İçeriğe geç
Olimpik & Bireysel Sporlar

Montréal’de genç erkekler dünya şampiyonluğu zaman yarışında 12. olan Hincapie: ‘Bu beni aşağı düşürecek şekilde karşılamayacağım

BirSpor Haber Merkezi·

Montréal’de salı günü düzenlenen erkek gençler dünya şampiyonluğu zaman yarışında 12. olan Amerikalı bisikletci Enzo Hincapie, “Şu an tamamen yorgunum” diyerek yarışın ardından düşüncelerini paylaştı ve önündeki tek hedefe, Perşembe günü yapılacak yol yarışına odaklanacağını belirtti.

26 dakikalık süren yarışın son 600 metrelik bölümünün asla bitmeyecek kadar uzun geldiğini ifade eden Hincapie, “Oldukça uzun bir 26 dakikaydı. Köşeden bitiş çizgisine kadar muhtemelen hayatımdaki en uzun 600 metreydi, bittiğine sevindim” dedi. Yarışın kazananıyla Amerikalı sporcu arasında tanıdık bir aile bağı bulunuyor. Hincapie’nin babası ile Noval’in babası, US Postal ve Discovery Channel’de dört sezon aynı takımda yarışmış; şimdi oğulları dünya sahnesinde adlarını duyuruyor. Enzo, geçen yıl Kigali’de katıldığı yarışın ardından dünya şampiyonluğuna ikinci kez katılıyor.

Yarışın zorluğu ve erken tempoya dair pişmanlık

Kadro, bisikletçileri teknik açıdan biraz zorlu bir açılış bölümünden, daha düz bir orta bölümden geçirdikten sonra inişli bir bitişe ulaşıyordu. Hincapie, erken aşamada fazla enerji harcadığını düşündü.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

“İlk bölüm, dürüst olmak gerekirse düşündüğümden biraz daha sinsi geldi. Yarış adrenalinin sayesinde çabayı gerçekten hissetmiyorsun ve sonra köşelerde biraz süzülerek ilerleyebiliyorsun.”

Enzo Hincapie

Ancak yarışın kapanış aşamalarında bu çaba ona yetişti. Inişli bitiş koridoruna döndüğü anda, ne kadar uzakta olduğunu görmek bile istemedi.

“Sadece ne kadar uzakta olduğunu görmemek ve bitişe ne kadar sert gidebileceğimi görmek, gerçekten nerede olduğumu düşünmememek istedim.”

Enzo Hincapie

Yol yarışına dönük hedef ve hazırlıklar

Enzo, yol yarışı ve zaman yarışında şimdiye kadar beş Amerikalı gençler şampiyonluğu kazandı. Salı günü yaşanan hayal kırıklığı ise onun saatlere karşı yarışma konusundaki ilgisini azaltmadı. Bu kez ne öğrendiğine dair soru, however, bitişten hemen sonra geldiği için biraz erken geldi.

“Otele vardığımda düşüneceğim.”

Enzo Hincapie

Bu düşünme süreci kısa sürecek, çünkü bir sonraki hedefi sadece iki gün sonra başlayacak. Perşembe yol yarışında, her yıl ailesiyle birlikte Montréal Grand Prix’sini izleyerek aşinalık kazandığı bir parkur yer alıyor. Babası da kendi döneminde bu etkinliği birkaç kez yarışmış ve oğluna bazı içgörüler sunabilmiş.

Hincapie, yol yarışının zorlu ve sürekli dikkat gerektiren bir yarış olacağını öngörüyor.

“Bu yarışta, yarışın herhangi bir anında gerçekten uyumanız gerektiğini düşünmüyorum. Hepsi doğru konumda olmak ve tırmanışlara iyi bir noktadan girmekle ilgili.” Ekledi: “Sezon öncesi buna çok özledim. Uzun bir yarış olacak ve çok fazla tırmanış, bu yüzden mücadele etmeye devam edecek.”

Enzo Hincapie

Yol yarışında Hincapie’yi Sylvan Garrelts, Cormac Nagle, Rowan Nistal ve zaman yarışında 13. olan Kashus Adamski eşlik edecek.

Erkek gençler yarışında, Perşembe, 24 Eylül günü saat 13.30’da (EDT) başlayacak ve 2.690 metre (8.825 feet) yükselti içeren 134 kilometrelik (83 mil) parkur koşulacak.

İlginizi Çekebilir: Aalia Clay, Montréal’de genç kadınlar zaman yarışında bronz madalya kazandı →
Kaynak: Cyclingweekly ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış