İçeriğe geç
Atletizm

Modern Warfare 4 Warzone’da Tüm Büyük Değişiklikler Geliyor: Vondel, Hajin, Taktik Koşu Ve Daha Fazlası

Kerem Arslan·

Call of Duty: Warzone, 6 Kasım 2026’da lansmanı yapılacak olan Modern Warfare 4 entegrasyonuyla buluşmaya hazırlanıyor. Infinity Ward, The Ward Room’un ikinci bölümünde Vondel’in geri dönüşünü, yeni büyük harita Hajin’i, Tactical Sprint’i ve daha fazlasını içeren birkaç büyük değişikliği açıkladı.

MW4 entegrasyonuyla Warzone’a gelen tüm büyük değişikliklerin detayları burada:

Kısaca Özet

  • Vondel, 2. Sezon’da geri dönerken; yeni Hajin battle royale haritası, Verdansk ve Rebirth Island ile birlikte 1. Sezon’da karşımıza çıkacak.
  • Tactical Sprint, bir perk gerektirmeden geri dönüyor.
  • Zodiac’a net zemín işaretleri ve daha az görsel karmaşa dahil olmak üzere görünürlük iyileştirmeleri yapılıyor.
  • Yeni ekipman ve oynanış değişiklikleri arasında takım için Zipline Launcher, oyuncuları taşıyabilen Grabber Drone ve etkileşimli nesneler yer alıyor.

Sayfa içeriği

Vondel Warzone’a geri dönüyor

Barok şehirde kaosu başlat. Görsel: Activision
Barok şehirde kaosu başlat. Görsel: Activision

Vondel, 2. Sezon’da oyuncuların MW4 entegrasyonundan sonra tekrar ziyaret edebileceği bir Resurgence haritası olarak Warzone’a geri dönüyor. Harita, 6 Kasım’da lansmanı planlanan 1. Sezon’un başında kullanılamayacak ve muhtemelen gelecek yılın başlarında oyuna dahil edilmesi bekleniyor.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç

Vondel’in dönüşü, oyunculara Rebirth Island ve yakında gelecek olan Zodiac haritasıyla birlikte yeni bir Resurgence seçeneği sunuyor. Infinity Ward ise bu uzun süredir beklenen geri dönüş için Vondel’in alabileceği tüm değişiklikleri henüz detaylandırmadı.

Hajin, Verdansk ile birlikte yeni Battle Royale haritası oluyor

Hajin, Modern Warfare 4 entegrasyonuyla gelen yeni büyük ölçekli BR haritası. Kuzey Kore, Güney Korea ve Rusya sınırlarına yakın kurgusal bir bölgede geçen Hajin, aynı zamanda MW4 DMZ modunun haritası.

Harita, POI’ler arasında bitki örtüsü ve maçlar arası daha fazla çeşitlilik sunmak amacıyla tasarlanmış hava durumu senaryolarına sahip. Bu özellikler, rotasyon yapma biçiminizi, çatışmalara yaklaşmanızı ve konumlar arasında hareket etmenizi etkileyebilir.

Keşfedilecek yeni POI'ler. Görsel: Activision
Keşfedilecek yeni POI’ler. Görsel: Activision

Hajin i Verdansk, 1. Sezon boyunca büyük haritalar olarak kullanılabilirken; Rebirth Island ve yeni Zodiac haritası Resurgence savaş alanları olacak. Infinity Ward, Hajin ve Zodiac’in klasik haritalarla birlikte canlı sezonlarda yer alacağını onayladı. Bu da Warzone’un 1. Sezon’da iki büyük harita ve iki Resurgence haritasını kullanıma sunacağı anlamına geliyor; Vondel ise 2. Sezon’da geri dönüyor.

Verdansk’ın korunması, tanıdık haritada oynamaya devam etmek isteyenleri memnun edebilir. Ancak iki büyük haritanın kullanılabilir olması, oyuncuların tabanını tam tıpkı Avalon‘nın ilk büyük harita rotasyonunda Ağustos ayında yayımlandığında, kaldırılana kadar yaşadığı gibi oynama listeleri arasında ikiye bölme riski taşıyor.

Bireysel olarak tek bir büyük haritanın olmasını tercih ederim (ve o da Hajin), özellikle Asya sunucusunda oynayacak olmamdan dolayı; burada nispeten daha az oyuncu bulunuyor ve eşleştirme konusunda endişe oluşabilir.

