İçeriğe geç
Olimpik & Bireysel Sporlar

Shanghai Masters: Djokovic korku tablosunda, finalde Zverev ile tekrar karşılaşabilir; Alcaraz alt yarıda

BirSpor Haber Merkezi·

Serbialı tenisçi Novak Djokovic, sezonun ikincil önemsiz son ATP Masters 1000 turnuvası Shanghai Masters’ta zorlu bir kura çekimiyle karşı karşıya. Dört kez bu turnuvanın şampiyonu olan 37 yaşındaki oyuncu, başlıca üç tohumdan geçerek finale ulaşması durumunda rakipleri arasında üst yarıda Alexander Zverev’in de yer alacağını gördü. Alt yarıda ise ikinci tohum Carlos Alcaraz’ın önderlik ettiği rekabetli bir grup oluştu.

Djokovic, ilk turda çekilmemek üzere birinci tura çıkarken (bye), dördüncü çeyrekte yer aldı. İkinci turda büyük servis kullanan Hubert Hurkacz ya da James Duckworth ile karşılaşması muhtemel; üçüncü turda ise 24. tohum Lorenzo Musetti ile görüşebilir.

Zorlu Yol Haritası

Dördüncü tura yükselmesi halinde Djokovic, yedinci tohum Frances Tiafoe ile karşılaşabilir. Çeyrek finalde Ben Shelton, yarı finalde ise baş hum Alexander Zverev’in karşısına çıkması bekleniyor.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

Bu senaryonun gerçekleşmesi için Alman yıldızın da zorlu bir yol izlemesi gerekiyor. Zverev, Wu Yibing ya da bir kvalifikatörle başlamış, ardından 27. tohum Alexander Blockx ile karşılaşabilir. Dördüncü turda Brandon Nakashima (16. tohum) ya da Alexander Bublik (19. tohum) bekleniyor.

Tohumlamaların korunduğu varsayılırsa, Alman oyuncu son sekizde Flavio Cobolli ile, yarı finalde ise Djokovic ile karşılaşacak.

ATP Haber

Dördüncü tura ulaşması beklenen Shelton ise yoluna Holger Rune ya da Daniel Altmaier ile başlayacak. Çeyrek finalde Alex de Minaur (11. tohum) veya Flavio Cobolli ile karşılaşma ihtimali bulunuyor.

Alt Yarı: Alcaraz ve Rakipleri

Japonya Açık’ta hala mücadele eden ikinci tohum Carlos Alcaraz, ikinci turda Juan Manuel Cerundolo ya da bir kvalifikatörle karşılaşacak. Üçüncü turda 32. tohum Ignacio Buse ile görüşebilir.

Tommy Paul (15. tohum) veya Valentin Vacherot (17. tohum), dördüncü turda Alcaraz’ın rakibi olabilir. Bu iki oyuncudan biri finalde Alcaraz’a karşı konabilir; ancak her ikisinin de Pazartesi günü yapılacak yarı finalleri geçmesi gerekiyor.

Daniil Medvedev, Çin’de Djokovic ile yarı finalde karşılaşacağı için alt yarıyı başlıyordu. İkinci turda Martin Landaluce ya da Jan-Lennard Struff ile başlayan Medvedev’in üçüncü turda Tomas Martin Etcheverry (28. tohum) ile karşılaşması bekleniyor.

Son Durum

Dördüncü turda Medvedev, 11. tohum Taylor Fritz ile karşılaşabilir; ancak Amerikalı oyuncunun üçüncü turda Luciano Darderi (18. tohum)’yi geçmesi gerekecek.

Felix Auger-Aliassime alt yarıdaki diğer önemli isim olarak öne çıkıyor. Kanadalı oyuncu, yolunda Alejandro Tabilo (28. tohum) ve Learner Tien (14. tohum) ile karşılaşırken, çeyrek finalde Arthur Fils (8. tohum) ile görüşebilir.

Fransız tenisçi Fils’in üçüncü turda Alex Michelsen (31. tohum), son 16’da ise Rafael Jodar (10. tohum) ile karşılaşması bekleniyor; ancak İspanyol oyuncunun aynı zamanda Jiří Lehecka’yla da mücadele etmesi gerekiyor.

İlginizi Çekebilir: Elena Rybakina’dan 34 kelimelik mesaj: Büyük WTA etkinliğinden çekildikten sonra “dinlenip toparlanmam gerekiyor →
Kaynak: Tennis365 ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış