İçeriğe geç
Formula 1

Mercedes İçindeki Rekabet: David Coulthard, George Russell’in Antonelli’ye Uyum Sağlamakta Zorlandığını İfade Etti

BirSpor Haber Merkezi·

Formula 1’in Mercedes ekibinde George Russell, genç takım arkadaşı Kimi Antonelli’ye tutarlı biçimde yaklaşmakta zorlandığı için beynini yeniden programlamaya mecbur kaldı, eski Formula 1 pilotu David Coulthard bu durumu değerlendirdi. Russell, 2026 sezonu başında şampiyonluk için en güçlü adaylardan biri olarak görülse de, Avustralya Grand Prix’i ve Çin sprint yarışını kazanmasının ardından sıralamada liderliği genç takım arkadaşı Antonelli’nin eline geçirdi.

Antonelli, İspanya Grand Prix’i’nde sezonun sekizinci galibiyetini alarak sıralamada Russell’in 81 puan önde olduğu bir konuma yükseldi. Coulthard, “Up To Speed” adlı podcast programında Russell’in yaşadığı zorlukları kendi erken dönemini, McLaren’de Mika Hakkinen ile ortaklık kurarken yaşadığı dönemi hatırlatarak yorumladı.

Deneyimin Ağırlığı

Coulthard, Russell’in yaşadığı sürecin ilk kez bir deneyim geçirdiğini vurguladı. “George, ilk kez böyle bir deneyimden geçiyor, çünkü ben ’94’te Formula 1’e katıldığında anında tempoydaydım,” dedi. Coulthard, 1995 yılında ardışık beş Grand Prix’de pole pozisyonu aldığı bir dönemi de anımsatarak, o sıralarda takım arkadaşı Damon Hill’in durumunu sorguladı.

BirSpor sitesini Google’da tercih edilen kaynak olarak seç
George Russell, Mercedes

“Bu konuda düşünüyordum ki ‘Bu normal bir durum.’ Damon Hill daha yaşlıydı ve oradaydı, Ayrton Senna ile takım arkadaşı olmanın acısını yaşamıştı ve onun ölümüyle de yüzleşmişti. Kesinlikle saçlarını sıkmış olmalıydı. O dönemde gerçekten iyi anlaşmıyorduk çünkü ben, Kimi gibi yeni gelen, pole pozisyonu alan ve bunu pek düşünmeyen o diken gibiydim.”

David Coulthard

Coulthard, kariyerin ilerledikçe ve deneyim arttıkça bazen durumları aşırı düşündüğünü belirtti. Antonelli ise şu an gözleri parlayan, her şeyi bilmediği için de bu durumu daha rahat idare eden biri. “Kimi şu an gözleri parlıyor ve ne bilmediğini bilmiyor. George ise ‘Bekle, ben her zaman hızlıydım, niye bu olmuyor?’ diye düşünüyor. Bir sonraki hafta sonu geldiğinde tekrar yenilince de beynini yeniden programlamaya çalışıyor,” ifadelerini kullandı.

GEORGE RUSSELL FORCED TO 'REWIRE HIS BRAIN' AMID KIMI ANTONELLI STRUGGLES, SAYS DAVID COULTHARD

Sıralamada Devamlılık

Mercedes’in iç rekabeti, sezonun ilk yarışlarından bu yana sürüyor. Russell, sezonun başında en iddialı isimlerden biri olarak değerlendirilirken, Antonelli’nin genç yaşıyla ve tutarlı performansıyla sıralamayı öne aldı. Coulthard’ın paylaştığı bu analiz, iki pilot arasındaki rekabetin yalnızca pist üzerinde değil, zihinsel bir uyum arayışı olarak da şekillendiğini gösteriyor. Russell’in tecrübe avantajını Antonelli’nin gençlik ve taze bakış açısıyla dengelemeye çalıştığı bu mücadele, sezonun geri kalanında sürüp sürmeyeceği merakla bekleniyor.

İlginizi Çekebilir: F1’nin 2027 Monaco Sprint Yarışı Kararı Sürücülerde Karışık Tepkiler Yönetici Sürücü Max Verstappen’den “Bana Duygum Yok” İfadesi →
Kaynak: Motorsport ↗
💬 Topluluk Masası & Tartışma

Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.

Foruma Katıl & Yanıtla ➔
Forumda sor / tartış