Shenzhen’de, Çekya’nın Linda Noskova ve Karolina Muchova ikilisi, Wimbledon finalinde birbiriyle karşılaşmanın ardından şimdi aynı kortu paylaşarak ülkenin Billie Jean King Kupası’nı kazanmasını sağladı. Puan sıralamasında altıncı sırada bulunan Noskova ile sekizinci sırada bulunan Muchova, Pazar günü oynanan finalde Ukrayna’yı 2-0 yenerek kadınlar takım tenisinde turnuvanın şampiyonluğunu elde etti.
Maçın kaderini belirleyen Noskova, muchova’nın rakibini yenmesinin ardından yedinci sıradaki Elina Svitolina ile oynadığı karşılaşmada 6-3, 7-6 (5)lik setlerle üstün gelerek Çekya için zaferi tamamladı. Muchova ise 47inci sıradaki Anhelina Kalinina ile oynadığı maçta 6-2, 6-3’lük skorla galip geldi.
Çekya’nın 12inci şampiyonluğu ve tarihi başarıları
Eski adıyla Çek Cumhuriyeti olan ekip, daha önce Fed Cup olarak bilinen organizasyondan 12inci kez kupayı kaldırırken, bu unvanı 2018’den beri kazanamıyordu. Finalere yükselemeyen Amerika Birleşik Devletleri, 18’lik rekoruyla organizasyonun en başarılı ülkesi olarak öne çıkıyor.

Çekya’nın teknik direktörü Barbora Strycova, hem oyuncu hem de teknik direktör olarak turnuvayı kazanan dördüncü kadın olma özelliğini kazandı. Strycova, bu başarısıyla Margaret Court, Chris Evert ve organizasyonun onur isimlerinden Billie Jean King ile aynı listede yer aldı.
Bu yıl teknik direktörlüğe getirilmeden önce oyuncu olarak Çekya ile üç şampiyonluk kazandım. Şimdi aynı ekibi direktör olarak aynı başarıya ulaştırmak benim için büyük bir mutluluk.
Barbora Strycova, Çekya teknik direktörü
Strycova’nın liderliğindeki Çekya, çeyrek finalde İngiltere’yi, yarı finalde ise İspanya’yı 2-0’lık skorlarla elemeyi başardı. Bu durum, ekibin en iyi çiftler oyuncusu Katerina Siniakova’nın bu hafta korta çıkmasına gerek kalmadığı anlamına geliyordu.
Finaldeki rekabet ve Ukrayna’nın tarihi yolculuğu
Bu yıl Wimbledon’da oynanan ve tamamen Çek oyuncuların karşılaştığı finalde Noskova, Muchova’yı yenerek kariyerinin ilk Grand Slam unvanını kazanmıştı. Bu kez aynı rakibiyle aynı takımın içinde yer alan oyuncular, turnuvayı şampiyonlukla tamamladı.
Finalde rakipleri Ukrayna, yarı finalde üst üste iki kez şampiyon olan İtalya’yı elemiş ve kariyerinin ilk finaline çıkmişti. Sağ bilekünden aldığı sakatlık nedeniyle oynamayan 10uncı sırdaki Marta Kostyuk’un eksikliğine rağmen Ukrayna, finalde Çekya’nın üstünlüğüne engel olamadı.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
