Hungary’nin Veszprim kulübü, Belgrad’daki Pionir Salonu’nda oynadığı Avrupa Erkekler Handbol Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında Sırbistan ekibi Partizan’ı 37:26 mağlup etti. İHF Küresel Kulüpler Şampiyonluğu için Kahire’e giden kadronun ardından şampiyonluğun heyecanını çıkarmadan doğrudan lig mücadelesine odaklanan Veszprim, dünyanın en iyi kalecisi olarak nitelenen Emil Nielsen’in 24 kurtarışıyla rakibini geride bıraktı. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında her iki takımın teknik direktörü ve kalecileri değerlendirmelerini paylaştı.
Sadece yarıdan fazlasının dolduğu salonPartizan’ın hücum oyununun aslında iyi işlediğini, ancak Danimarkalı kaleci Emil Nielsen’in neredeyse aşılmaz bir engel oluşturduğunu ortaya koydu. Siyah-b Beyazlılar maçı kaybetmelerine rağmen gelişim gösterdiklerini vurgularken, Veszprim ise üstün oyunu ve savunma disipliniyle öne çıktı. Takımlar bir sonraki maçlarına bir hafta sonra çıkacak.
Veszprim’den zaferin ardındaki mesajlar
Oyun sonrasında basın toplantısına katılan Veszprimli Dragan Pechmalbec, İHF Küresel Kulüpler Şampiyonluğu’ndan sonraki dönemin önemine dikkat çekti. “İHF Küresel Kulüpler Şampiyonluğu’ndan sonra odaklanmamız gereken başka bir mücadeleye yönelmek ve bu maçı kazanmaya hazır olmak çok önemliydi. Partizan’a karşı kazanmanın kolay olmayacağını biliyorduk. Her maçta daha iyi oynayarak gelişiyorlar.” diyen Pechmalbec, “Çok ciddi bir maç oynadık; bazı dönemlerde daha iyisini yapabilirizdi. Ancak bu Şampiyonlar Ligi, yalnızca kaliteli rakiplerle karşılaştığınız bir mücadele. Sonunda, önümüzdeki bir sonraki maça iki puanıyla dönerken memnunuz.” ifadelerini kullandı.

“Öncelikle takımımla çok gurur duyuyorum. Kahire’den dönüp hemen başka bir mücadeleye geçmek kolay değil. İHF Küresel Kulüpler Şampiyonluğu’nda oynadıktan sonra Şampiyonlar Ligi’ne döndüğünde işler hiç de basit olmuyor. Ancak takımımda bu mücadele için tamamen hazır olduğumuzu düşünüyorum.”
Xavi Pascual, Veszprim teknik direktörü
Veszprim’in direktörü Xavi Pascual, oyuncularının harika handbol oynadığını belirterek, “Belki de en iyi performansımızı sergilemedik. Birçok atışımızı kaçırdık çünkü Partizan’ın kalecisi mükemmeldi, özellikle ilk yarıda. Top kayıplarımız oldu ama koşmaya çalıştık ve herkesi oyuna kattık.” dedi. Pascual, Emil Nielsen’e de değinerek şu değerlendirmeyi yaptı:
“Tanımlamak zor. Takımımla gerçekten guruyorum. Savunmamız geçen sezonla daha az çok aynı ama bu adam sadece atışları kurtaran biri değil; bir lider! Rakip oyuncular topu vurmaya çalışırken biraz korkuyorlar. Bu da savunmamıza ek olarak bir buçuk metre veriyor. Onun arkamızda olmasıyla daha agresif oynayabiliyor, daha fazla risk alabiliyoruz ve çok daha fazla koşabiliyoruz.”
Xavi Pascual, Veszprim teknik direktörü
Pascual, kalecinin öneminin yalnızca galibiyetlerle ölçülemeyeceğini vurgulayarak, “Emil bugün 24 kurtarış yaptı. Başka bir gün on kurtarış yapabilir ve yine kazanırız. En önemlisi, Emil en iyi gününde olmadığında bile takımın mücadele etmesidir. Bir direktör için bu muhteşem bir his; size huzur ve güven veriyor.” ifadelerini kullandı.
Partizan’dan gelişim sinyalleri
Kaybeden taraf Partizan’ı ise kaleci Luka Krivokapic ve direktörü Raul Gonzalez değerlendirdi. Krivokapic, “Öncelikle Veszprim’i güzel bir oyun için tebrik ediyorum. Antrenmanlarda yapacak çok işimiz var ve geliştikçe devam etmeliyiz. Direktörümüze kulak vermeliyiz; üst düzey takımlarla çalışma konusunda birçok deneyimi var. Görevimiz onun talimatlarını takip etmek, sert antrenmanlara devam etmek ve her maçta maksimum çaba göstermek.” dedi.
“Öncelikle Veszprim’i mükemmel bir oyun için tebrik ediyorum. Harika handbol oynuyorlar. Sonunda Barcelona’ya dokuz farkla kaybeden üst düzey bir takım. Bizim için çok zordu çünkü mükemmel bir savunmaları ve muhteşem bir kalecileri var. İyi organizasyon kuran iyi hücumlar kurup kaliteli atış fırsatları yaratmamıza rağmen kaleciyle karşılaştık. Neredeyse gol atmamak imkansızdı, 24 kurtarış yaptı.”
Raul Gonzalez, Partizan teknik direktörü
Gonzalez, takımlarının eskisinden daha iyi olduğunu ancak Veszprim’in şu an için kendileri için çok güçlü olduğunu belirtti. “Yine de bence eskiden daha iyiyiz; pek fazla değil ama takım olarak gelişiyoruz. Şu anda Veszprim bizim için simply çok güçlü.” şeklinde konuştu.
Direktör Gonzalez, Aljoša Damjanović’in kadrodan çıkarılma sebebiyle ilgili soruya da yanıt verdi. “Maçtan iki ya da üç gün önce hastaydı. O pozisyonda yeterli oyuncumuz vardı, bu yüzden onu kadroya almaya karar verdim. Tüm hikaye budur.” diyen Gonzalez, kalite farkına dair de şunları ekledi: “Bazen mesele zaman değil, karşılaştığınız rakiptir. Veszprim’e bakın. İHF Küresel Kulüpler Şampiyonluğu’nu kazandılar, Barcelona’yı ve Berlin’i yendiler ve şimdi bizimle oynadılar. Bize göre çok daha iyieler, bu kesinlikle net. Gelecekte ne olacağını göreceğiz; şu anda kesinlikle güçlü taraf onlar.”
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
