Galler kadın rugby takımının WXV Global Series için kadroya çağrdığı Megan Davey, 26 yaşında ulusal formunu geri kazandı ve uluslararası kariyer hedeflerini yeniden alevlendirdi. Loughborough Lightning formasını giyen half-back oyuncu, uzun süredir devam eden hayalini gerçekleştirmek üzere Galler’in Güney Afrika, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya ile oynayacağı maçlar için hazırlanıyor.
Loughborough Lightning’in en çok forma giyen oyuncusu olan Davey, 2026 Six Nations kadrosuna seçilemeyince tam zamanlı öğretmenliğe yönelmeyi düşündüğünü belirtti. Umutları, Sean Lynn’ın WXV Global Series için oluşturduğu geniş antrenman kadrosundan da çıkarılmasıyla yeniden kırıldı.
“Biraz sarsıldım ama pes etmedim”
Kendisine henüz Galler forması giymemiş olmasına rağmen konuşan Davey, süreci şöyle değerlendirdi: “Biraz bir sarsıntı yaşandı. Bu yaşta zor geliyor devam etmek, oyunda kendini eski hissediyorsun.” Ancak geçen ay gelen çağrı ve şimdi 39 kişilik kadronun parçası olmak onu yeniden motive etti.

“İçimde her zaman bir şey vardı, yapabilirim biliyordum. Beni yol boyunca sürdüren o iç sesimdi,” dedi. “Fırsat bulduğuma gerçekten mutluydum.”
Galler WXV kadrosundan sakatlanarak ayrılan oyuncu için takıma geri dönüşü büyük önem taşıyor.
Galler’e büyükesi üzerinden hak kazandı
Davey, Galler’e Llanelli’den gelen kesesinden hak kazanırken, gençlik yıllarında İngiliz sisteminde yetişti. Bu konuda şunları söyledi: “19 yaş altı oyuncular için yol her zaman İngiltere’ye açıktı çünkü Galler’de o kadar iyi organize olmamıştı ama artık gerçekten çok iyi.” Ekledi: “Biraz daha büyüküm… Artık insanlara gurur verebileceğimi hissediyorum.”
Kampa geç katılmasına rağmen Davey, herkesin kendisini samimiyetle karşıladığını belirtti. “Zaten yerleşik bir ortama girdiğinde ‘Nasıl yapacağım?’ diye düşünürsün ama ben gerçekten hazır ve istekliydim,” dedi. “Açıkçası başta kadronda olmamaya biraz üzüldüm ama yine de yaptıklarını yapmaya devam ediyorsun.”
Pozisyon rekabeti dostanca
Galler ile öncelikli olarak scrum-half (yerleştirici) pozisyonunda antrenman yapan Davey, Keira Bevan ve Seren Lockwood’dan gelen rekabetle karşılaşacak. Ancak bu pozisyonun stereotiplerinin aksine, aralarındaki ilişki hiçbir düşmanlık içermiyor.
“Birbirimizin yanında olmayı gerçekten seviyoruz. Birbirimizin başarılı olmasını istiyoruz, dolayısıyla birbirimize karşı asla bir nefret yok,” dedi ve ekledi: “Sahaya çıkıp görevi yapan ilk kişi takım için en iyi seçimdir ve ona tamamen güvenmelisiniz.”
Galler, WXV kampanyasına Cuma günü 18 Eylül’de Cardiff Arms Park’ta Güney Afrika ile başlayacak (19:15 BST). Olası bir katılım Davey için dünyaca değerli olacak.
“Uluslararası rugby oynamak büyük bir ayrıcalık ve herkesi gururlandırmak istiyorum – aymı ama son 15 yıldır yolculuğumun yanında olan koçları da,” dedi. “Bu sadece son adım, ‘Baardım’ demek. Gerçekten heyecanlıyım ve umarım bir gün olur.”
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
