Philadelphia Inquirer‘a göre NFL, Eagles-Commanders maçının Hafta 8’deki Sunday night slotundan çıkarılıp çıkarılmayacağını değerlendiriyor. NFL, NFC Doğu takımlarını pazarlar nedeniyle sıkça prime-time’a yerleştirme eğiliminde olsa da, 2-3 kayıtlı Eagles ve 1-3-1 kayıtlı Commanders’ın bu karşılaşmanın aynı kalmaması lehine güçlü bir sebebi var.
Hafta 8 için yapılacak her flex’in en az 12 gün öncesinden açıklanması gerektiğinden, lig kararı vermeye 20 Ekim’e kadar süresi var. Bu da her iki takımın karar verilmeden önce bir maç daha oynaması anlamına geliyor. Eagles bu hafta Panthers’a konuk oluyor, Commanders ise Pazartesi akşamı San Francisco’ya giderek 49ers ile karşılaşıyor.
Commanders’ın yenilmez 49ers’dan mağlup ayrılması durumunda 1-4-1’e düşecekleri ve Hafta 7’de aralıkları (bye) olduğu için Washington’un Sunday night maçına yalnızca bir galibiyetle gireceği belirtiliyor. Bu durumda lig’in bu eşleşmeyi prime-time’a koymayı tercih etmeyecekleri vurgulanıyor. Eagles’ın ise Pazar akşamı kaybetmesi durumunda, Hafta 8 karşılaşmasına kesinlikle mağlubiyet oranıylagireceği ifade ediliyor. Panthers ile karşılaştıkları Hafta 6’nın ardından Cowboys ile oynayacakları Hafta 7’den sonra Commanders ile eşleşecekler.

Philadelphia Inquirer‘da Aaron Rodgers imzasıyla yayımlanan habere göre, lig’in flex düşündüğünde büyük sorunun çok az iyi seçeneğin olması.
Hafta 8 programındaki en iyi maçların neden muhtemelen işe yaramayacağı analiz ediliyor:
Ravens (4-1) Bills’e (4-1), saat 13.00 ET (CBS). Erken programın kesinlikle en iyi maçı olsa da NFL için sorun, Ravens’in Hafta 9’da Pazartesi akşamı oynayacak olması. Lig, neredeyse her zaman bir takımı Pazartesi maçının ardından Pazar akşamına koymaktan kaçınıyor, bu yüzden bu seçenek büyük ihtimalle eleniyor.
Colts (2-3) Jaguars’a (4-1), saat 13.00 ET (CBS). AFC Doğu’nun şu anki iki lideri olsa da bu maç Ravens-Bills ile aynı sorunu yaşıyor: Jaguars, Hafta 9’da Baltimore’a karşı Pazartesi akşamı oynayacak, bu nedenle lig’in onları Hafta 9’daki Pazar akşamına flex etmesi neredeyse kesin değil.
Vikings (5-0) Lions’a (3-2), saat 13.00 ET (Fox). Vikings’in bu yılındaki başarısıyla beklenmedik şekilde cazip bir maça dönüşen karşılaşma, lig tarafından Pazar akşamına flex edilmeyecek gibi görünüyor çünkü Vikings ve Lions zaten Hafta 15’te Pazartesi akşamı birbirleriyle oynayacak. İki rakibin iki kez prime-time’da oynaması mümkün olsa da her iki maçın da Pazar akşamında olması alışılmadık bir durum. Ayrıca Fox (NFC) ve CBS (AFC), genellikle her lig rekabetinin iki maçından en az birini alma garantisine sahip; bu taşınırsa Fox, Vikings-Lions arasındaki iki maçı da kaybeder. Yine de her ağıntının en az bir maçı alacağından emin olunamayabilir. 2022’de Chiefs ile Chargers arasındaki iki maç prime-time’da oynanmıştı.
Browns (3-2) Steelers’e (3-2), saat 13.00 ET (CBS). Browns’a bu yıl yalnızca bir prime-time maçı verildi ve erken dönem başarıları nedeniyle bu, lig’in onlara Pazar akşamı maçı verme şansının tek yolu olabilir tabii ki burada sorun, iki takımın Hafta 4’te Pazartesi akşamı oynamış olması. Tıpkı Lions-Vikings maçında açıklandığı gibi, iki lig rakibiniz olduğunda NFL genellikle bu iki maçtan birini Pazar öğleden sonraya saklamaya çalışır.
Chiefs (4-0) Broncos’a (3-2), saat 16.25 ET (CBS). Bu maç Browns-Steelers ile aynı sorunu yaşıyor. Bu iki takım zaten prime-time’da karşılaştı ve bu Hafta 1’de Kansas City’nin Denver’ı Pazartesi akşamında yenmesiyle gerçekleşti. Ayrıca Chiefs, Hafta 7’de Seahawks’a karşı Pazar akşamı oynayacak, bu da onlara ardışık iki Pazar akşamı maçı verecekti.
Lig’in çözmesi gereken bir diğer konu da CBS ve Fox’un her ikisinin de flex edilmeden korunabilecek bir maç koruyabilmesi.
Büyük maçlar kapsandıktan sonra, Hafta 8’deki geri kalan Pazar öğleden sonrası programı şöyle:
Titans Bengals’e
Cardinals Cowboys’a
Raiders Jets’e
Falcons Buccaneers’a
Chargers Rams’e
Patriots Dolphins’a
Görüldüğü gibi bu grupta iyi bir seçenek yok. Lig, Ravens-Bills maçını 16.25 ET’ye taşıyip Chiefs-Broncos’u prime-time’a flex etmeye benzer çılgın bir şey deneyebilir ancak bu ciddi ölçekte sahne arkası düzenlemesi gerektirir ve bahsedildiği gibi Chiefs Hafta 7’de SNF’de, dolayısıyla Hafta 8’de oraya flex edilebilecek uygun aday olmayabilir.
Browns-Steelers’i taşımak mantıklı olabilir, özellikle de Aaron Rodgers’in son sezonu olması nedeniyle ancak Pittsburgh, Hafta 10’da Bengals’e karşı Pazar akşamı oynayacağı için bu planı zorlayabilir. Tüm seçenekler göz önüne alındığında, lig yalnızca Commanders-Eagles’ı prime-time’da tutmak durumunda kalabilir.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
