Yapılan takım açıklamasına göre, Utah Mammoth, savunmacı Artem Duda ile iki yıllık, 1,85 milyon dolarlıq (925 bin dolar AAV) uzatma imzaladı. Duda’nın üç yıllık, 2,85 milyon dolarlıq (950 bin dolar AAV) giriş seviyesi sözleşmesi, 2026-27 sezonunun sonunda sona erecek.
22 yaşındaki Duda, 20 Ekim’de Mammoth tarafından tekrar kadroya çağrıldı. Ne var ki, Duda, Perşembe günü Seattle Kraken’e karşı NHL’deki ilk maçına çıkamadı. Yine de, akşam yarın akşam oynanacak olan Mammoth’nun Tampa Bay Lightning’a karşı upcoming mücadelesinde kadroda yer alabilir.
Rus savunmacı, şu anda üst vücut sakatlığı nedeniyle saha dışındaki John Marino‘nın yerine geçici sakatlık ikamesi olarak görev yapıyor. Mammoth, Duda’yı 2022 NHL Taslağı’nın ikinci turundaki 36. genel seçimle kadroya katmıştı.

Rusya’da profesyonel olarak oynamasına rağmen, Duda 2023-24 sezonunda Toronto Metropolitan Üniversitesi’nde bir yıllık bir süre geçirdi ve 12 maçta iki gol ve yedi puan kaydetti.
Bundan sonra Duda, AHL’in Tucson Roadrunners takımında profesyonel olarak oynamaya devam etti. İki yönlü savunmacı tipinde olan Duda, 2024-25 sezonunda Roadrunners ile ilk kez sahaya çıktığından beri 103 maçta dokuz gol ve 45 puan kaydetti, +28 denge istatistiğine sahip.
İlk dört savunmacı arasına girememesi mümkün olsa da, Duda, önümüzdeki yıllarda Utah’ın ikinci ikilisinde kullanılabilir bir seçenek olabilir. Birçok genç oyuncuda olduğu gibi, sakatlıklar onun gelişimine engel olabilir.
Geçtiğimiz sezon Duda, iki önemli sakatlık geçirerek yalnızca 27 maça çıkabildi. Umarız, hem kendisi hem de Utah için sağlıklı bir dönem geçirebilir ve Mammoth’nun onun olabileceğine inandığı savunmacıya dönüşebilir.
Bu gelişme hakkında düşüncelerinizi, donanım deneyimlerinizi veya sorularınızı Topluluk Forumumuzda paylaşın.
Foruma Katıl & Yanıtla ➔
