Matthew Mendes, 20 yaşında bir Birleşik Krallık tırmanıcısi, Peak District’te bulunan Will Bosi’nin Realm of Tor’ment adlı sekiz hamlelik güç hattının ikinci tırmanışını gerçekleştirdi. Mendes için bu, bu zorluk derecesinde ilk tırmanış, sorunun ise ikinci tırmanışı oldu.
“Sezon kapanmadan önce tam da bu gönderi (tırmanışı) gerçekleştirdiğim için çok heyecanlıyım,” Mendes şöyle dedi. “Bu kayalık bu yılın ana projemdi ve son birkaç haftadaki berbat hava koşulları nedeniyle onu ertesi yıla bırakmaya hazırdım. Neyse ki tutunma noktaları zamanında kurudu ve birkaç daha fazla deneme yapıp tırmanışı gerçekleştirebildim.”
Mendes, 2021 yılında tırmanışa başladı ve daha önce Trance adlı V15’lik bir sorunu tırmandı. Bu yıl başlarında Gaston LeGume V14 ve Deandelion Mind V14’ü ilk denemede tırmandı ve John’s Problem V14’ün ilk tırmanışını gerçekleştirdi.

Zorluk derecesi hakkında dünyanın en güçlü boulder’cılarından biri olan Bosi, “Bunların Burden of Dreams kadar zor olup olmayacağını tam olarak bilmiyorum, en azından ben onu tırmandığım sırayı kullanırsam; ancak çok düşündükten sonra Spots of Time’dan gerçekten farklı bir şey görmüyorum. Yani Spots of Time 9A [V17] derecesindeyse, bunun da 9A derecesinde olması mantıklı, her iki sorunun da 9A’nın alt sınırında olduğunu düşünsem bile.”
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
