi gibi isimler de Doha’da ringe çıkacak.
Prochazka, Ulberg mağlubiyetinin ardından toparlanmaya çalışıyor
Czech dövüşçü Jiri Prochazka, Nisan ayında Carlos Ulberg’e kaybettiği maçın ardından yeniden toparlanma sürecinde. Eski 205 poundluk şampiyon, teknik ve taktik açıdan bu mağlubiyetin ardından yeniden unvan mücadelesine dönebilmek için net bir kazancı gerekli görüyor. Karşılaşacağı Navajo Stirling ise bu zorlu sınavı karşılayan en uygun isimlerden biri gibi görünüyor.

Yeni Zelandalı dövüşçü Navajo Stirling, UFC hafif ağır sıklet sıralamasında kısa sürede yükseldi. City Kickboxing ekibinin dövüşçüsü, Ağustos ayında eski şampiyon Jan Blachowicz’i ilk rauntta nakle göndererek rekorunu 11-0’a çıkardı. Bu başarı, Stirling’in UFC’deki altıncı kazancı olurken, 2026 yılında kaydettiği üçüncü galibiyet olarak da kayıtlara geçti.
Sterling, tüksük sıklet için şansını artırmaya çalışacak
Eski bantam sıklet şampiyonu Aljamain Sterling de Doha’da ringe çıkacak ve Argentina’lı Kevin Vallejos’a karşı elde edeceği bir sonuçla, tüksük sıklette unvan maçı için şansını güçlendirmeye çalışacak. Sterling’in bu mücadeleyi nasıl sonuçlandıracağı, gelecekteki unvan yolculuğu için kritik önem taşıyor.
Kartın diğer önemli mücadelelerinde ise flyweight sınıfında Asu Almabayev ile Kyoji Horiguchi karşı karşıya gelecek. Aynı kartta ayrıca Amir Albazi, Alessandro Costa ile eşleşecek. Bu karşılaşmalar, sınıfının en iyi isimlerinin birbirine karşı geldiği kritik mücadeleler olarak öne çıkıyor.
Ortega, sakatlığı nedeniyle UFC 331’den ayrıldı
Eski tüksük sıklet unvan iddicBrian Ortega, Los Angeles’ta düzenlenecek UFC 331 etkinliğine katılacak şekilde programlanmıştı ancak numbered etkinliğden bir hafta önce gözünün üzerinde aldığı kesik nedeniyle yarışmadan çekildi. “T-City” takma adıyla bilinen Ortega, bu durumun ardından hafif sıklet deneyimli dövüşçüsü Dan Hooker ile karşılaşacak.
İki farklı sıklette şampiyonluk unvanı taşımış Ilia Topuria’nın kardeşi Aleksandre Topuria da UFC Katar etkinliğinde geri dönecek. Aleksandre Topuria, Santiago Luna ile karşılaşarak UFC’nin Katar’daki yolculuğuna katılacak.
UFC Katar etkinliğinin güncel kartı, 29 Eylül itibarıyla aşağıdaki gibi oluştu: Jiri Prochazka ile Navajo Stirling baş maçıda yer alırken, kartın geri kalanında Aljamain Sterling-Kevin Vallejos, Dan Hooker-Brian Ortega, Asu Almabayev-Kyoji Horiguchi, Jared Cannonier-Ikram Aliskerov, Aleksandre Topuria-Santiago Luna, Shamil Gaziev-Tallison Teixeira ve Amir Albazi-Alessandro Costa mücadeleleri öne çıkıyor. Ayrıca Jake Matthews ile Tahir Abdullayev de kartı tamamlıyor.
Etkinliğe dair gelişmeler
UFC’nin Katar’daki yolculuğu, organizasyonun bölgede sporu yayma hedefinin önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor. Eski şampiyonların ve yeni nesil dövüşçülerin aynı kart altında buluşması, etkinliğin rekabet düzeyini yükseltirken, taraftarların da yüksek beklentilerle karşılaşması bekleniyor. Etkinliğin ardından dövüşçülerin performansları ve sıralamadaki yerleri yeniden şekillenecek.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
