İçeriğe geç
Formula 1

Monza’da 19. sıradan galibiyete ulaşması Kimi Antonelli’nin baskın 2026 F1 sezonunun en iyisi değil

Derya Şahin·

Kimi Antonelli, İtalyan Grand Prix’inde 19. sıradan sürpriz bir zafer kazanırken, Formül 1’in şampiyon adayı Austin’de polden verdiği baskın performansın daha da iyi olduğunu düşünüyor.

Mercedes’li sürücü, Eylül ayında güç ünitesindeki değişim nedeniyle Monza’da son sıradan başlamaya zorlandı; ancak hızlı İtalyan, sahadaki tüm rakipleri geride bırakarak zaferi kazandı.

Bu, Antonelli’ye baskın 2026 sezonunun yedinci zaferini kazandırdı; sekizinci zaferi bir sonraki yarış olan Madrid’de geldi ve dokuzuncu zaferini ise Ekim ayında Circuit of the Americas’de bekledi.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

Pazar günü kazandığı zafer, Monza’dakinden oldukça farklıydı: polden başladı ve tek duruş stratejisini mükemmel uyguladı, diğer öndeki sürüciler ise iki duruş seçerken 13 saniye farkla ikinci olan Charles Leclerc’in önünden geçti.

“Monza’da açıkçası en hızlı arabaya sahiptik,” dedi Antonelli. “Çok hızlıydık, dolayısıyla tabii ki arkadan gelerek kazanmak inanılmaz derecede özel bir şeydi.

“Ancak bu, nispeten overtaking’in (geçiş yapmanın) kolay olduğu bir pistti ve o kadar hızlıydık ki. Kesinlikle Monza, sonsuza kadar anımsayacağım, süper özel bir yarıştı.

“Ancak bu yarış, muhtemelen uygulama açısından daha iyiydi, çünkü hafta sonu boyunca performansı inşa etme ve bu performansı geliştirme biçimimiz çok iyi oldu.”

Andrea Kimi Antonelli, Mercedes, George Russell, Mercedes at Monza

Monza’da Mercedes’li Andrea Kimi Antonelli ve Mercedes’li George Russell

Fotoğraf: Andy Hone/ LAT Images via Getty Images

Bu, Antonelli’ye ikinci sıradaki takım arkadaşı George Russell üzerinde 123 puanlık avantaj sağlıyor; yani Mexico’daki bir sonraki yarışta ilk şampiyonluğunu kazanmak için yalnızca iki puana ihtiyacı var.

Bunu, dört yarış kala yapacak; ki bu, yeni kurallar altında şampiyon adayı olarak yeni nesle giriş yapan takım arkadaşı… geçen sezonun heyecan verici bir kampanya olmasıyla birlikte, sophomore (yeni nesil) sürücünün etkileyici bir sezonu.

“Evet, kesinlikle bu sezon şu ana kadar iyi bir sürpriz oldu,” diyerek sözlerini tamamladı Antonelli. “Tabii ki hâlâ bitmedi. Hâlâ birkaç yarış var; bunlarda iyi oynamak ve galibiyetler için mücadele etmeye devam etmek istiyorum.

“Yüksek bir noktada bitirmek iyi olurdu. Ama, evet, mevsime geri döndüğümde hâlâ üzerinde çalışılacak ve geliştirilcek şeyler var; belirli durumlardaki zihniyet ya da birkaç senaryoyu nasıl yönettiğim konusunda.

“Bu yüzden, mevsimin sonunda, kesinlikle bir şeye daha fazla zaman ayıracağım: ne iyi gitti, ne daha iyi olabilirdi.

“Ama kesinliğiyle, şu ana kadar çok tutarlı bir mevsim geçirdik ve sonuna kadar böyle sürdürmeye çalışacağız.”

Antonelli’nin ilk yılından ikinci yılına attığı adım dolayısıyla çok büyüktü ve Austin haftasına yaklaşım biçimi, gelişiminin açık bir kanıtıydı.

Andrea Kimi Antonelli, Mercedes

Andrea Kimi Antonelli, Mercedes

Fotoğraf: Simon Galloway / LAT Images via Getty Images

Bu, unvanı kazanması için ilk şansıydı ve Antonelli, bu fırsatın bunalıp kafası karışmak yerine, Meksika için harika bir şans oluşturacak şekilde yarışa sıradan bir şekilde yaklaştı.

“Çok şanslıyım çünkü etraflarımda çok iyi bir insan grubu var,” dedi. “Takımda, her zaman gelen babam var, ardından performans koçum.

“Etraflarımda, daha rahat olmamı ve böyle şeylerle ilgilenmememi sağlayan harika bir insan grubu var.

“Gürültüyü elememe konusunda bana yardımcı oluyorlar ve işte bu da bana bu haftayı keyifle geçirmemi ve performans sergilememi sağlayan şey.

“Tabii ki, çok konuşuldu. Yalan söylemeyeceğim, Perşembe günü unvan ve benzeri konularla ilgili çok konuşuldu ve ben de buna hiç takılmamaya, mümkün olan en iyi sonucu vermeye çalışmaya çalıştım.

“Bugün, hem benim hem de takım için çok önemli bir sonuçtu.”

Yorumunuzu almak istiyoruz!

Motorsport.com’da görmeyi isterdiniz?

Beş dakikalık anketimize katılın.

– Motorsport.com Ekibi

İlginizi Çekebilir: Son Gece En Kötü Kimde Geçti: Lando Norris →
Kaynak: Motorsport ↗Kaynak yazarı: Ed Hardy
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış