İspanyol tenisçi Rafael Jodar, 2027 sezonunda eski dünya birinci Juan Carlos Ferrero ile çalışıp çalışmayacağına dair sorulara yanıt verdi ve iki İspanyol arasında oluşabilecek bir işbirliği için zaten bir anlaşma olabileceğine dair dedikoduları çürütmedi.
Ferrero, Carlos Alcaraz ile yollarını ayırdıktan sonra bir yıl sahadan uzak kaldıktan sonra gelecek sezon maça döneceğini açıklamıştı. Açık hava kortlarında başarıya imza atan Ferrero’nun yükselen İspanyol yeteneği Jodar’ın bu deneyimli koçu kadrosuna katmak için öne çıkan isimlerden biri olduğu belirtiliyor.
Ferrero ile Alcaraz’ın büyük rakibi Jannik Sinner arasında birleşme iddiaaları olsa da, muhtemelen Jodar’ın sisteme daha uygun göründüğü ifade ediliyor.
Thiago Agustin Tirante’a karşı kazandığı maçın ardından sorulan Ferrero ile çalışma olasılığına ilişkin Jodar, konuyu şu an için konuşmaktan kaçındı:
Şu an bir sonraki maçıma odaklanıyorum. Bundan sonra iki turnuva daha var, Davis Cup için İspanya’nın seçilmesi halinde üçü olur, bu da benim için çok motive edici olduğu bir turnuva. Ardından gelecek sezonu düşünmek ve hazırlanmak için yaklaşık bir ay var.
Rafael Jodar
Jodar, ATP Turu sezonunun dikkat çeken oyuncularından biri oldu ve sıralamadaki hızlı yükselişiyle değerli ATP Finallerinde yer alma şansı kazandı. Bu sezonde oynadığı maç sayısı ilk 10’da bulunuyor ve bitiş çizgisine yaklaşırken bazı yorgunluklara yol açabilir, ancak Jodar Shanghai’da iyi performans gösterip Torino’daki sezon finali turnuvasına ulaşma umuduyla pozitif bir tablo sunuyor.
“Bu yıl çok maç oynadığımı biliyorum ama bu iyi bir sebep çünkü turnovaların çoğunda iyi yaptım, dolayısıyla bundan memnunum. Bu ilk sezon, yani geliştirmek ve öğrenmek için hala birçok şey var,” dedi.
Bir sonraki sezonu nasıl oynayacağımı ve takvim ile programıma nasıl yaklaşmam gerektiğini analiz edebileceğimden bahsetti: “İlk sezonda bir turnuva bile bırakamam. Benim için yeni, dolayısıyla sadece keşfetmem gerekiyor. İkinci sezonda ise oynamam gereken turnovaları seçebilirim.”