Japan Open şampiyonu Katerina Siniakova ve finalde kaybeden Ashlyn Krueger, Tokyo’daki başarılı performanslarının ardından sıralamada tekrar ilk 50’ye geri dönecek.
Her iki finalist de serhi olmayan isimlerdi ve finale kadar serhi isimleri yenerek ilerledi; Siniakova, 11. WTA Tour tekli finaline ulaşırken ikinci serhi Peyton Stearns’i ve sekizinci serhi Katie Boulter’i; Krueger ise altıncı serhi Janice Tjen’i, dördüncü serhi Talia Gibson’i ve birinci serhi Ann Li’yi yendi.
Li ile iki saatten fazla ve üç set süren mücadelenin ardından turnuvayı 2023’te kazanan Krueger – finalde gerçekten toparlanamadı; Siniakova maçı ve unvanı kendi adına kaparken, Çek oyuncu bir saat sekiz dakikada 6-1, 6-0’lık skorla altıncı WTA tekli kupasını kazandı.

Çiftlerde efsanevi kariyere sahip Siniakova, ilk setin birinci, beşinci ve yedinci oyunlarında break yaparken, ikinci setin üçüncü, dördüncü ve altıncı oyunlarında ek breaklerle birlikte toplamda 10 oyunu üst üste kazanarak rakibine maçı kaptırdı.
WTA Haberleri
Iva Jovic, Ningbo Open mağlubiyetinin ardından ‘ağır’ tacizlere maruz kaldığını açıkladı: Genç oyuncuya ‘f vazgeç’ denildi
2026 Pan Pacific Open Kura Çekimi: Alex Eala avantajlı bir başlangıç yaparken, Elena Rybakina ve Maja Chwalinska rakip yollarını öğreniyor
Siniakova için bu, üç yıl önce Jiangxi Open’ı kazandığından beri ilk tekli unvanı olurken, 2023 Japan Open günümüze kadar Krueger’in kazandığı tek üst düzey kupadır.
Siniakova “sadece” altı tekli unvan kazanmış olsa da, 39 kadınlar çifti kupasıyla (bunların yedisini 2026’da) tüm zamanların en iyi çift oyuncularından biri sayılıyor.
30 yaşındaki oyuncu, Avustralya Açık’ı üç kez, Fransa Açık’ı dört kez, Wimbledon’ı üç kez ve ABD Açık’ı iki kez kazanarak iki kariyer Grand Slam’ini tamamladı.
Her iki oyuncu da WTA 250 turnuvasındaki performanslarıyla WTA Sırlamasında önemli artışlar elde etti.
Kazanılan WTA Sırlama Puanları
Tekli sırlamada daha önce 27. sıraya kadar yükselen Siniakova, turnuvaya 86. sıradan başladı ve 249 puan toplayarak Canlı WTA Sırlamasında 37 basamak yükselerek 49. sıraya çıktı.
Eski dünya 29.’sı Krueger, Japan Open kampanyasına 55. sıradan başladı ve 163 puan kazanarak 11 basamak yükselerek 44. sıraya yükseldi.
Kazanılan Para Ödülleri
Siniakova’nın 2026’daki kazançları Japan Open’ın başlamadan önce 3.293.819 dolarıyordu ve bunun çoğu çiftlerden geldi; Fransa Açık ve ABD Açık kadınlar çifti etkinliklerini kazanırken kariyer toplamı 18.238.169 dolar oldu.
WTA 250 etkinliğini kazanarak bu toplamlara 37.390 dolar daha ekleyecek.
2026’da 1.351.128 dolar, kariyerinde ise 44.228.657 dolar kazanan Krueger, ikincilik ödülü olarak 22.125 dolarlık bir çek alıyor.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