Zodiac’a görünürlük iyileştirmeleri yapılıyor

Infinity Ward, ilk Warzone beta deneyiminde tanıtılan Resurgence haritası Zodiac’a görünürlük iyileştirmeleri yapıyor. Bu değişiklikler arasında ayarlanmış iç mekan aydınlatması, net zemín işaretleri ve azaltılmış bitki örtüsü ile görsel karmaşa yer alıyor. Bu düzenlemeler, düşmanlarınızı daha kolay görmeyi ve gereksiz dikkat dağıtıcılar olmadan binalarda yolunuzu bulmayı kolaylaştıracak.

Görünürlük uzun süredir Warzone‘daki silah çatışmalarında önemli bir faktör; özellikle düşmanların karanlık iç mekanlara veya yoğun bitki örtüsüne karışmaya çalıştığı durumlar. Zodiac güncellemeleri, haritanın çevresel özelliklerini kaldırmadan karşılaşmaları okumayı kolaylaştırmayı hedefliyor.

Tactical Sprint, perk gerektirmeden geri dönüyor

Tactical Sprint, MW4 çağında Warzone’a geri dönüyor ve oyuncular artık bunu kullanmak için belirli bir perk’e ihtiyaç duymayacak. Ancak geri getirilen hareket mekaniğinin süresi daha kısa olacak. Bu da size daha hızlı hareket etme imkanı sunuyor; ancak önceki kadar uzun süre Tac Sprint’i sürdürmenize izin vermiyor.

Tac Sprint’in dönüşü, perk paketlerini daha esnek hale getirmeli; oyuncular artık bunu kullanmak için Sprinter’ı kuşanması gerekmeyecek. Ancak kısa süresi, açık alanları geçmek veya tehlikeli çatışmalardan kaçınmak için ona ne sıklıkla güvenebileceğinizi sınırlayabilir.

MW4 Warzone’daki diğer dikkate değer değişiklikler

MW4 entegrasyonu, Warzone‘a yeni silahlar ve Apex eklentileri yanı sıra ADS, hip-fire (sividen ateş), slide-to-ADS (kayarak ADS’a geçiş), flinch (titreme) ve geri tepme gibi silah kullanımı düzenlemeleri getiriyor. HUD da güncelleniyor; takım operatör portreleri kaldırılıyor, daha kompakt widget’lar ekleniyor ve kill feed orijinal konumuna geri dönüyor. Adım seslerinin daha net duyulması için yönlendirici ses iyileştiriliyor.

Yeni ekipman arasında tüm takımların çatılar arasında yol almasını sağlayan Zipline Launcher yer alıyor (bir Grappling Hook’a benziyor gibi görünüyor ama tüm bir takım için). Ayrıca oyuna katılan Grabber Drone, oyuncuları taşıyabilir, loot toplayabilir ve Buy Station alışverişlerini geri alabiliyor. Oyuncular drone tarafından taşınırken aynı zamanda ateş edebilir.

Diger oynanış değişiklikleri arasında itilebilir siper, rampa ve hareket ettirilebilir beton tekerlekler gibi etkileşimli nesneler; ayrıca bayılan takım arkadaşlarını iyileştirirken siperin içine çekme yeteneği yer alıyor. Düşmanları sürükleme özelliği, zamanlı teslim olma seçeneğiyle birlikte devam ediyor.

Yeni Royalty için Emek (Grinding for Royalty) sistemi; öldürmeler, hasar, konum ve galibiyet serisi gibi kişisel performans hedefleri getiriyor. Bu amaçları tamamlayarak ödüller kazanabilirsiniz; her sezon yeni hedefler ekleniyor.

MW4 Warzone SSS

Modern Warfare 4, Warzone ile ne zaman entegre oluyor?

MW4, 6 Kasım 2026’da lansmanı yapılacak olan 1. Sezon’un ardından Warzone ile entegre oluyor.

Vondel, MW4 Warzone’a geri dönüyor mu?

Warzone’a gelen yeni büyük harita nedir?

İlginizi Çekebilir: Karakoram’da Kadınlar Yüksek Çizgi Dünya Rekoru Yenilendi →
Kaynak: Dotesports ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış